Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και πάλι στον αγώνα

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και πάλι στον αγώνα

Σε μαζική κινητοποίηση καλούν οι εργαζόμενοι και τα Σωματεία Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, ενάντια στα σχέδια της Κυβέρνησης για το επικείμενο λουκέτο, στην πύλη του εργοστασίου της Λάρυμνας, στις 11 το πρωί του Σαββάτου.

Το κάλεσμα απευθύνεται σε «όλα τα συνδικάτα της χώρας, τα εργατικά κέντρα, τις ομοσπονδίες, τα κόμματα, την τοπική διοίκηση της Στερεάς, πλην ΝΑΖΙ», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, ενώ τα αιτήματα τους αναγράφονται παρακάτω:

•        Όχι στο κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ.

•        Όχι στις απολύσεις των εργαζομένων.

•        Όχι Στην ιδιωτικοποίηση – εκποίηση του Ορυκτού Πλούτου και της επεξεργασίας του.

•        Διασφάλιση του παραγωγικού της χαρακτήρα και της ενιαίας λειτουργίας μεταλλείων και εργοστασίου.

•        Διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και των κεκτημένων.

•        Κατάργηση του σκλαβοπάζαρου των εργολαβιών και ασφάλεια στην εργασία.

•        Χρηματοδότηση από τα 10καδες δις που δίνονται στο ιδιωτικό κεφάλαιο, εκσυγχρονισμό και παραπέρα ανάπτυξη με ευθύνη του κράτους και με βάση τις προτάσεις των εργαζομένων που έχουν κοινοποιηθεί στην Βουλή και το λαό.

Μέσα από την πολιτική της κυβέρνησης να προχωρήσει την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ, πάνω από 1.200 εργαζόμενοι «μόνιμοι» και εργαζόμενοι στις εργολαβίες πετιούνται στο δρόμο. Μετά από 56 χρόνια συνεχόμενης λειτουργίας, η ΛΑΡΚΟ για πρώτη φορά μπαίνει στον κίνδυνο του οριστικού κλεισίματος. Το κλείσιμο της θα είναι πλήγμα τόσο για τις τοπικές κοινωνίες, όσο και για όλη τη χώρα.

Επίσης, να θυμίσουμε ότι, η επεξεργασία του ορυκτού πλούτου στη ΛΑΡΚΟ έχει πληρωθεί με αίμα. Με 80 νεκρούς στις βάρδιες, με εκατοντάδες άλλους που πέθαναν από επαγγελματικές ασθένειες, εκατοντάδες ακόμη σακατεμένους, με τον ιδρώτα των υπολοίπων που γλίτωσαν.

 ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ