Aπαιτούμε: Άμεση απελευθέρωση των μαθητών που κρατούνται – Απόσυρση όλων των κατηγοριών!

Να σταματήσουν οι συλλήψεις – απαγωγές μαθητών από την αστυνομία  

Στο όργιο προσαγωγών που ακολούθησε η ΕΛΑΣ στην μαθητική κινητοποίηση στις 15/10, συνέλαβε με εντελώς αναίτιο τρόπο 5 μαθητές. Ανάμεσά τους τον Β.Γ., μαθητή Γ΄ Γυμνασίου του 7ου Γυμνασίου Χαλανδρίου. που αφού πέρασε δύο φορές από σωματικό έλεγχο, χωρίς να βρεθεί οτιδήποτε ενοχοποιητικό πάνω του, πέρασε αυτόφωρο και οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ, όπου κρατούνταν για 3 ολόκληρες μέρες, μη έχοντας καμία επαφή με τους δικούς του ανθρώπους πέραν του δικηγόρου του! Τη Δευτέρα 19/10 περνάει από το δικαστήριο, κατηγορούμενος μάλιστα για κακουργήματα!

Το όργιο τρομοκρατίας που εξαπολύει ο Μητσοτάκης, η Κεραμέως και ο Χρυσοχοϊδης, δείχνουν πόσο φοβούνται την αντίδραση των μαθητών. Η μόνη τους απάντησή απέναντι στα δίκαια αιτήματα για προσλήψεις καθηγητών, μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα και δωρεάν μέτρα προστασίας, είναι βία, συλλήψεις και καταστολή. Δεν διστάζουν να συλλαμβάνουν και να  σέρνουν στο δικαστήριο 14χρονους νέους, αλλά και να εκφοβίζουν τους μαθητές που κάνουν καταλήψεις, επειδή τόλμησαν να διαδηλώσουν ενάντια στις νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα της “ατομικής ευθύνης” και να ζητήσουν ουσιαστικά μέτρα προστασίας από το υπουργείο Παιδείας.

Ο αγώνας των μαθητών πρέπει να βρει στήριγμα σε όλη την κοινωνία, για να παλέψουμε όλοι μαζί τη μαύρη νεομνημονιακή περίοδο που μας ετοιμάζουν. Μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι, ενωμένοι όλοι μαζί, να ξηλώσουμε την κυβέρνηση της φτώχειας και της βίας και να βάλουμε μπροστά τους μαχητικούς αγώνες μας!

  • Άμεση απελευθέρωση του μαθητή Β.Γ. – Να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες
  • Κάτω το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης
  • Λεφτά για την παιδεία – προσλήψεις καθηγητών και προσωπικού – Δωρεάν ατομικά μέσα προστασίας
  • Άμεση ενίσχυση των νοσοκομείων – Αύξηση νοσοκομειακού προσωπικού-ΜΕΘ

ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ