Αντεπίθεση των Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό: Όλοι/ες στη Διαδήλωση της ΔΕΘ, Σάββατο 12/9

Δε θα πληρώσουμε ξανά την κρίση τους!

ΌΛΟΙ-ΕΣ Στη Διαδήλωση της ΔΕΘ, Σάββατο 12/9

 Προ-Συγκέντρωση 5.30 μμ Αγ.Σοφίας με Εγνατία

Συνάδελφοι – ισσες, στον Επισιτισμό, τον Τουρισμό, τα Αρτοζαχ/στεία:

(σερβιτόροι, μάγειρες, διανομείς, μπουφετζήδες, λαντζιέρηδες, πωλητές, ταμίες κ.ά.)

Η υποτιθέμενη πετυχημένη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης από την κυβέρνηση ΝΔ, όλο και περισσότερο αποδεικνύεται μια φούσκα που σκάει συνεχώς και παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις. Ειδικότερα και με την (ακόμη μια φορά), κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας, παρά το άρον των άρον άνοιγμα του Τουρισμού και τον πακτωλό χρημάτων και δώρων που δίνονται στους εργοδότες, η κυβέρνηση αποτελεί πηγή κινδύνου όχι απλά για τα δικαιώματά μας, αλλά και για τις ζωές μας! Το «σχέδιο» της κυβέρνησης για την διαχείριση της οικονομικής κρίσης (αφορμή για το ξέσπασμά της η πανδημία), μέσα στην καραντίνα αλλά και τώρα δεν είναι άλλο από την επίθεση στα δικαιώματά μας και την μετατροπή της καθημερινότητάς μας σε πραγματική κόλαση! Όλο αυτό το διάστημα, αντί να διορίσει μόνιμο ιατρικό προσωπικό, να ενισχύσει τη Δημόσια Δωρεάν Υγεία, συνεχίζει στον δρόμο της ιδιωτικοποίησής της. Ταυτόχρονα, με μια σειρά νομοσχεδίων και ΠΝΠ, τα χαρίζει όλα στους λίγους και τους «άριστους», οι οποίοι όλα αυτά τα μνημονιακά χρόνια δεν έχουν χορτάσει.

        

 Τα Νέα Μνημόνια είναι ήδη εδώ…

Η κατάσταση στην χώρα μας αλλά και παγκοσμίως ολοένα και χειροτερεύει. Πιο συγκεκριμένα, όλα τα μέτρα που δήθεν θα ήταν προσωρινά, όχι μόνο δεν καταργήθηκαν, αλλά ενισχύθηκαν ακόμη περισσότερο. Οι αναστολές συμβάσεων, η  επικράτηση της εκ περιτροπής εργασίας (μισή δουλειά μισός μισθός) το πρόγραμμα ΣΥΝ-Εργασία, οι μειώσεις μισθών με συμπίεση σχεδόν όλων προς τον βασικό (534 ευρώ), η απλήρωτη εργασία αλλά και τα επιδόματα-ελεημοσύνες είναι καθημερινότητα. Και σα να μη φτάνουν όλα αυτά, σύμφωνα και με την έκθεση Πισσαρίδη, η κανίβαλη νεοφιλελεύθερη «κυβέρνηση των Σοφών» ετοιμάζει νέα αντεργατικά μέτρα, όπως η θεσμοθέτηση της απλήρωτης υπερωρίας και μείωση (αν όχι κατάργηση) του Δώρου Χριστουγέννων.

 

Στον κλάδο του Επισιτισμού – Τουρισμού …. Το σχέδιο της κυβέρνησης για τον Τουρισμό, έχει αποτύχει παταγωδώς, καθώς ήδη με το άρον άρον «άνοιγμα της Τουριστικής σεζόν», τα μισά και πλέον ξενοδοχεία δεν άνοιξαν και τα υπόλοιπα λειτουργούσαν με ανεπαρκές προσωπικό και με τις κρατήσεις να μη ξεπερνούν το 50% της πληρότητας, ενώ σε ένα βαθμό αρκετές επισιτιστικές επιχειρήσεις μετά την καραντίνα δεν άνοιξαν καν. Σύμφωνα και με επίσημα στοιχεία, οι χαμένες θέσεις εργασίας στον κλάδο θα φτάσουν στο μισό σε σχέση με πέρυσι (300.000 συνάδελφοι άνεργοι). Ταυτόχρονα, η καθημερινότητά μας είναι ένας εφιάλτης με τα λουκέτα, τις απολύσεις (σε πολλές περιπτώσεις μέσω εξαναγκασμού σε παραίτηση), την απλήρωτη/ανασφάλιστη εργασία και τους ξυλοδαρμούς και τις απειλές των εργοδοτών (με τις ευλογίες της κυβέρνησης).

Η κρατική τρομοκρατία και η απαγόρευση των διαδηλώσεων θα σπάσει στους δρόμους!

Απαραίτητο συμπλήρωμα στο Νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης και τα νέα Μνημόνια που έρχονται, αποτελεί και ο χουντονόμος απαγόρευσης των διαδηλώσεων. Περιμένουν πως με όλα τα παραπάνω μέτρα, θα υπάρξει μια νέα έκρηξη αντίστασης, διεκδίκησης, εξέγερσης, που λέει ότι το μέλλον μας δεν μπορεί να είναι αυτό του σύγχρονου δούλου και με αυτόν τον τρόπο θέλουν να την καταστείλουν εν τη γενέσει.

Δεν θα γίνουμε κρέας για τα κανόνια τους!

Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε μια περαιτέρω όξυνση του ΕλληνοΤουρκικού ανταγωνισμού, η οποία μας βάζει σε επικίνδυνα μονοπάτια πολεμικής σύγκρουσης ή «θερμού επεισοδίου». Εμείς οι εργαζόμενοι και φτωχοί σε Ελλάδα και Τουρκία δεν έχουμε κανένα απολύτως συμφέρον να υπερασπίσουμε καμιά «εθνική κυριαρχία» και κανένα κοίτασμα πετρελαίου ή φυσικού αερίου. Αντιθέτως, το μόνο μας συμφέρον είναι να υπερασπίσουμε με λύσσα τα κυριαρχικά εργατικά και πολιτικά μας δικαιώματα, στέλνωντας στον αγύριστο και αυτή την κυβέρνηση και τα Μνημόνιά τους μια και καλή!

 

Ή αυτοί ή Εμείς!- Οργάνωση – Αγώνας –  Αλληλεγγύη!

Αυτό το σύνθημα είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, αν θέλουμε να επιβιώσουμε από αυτή την τεράστια επίθεση που δεχόμαστε. Να σπάσουμε τον μαζικό εκφοβισμό, την ατομικοποίηση και την τρομοκρατία που θέλει να επιβάλλει αυτή η κυβέρνηση. Η μόνη μας λύση βρίσκεται στους μαζικούς – οργανωμένους αγώνες σε κάθε κατάστημα, γειτονιά, σχολείο, νοσοκομείο κλπ. Απέναντι στην ατομική τους ευθύνη να προτάξουμε με πείσμα την συλλογική μας ευθύνη, το μόνο μας ισχυρό όπλο για να υπερασπίσουμε στην πράξη και στον δρόμο κάθε είδους δικαιώματα, οργανωνόμαστε – εγγραφόμαστε – συμμετέχουμε στο Συνδικάτο μας. Οι συνάδελφοι διανομείς, οι εργαζόμενοι και φτωχοί σε ΗΠΑ-Γαλλία και αλλού μας δείχνουν το δρόμο με τους αγώνες τους! Κανένας μόνος του σ’αυτή την νέα κρίση!

Διεκδικούμε

–   Πραγματική ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας ΤΩΡΑ!

–  Αυστηρός έλεγχος στις επιχειρήσεις – Να τηρούνται τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, τα δικαιώματά μας. Σε διαφορετική περίπτωση να κλείνουν.

–  Ριζική αύξηση κοινωνικών δαπανών. Δημόσια Δωρεάν Υγεία και Παιδεία για όλους, με μαζικές προσλήψεις, τεστ, μέτρα προστασίας με ευθύνη κράτους και εργοδοτών.

–   Κανονικός, ολόκληρος μισθός μέχρι να ξεπεραστεί η κρίση από το κράτος και τους εργοδότες. Επιδότηση ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις για όλους τους ανέργους του κλάδου.

–  Κάτω τα νέα μέτρα. Καμιά περιστολή των εργατικών μας δικαιωμάτων! Να παρθούν πίσω όλα τα αντεργατικά μέτρα των χουντικών ΠΝΠ.

–   Να κηρυχτεί ΑΜΕΣΑ Υποχρεωτική η Κ.Σ.Σ.Ε. στον Επισιτισμό για όλους τους εργαζόμενους καθώς και όλες οι κλαδικές συμβάσεις που υπογράφονται!

–   Άμεση ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών (ΣΕΠΕ-ΕΦΚΑ) και αυστηρότερα πρόστιμα στους εργοδότες.

–   Διαγραφή του χρέους για εξοικονομηθούν χρήματα ώστε να γίνουν όλα τα παραπάνω. Έξω από Ευρώ και ΕΕ.

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ – ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Τηλ. επικοινωνίας: 6982 268 508   antepithesistonepisitismo.blogspot.com