Οι τραμπούκικες επιθέσεις των εργοδοτών δεν θα περάσουν

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ

ΟΙ ΤΡΑΜΟΥΚΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

 

Τις πρώτες μέρες του Αυγούστου συνάδελφος, εργαζόμενος στο ξενοδοχείο “Royal” στο Νυδρί Λευκάδας, ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον εργοδότη του επειδή «τόλμησε» να ζητήσει αντίγραφο της σύμβασης του (!) Αυτό ήταν το αποκορύφωμα σε μια σειρά από επιθέσεις της εργοδοσίας προκυμμένου να ωθήσει  τον εργαζόμενο σε «οικειοθελή αποχώρηση».

Αυτό το περιστατικό έρχεται να προστεθεί στη μακρά λίστα εργοδοτικών εγκλημάτων (ξυλοδαρμοί εργαζομένων, εργατικά ατυχήματα-δολοφονίες κτλ) που φαίνεται ότι έχουν ενταθεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα. Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ,  από τον Απρίλιο, έχουν καταγγελθεί τουλάχιστον 6 περιστατικά εργοδοτικής βίας με τον πραγματικό αριθμό να είναι σαφώς μεγαλύτερο αφού είναι γνωστό πως πολλά περιστατικά εργοδοτικής αυθαιρεσίας δεν γνωστοποιούνται. Η κατάσταση αυτή επιβεβαιώνει τη βαρβαρότητα του Νέου Συστήματος Εκμετάλλευσης της Εργασίας που ενισχύθηκε με πρόσχημα τον κορονοϊό.

ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ…

Η ανίκανη κυβέρνηση της ΝΔ βρίσκει την ευκαιρία, μέσω της πανδημίας, να εντείνει την επίθεση της και επιχειρεί να αφαιρέσει κάθε δικαίωμα των εργαζομένων, ώστε να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να συνεχίσουν να βγάζουν τα κέρδη τους στις πλάτες μας. Αφού δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, εξαπέλυσε μια λυσσαλέα επίθεση εις βάρος των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους. Μετά τις δεκάδες αντεργατικές ΠΝΠ που έφεραν νέες μειώσεις μισθών, μονομερείς αλλαγές σε συμβάσεις, ενίσχυση διευθυντικού δικαιώματος κ.α. ψήφισαν τον χουντικό νόμο κατάργησης των διαδηλώσεων  για να μην μπορούμε να αντισταθούμε. Η επίθεση των μνημονιακών του Μητσοτάκη συνεχίζεται με νέο γύρο αντεργατικών ΠΝΠ που επεκτείνουν ακόμα περισσότερο το έκτρωμα της τηλεργασίας  και παρατείνουν την περίοδο αναστολής συμβάσεων από εργοδότες μέχρι και τον Σεπτέμβρη!

Πρέπει όλοι οι εργαζόμενοι να καταλάβουμε ότι τα αντεργατικά μέτρα που πάρθηκαν και θα παρθούν από την κυβέρνηση της ΝΔ εν μέσω κορονοιού, ήρθαν για να μείνουν. Οι εργοδότες, με τον αέρα που τους δίνει η κυβέρνηση, εκμεταλλεύονται αυτή την κατάσταση μαζί με τον φόβο της ανεργίας και μας συμπεριφέρονται σαν να είμαστε δούλοι. Και αν τολμήσουμε να ζητήσουμε έστω και το αυτονόητο (όπως ένα αντίγραφο της σύμβασης ή τα δεδουλευμένα μας) μας ξυλοκοπούν και από πάνω. Η κυβέρνηση και τα τσιράκια της επιχειρούν να επιβάλλουν μια  «νέα κανονικότητα» και να βάλουν ταφόπλακα στα εργατικά μας δικαιώματα. Για τα αφεντικά και τα μνημονικά σκουπίδια, όλων των αποχρώσεων, η ζωή μας-η ζωή των εργαζομένων και των φτωχών-δεν έχει καμιά απολύτως αξία, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να επιβάλλουν το δόγμα «Νόμος είναι το δίκιο του εργοδότη».

…ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ- ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

Απέναντι σε κυβέρνηση και τραμπούκους εργοδότες οι εργαζόμενοι πρέπει να οργανωθούμε και να φωνάξουμε ότι τέτοια περιστατικά εργοδοτικής βίας και αυθαιρεσίας δεν θα μείνουν αναπάντητα. Με όπλα την ενότητα και την αλληλεγγύη μας, με την αυτοοργάνωση μας σε κάθε χώρο δουλειάς να αντισταθούμε στη βαρβαρότητα του Νέου Συστήματος Εκμετάλλευσης της Εργασίας. Με συλλογικούς, μαχητικούς και ανυποχώρητους αγώνες να παλέψουμε για τις κατακτήσεις μας, γ να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια και την ίδια μας τη ζωή.

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ