Πέθανε το πρωί της 15/10 ο σύντροφος και αγωνιστής του εργατικού κινήματος Γιώργος Δελαστίκ. Ο σ. Δελαστίκ έφυγε από κοντά μας σε ηλικία 68 ετών, μετά από μακρόχρονη μάχη με σοβαρό πρόβλημα υγείας. Σπούδασε ηλεκτρολόγος–μηχανικός στο Πολυτεχνείο της Πάτρας, όπου συμμετείχε στον αντιδικτατορικό αγώνα.

Από πολύ μικρός ήρθε σε επαφή με τις ιδέες της αριστεράς και του εργατικού κινήματος. Οργανώθηκε στην ΚΝΕ και κατόπιν στο ΚΚΕ από τα φοιτητικά του χρόνια, αλλά διαγράφτηκε νωρίς, το 1989, καθώς διαφώνησε λόγω της συμμετοχής του κόμματος στις κυβερνήσεις Τζανετάκη και Ζολώτα. Μετά τη διαγραφή του συνετέλεσε αποφασιστικά  στη δημιουργία του ΝΑΡ, συμμετείχε σ’ όλους τους αγώνες και κινητοποιήσεις της αντικαπιταλιστικής και ριζοσπαστικής αριστερά και ήταν υποψήφιος στα μετωπικά σχήματα της Λαϊκής Αντιπολίτευσης, του ΜΕΡΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Υπήρξε εξαίρετος δημοσιογράφος, εργάστηκε σε πολλές εφημερίδες και ΜΜΕ («Ριζοσπάστης», «Πρώτη», «Το Παρόν», «Καθημερινή», «Ελευθερία Λάρισας» και «Έθνος») και στο περιοδικό «Επίκαιρα», «Δίαυλος 10», «ΑΝΤ1» και «MEGA»). Πραγματοποίησε δημοσιογραφικές αποστολές σε δεκάδες χώρες του κόσμου, γνώριζε 10 γλώσσες. Έγραψε πέντε βιβλία ( Το τέλος των Βαλκανίων, Αποκάλυψη Τώρα – Ο δρόμος προς τη μονοκρατορία, Η νέα Γιάλτα, Συνωμοσία στη Μεσόγειο, Αφγανιστάν)  και συμμετείχε σε πολλά άλλα. Εκεί όμως που μεγαλούργησε ήταν η εφημερίδα ΠΡΙΝ,  στην οποία δημοσιογραφούσε μέχρι το 2016 και ήταν διευθυντής της για πολλά χρόνια.  

 Ο σ. Γ. Δελαστίκ υπήρξε άνθρωπος ευγενικός, ανιδιοτελής και η απώλειά του, ειδικά στις σημερινές δύσκολες συνθήκες, είναι δυσαναπλήρωτη για το εργατικό κίνημα και την υπόθεση του σοσιαλισμού.

Η ΟΚΔΕ εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια, στους συγγενείς και τους φίλους του.