Δημοτική Κίνηση Εργατική Αντεπίθεση: Όχι στην καύση σκουπιδιών στο εργοστάσιο “ΤΙΤΑΝ”. Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας Σάββατο 17/10

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ «ΤΙΤΑΝ»

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ

 –

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΟΚΤΩΒΡΗ, 12μ, Άγαλμα Βενιζέλου

Για μια ακόμα φορά οι δυτικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης έρχονται αντιμέτωπες με τις απάνθρωπες νεοφιλελεύθερες πολιτικές της κυβέρνησης της ΝΔ, αυτή τη φορά στον περιβαλλοντικό τομέα.

Σαν να μην έφτανε η (χωρίς έλεγχο) λειτουργία των ΕΛΠΕ που ρυπαίνουν την ατμόσφαιρα στην περιοχή και επιβαρύνουν την υγεία των κατοίκων της (αυξημένα ποσοστά άσθματος, αναπνευστικών προβλημάτων κ.α.), το 2020 ήταν η χρονιά που ήρθε να προστεθεί σε αυτό και η αντιδραστική αδειοδότηση, εν μέσω πανδημίας και lock-down, της τσιμεντοβιομηχανίας ΤΙΤΑΝ σχετικά με την καύση απορριμμάτων τύπου RDF-SRF (υπολείμματα ανακυκλώσιμων υλικών) για την παραγωγή ενέργειας. Και όλα αυτά μέσα σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή (Ευκαρπία, Δήμος Παύλου Μελά). Και όλα αυτά τον καιρό που υποτίθεται ότι η κυβέρνηση ενδιαφέρετε και μεριμνά για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Ωστόσο, δεν φαίνεται να απασχολεί και ιδιαίτερα τους κυβερνώντες, το κόστος που μελλοντικά θα έχει μια τέτοια εξέλιξη για την υγεία εκατοντάδων χιλιάδων κατοίκων της περιοχής. Όλα μπορούν να θυσιαστούν στον βωμό του κέρδους: η δημόσια υγεία, το περιβάλλον, τα δημοκρατικά δικαιώματα ακόμα και η ίδια η ανθρώπινη ζωή.

Σε μια περίοδο όπου η ανεργία, η ανασφάλιστη-μαύρη εργασία και οι κάθε είδους ελαστικές σχέσεις εργασίας καλπάζουν, όπου το δημόσιο σύστημα υγείας (από καιρό υποβαθμισμένο από όλες τις κυβερνήσεις) δοκιμάζεται σκληρά, όπου η πανδημία του κορονοιού απειλεί όλο και μεγαλύτερες μάζες, όπου η μια περιβαλλοντική καταστροφή ακολουθεί την άλλη (συνήθως με ανθρώπινες απώλειες), είναι τουλάχιστον απαράδεκτη και επικίνδυνη –για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια- η έγκριση από την πλευρά της κυβέρνησης, της καύσης απορριμμάτων από το ΤΙΤΑΝ ή της κατασκευής Μονάδων Επεξεργασίας Απορριμμάτων στη Θέρμη και το Λαγκαδά.

Σαν Δημοτική Κίνηση «Εργατική Αντεπίθεση» αλλά και σαν κάτοικοι αυτού του τόπου, είμαστε απόλυτα αντίθετοι στις τυχοδιωκτικές και επικίνδυνες πολιτικές της κυβέρνησης της ΝΔ, τόσο για λόγους διασφάλισης της δημόσιας υγείας όσο και για λόγους που άπτονται δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών και θα σταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις απέναντι στην καταστροφή του τόπου όπου ζούμε, μεγαλώνουμε και εργαζόμαστε, γιατί στο κάτω-κάτω τίποτα δεν μπορεί/πρέπει να μπαίνει πάνω από την υγεία των ανθρώπων και ειδικά τα κέρδη μιας χούφτας καπιταλιστών.

  • ΟΧΙ στην υποβάθμιση της δημόσιας υγείας
  • ΟΧΙ στην καύση σκουπιδιών δίπλα από τα σπίτια μας
  • Να παρθεί πίσω από την κυβέρνηση η άδεια καύσης απορριμμάτων στο εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ
  • Λεφτά για υγεία και παιδεία

Δημοτική Κίνηση Εργατική Αντεπίθεση

Αμπελοκήπων – Μενεμένης