12.500 πρόσφυγες σε θανάσιμο κίνδυνο στη Μόρια – Διαδήλωση αλληλεγγύης στη Θεσσαλονίκη, Τρίτη 15/9, 7μμ Άγαλμα Βενιζέλου

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΤΡΕΓΜΕΝΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ & ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΜΟΝΟΙ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΕ

Όλοι στη διαδήλωση αλληλεγγύης

Θεσσαλονίκη, Τρίτη 15/9, 7μμ Άγαλμα Βενιζέλου

Η κυβέρνηση της ΝΔ, με αφορμή τα αναμενόμενα (λόγω των άθλιων συνθηκών) κρούσματα κορονοϊού στη Μόρια, αντί να πάρει έγκαιρα ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ετοίμαζε κλειστού τύπου κέντρο, δηλαδή “σύγχρονο” στρατόπεδο συγκέντρωσης. Στη Μόρια, μια δομή χωρητικότητας 3.000 ατόμων, στοίβαζε πάνω από 13.000 χωρίς στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής, με ανυπαρξία ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης!

Αποτέλεσμα της ρατσιστικής πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ είναι το ξέσπασμα πυρκαγιάς, που έκαψε ολοσχερώς το στρατόπεδο και έβαλε σε κίνδυνο τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η κυβέρνηση στέλνει για άλλη μια φορά τα ΜΑΤ, που συνεπικουρούνται από διάφορα φασιστοειδή της περιοχής. Δεν δίστασαν να πετάξουν βροχή δακρυγόνων σε παιδιά και ηλικιωμένους μέσα στην ήδη αποπνικτική ατμόσφαιρα της πυρκαγιάς! Εδώ και τρεις μέρες, πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται ξανά σχεδόν σε εμπόλεμη ζώνη και ψάχνουν απεγνωσμένα πρόσβαση σε πόσιμο νερό, αναγκάζονται να κοιμούνται στο δρόμο με τη φωτιά να μαίνεται επί 2 μερόνυχτα δίπλα τους.

Η τραγωδία στη Μόρια αποτελεί συνέχεια του μισάνθρωπου κυνηγητού προσφύγων στα σύνορα με τον Έβρο λίγους μήνες πριν. Η άγρια καταστολή, το ανθρωποκυνηγητό και οι στυγνές δολοφονίες προσφύγων είναι η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, των ρατσιστών ιμπεριαλιστών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ για τη διαχείριση της «προσφυγικής κρίσης».  Τα τεράστια μεταναστευτικά κύματα δεν είναι αποτέλεσμα μιας ατυχής συγκυρίας. Βασικοί υπεύθυνοι είναι οι ιμπεριαλιστές και οι κυβερνήσεις-τσιράκια τους, που αφότου έχουν βομβαρδίσει, λεηλατήσει και καταστρέψει τις χώρες προέλευσης των προσφύγων, κλείνουν τα σύνορα σε όσους αναγκάζονται να μεταναστεύσουν, τους πνίγουν στο Αιγαίο, τους φυλακίζουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, τους καίνε ζωντανούς!

Μετανάστες – Ντόπιοι Εργάτες Ενωμένοι!

Η κυβέρνηση επιδιώκει να ρίξει το φταίξιμο στους ίδιους τους πρόσφυγες όπως κάνει με τους εργαζόμενους, τους φτωχούς, τους ανέργους κ.ά. Με θράσος κατηγορεί αυτούς που με την πολιτική της εξαθλιώνει – και δηλώνει ότι μια ακόμα πιο ρατσιστική πολιτική απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες θα λύσει το πρόβλημα!

Αλλά και τα κροκοδείλια δάκρυα του Σύριζα δεν πείθουν κανένα. Ο εγκλωβισμός των προσφύγων στη Μόρια και στα νησιά τον βαραίνει συντριπτικά, καθώς υπέγραψε την κατάπτυση, εγκληματική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας.

Οι εργαζόμενοι, οι νέοι μαζί με τα ταξικά μας αδέλφια πρέπει να παλέψουμε ενάντια στην καταστολή, την περιστολή των δημοκρατικών και εργασιακών μας δικαιωμάτων και ελευθεριών, τον ρατσισμό και το κυνήγι των μεταναστών και προσφύγων. Να χτυπήσουμε το κακό στην ρίζα του, προτάσσοντας ένα ισχυρό αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό κίνημα που θα βάλει φρένο στον πόλεμο και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, που γεννούν την προσφυγιά και τον ρατσισμό, αλλά και τις μισάνθρωπες πολιτικές ΕΕ και κυβερνήσεων.

Κάτω τα χέρια από τους πρόσφυγες. Κάτω η Ευρώπη Φρούριο.

Κανένα «κλειστό κέντρο» φυλακή. Άσυλο, Στέγη, Περίθαλψη, Αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης σε όλους τους πρόσφυγες. Ταξιδιωτικά έγγραφα για ελεύθερη, ασφαλή, οργανωμένη μετακίνηση.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ