Καμία δίωξη σε όλους τους συλληφθέντες των πορειών ενάντια στην κατάργηση των διαδηλώσεων – Όλοι στη συγκέντρωση αλληλεγγύης, Πέμπτη 23/7, 9πμ δικαστήρια Ευελπίδων

H καταστολή δεν θα σταματήσει τον αγώνα

Ο νόμος για την απαγόρευση των διαδηλώσεων θα ανατραπεί στους δρόμους

Όλοι στη συγκέντρωση αλληλεγγύης, Πέμπτη 23/7, 9πμ δικαστήρια Ευελπίδων

Καθαρή πρόγευση τι σημαίνει η απαγόρευση των διαδηλώσεων έδωσε η κυβέρνηση. Ο νέος νόμος ψηφίστηκε στη Βουλή από τη ΝΔ και τα «συνεταιράκια» της, ακροδεξιά και “κεντρώα”, με τον υπουργό ΠροΠο Χρυσοχοϊδη να προκαλεί μιλώντας για διαδηλωτές «τραμπούκους και δολοφόνους» που θέλουν να σκοτώσουν αστυνομικούς. Έξω από τη Βουλή, γύρω από την πλατεία Συντάγματος, τα ΜΑΤ και οι μηχανές της ομάδας ΔΡΑΣΗ εξαπέλυαν όργιο καταστολής ενάντια στους χιλιάδες διαδηλωτές και ειδικότερα στο πιο μαχητικό κομμάτι, των φοιτητικών συλλόγων, των οργανώσεων της άκρας και ριζοσπαστικής αριστεράς, των αναρχικών συλλογικοτήτων.

Με πραγματικό μένος, χτύπησαν επανειλημμένα με χημικά και κυνήγησαν για ώρα τους διαδηλωτές, για να τους διαλύσουν, ενώ από την δολοφονική επίθεση της αστυνομίας αρκετοί σύντροφοι βρέθηκαν χτυπημένοι στο νοσοκομείο. Ταυτόχρονα έκαναν προσαγωγές και συλλήψεις οι περισσότερες σε μέλη αριστερών οργανώσεων. Στους εννιά συλληφθέντες ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της κατοχής εκρηκτικών υλών κατ’ εξακολούθηση, έκρηξης κατ’ εξακολούθηση και απόπειρας βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά συρροή! Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν και εννέα πλημμελήματα κατά περίπτωση, μεταξύ των οποίων διατάραξη κοινής ειρήνης, επικίνδυνη σωματική βλάβη και βία κατά αστυνομικών υπαλλήλων. Ο  εισαγγελέας έχει ασκήσει ποινική δίωξη και για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, σε βάρος αστυνομικών, χωρίς όμως η κατηγορία να έχει συγκεκριμενοποιηθεί ακόμα! Την ίδια μέρα στο τέλος της πορείας έγινε αναίτια προσαγωγή και σύλληψη διαδηλωτή, που του προσάπτουν  την κατηγορία της οπλοκατοχής.

H άθλια κυβέρνηση της ΝΔ δημιουργεί ένα όργιο καταστολής και δολοφονικών  επιθέσεων στα πιο πρωτοπόρα κομμάτια της κοινωνίας, Για να τσακίσει κάθε έννοια αντίστασης ψήφισε το χουντικού τύπου νομοσχέδιο για της διαδηλώσεις που δημιουργεί ένα καθεστώς αστυνομικής και ποινικής τρομοκρατίας σε αγωνιστές, στους εργαζόμενους, την νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Ταυτόχρονα κλαίγεται μέσα στην βουλή και στα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης  για δήθεν τρομοκρατικές επιθέσεις σε πάνοπλους αστυνομικούς, για να ενοχοποιήσει την νεολαία και τους αγωνιστές.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ! Ο αγώνας ενάντια σε αυτό το χουντο–νόμο θα συνεχιστεί. Όχι από τη δήθεν «αντιπολίτευση», του ΣΥΡΙΖΑ, της ρεφορμιστικής αριστεράς και της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας, που δεν θέλουν και δεν μπορούν να δώσουν αυτή τη μάχη. Αλλά από τους εργαζόμενους και νέους, τους άνεργους και φτωχούς. Που «δεν μπορούν να αναπνεύσουν» στη σημερινή αθλιότητα και βαρβαρότητα. Που δεν θα δεχτούν αυτή τη νέα «κατάργηση της πάλης των τάξεων», όπως ονειρεύεται η ακραία νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της ΝΔ. Που έχουν αρχίσει πάλι να αναζητούν διέξοδο μέσα από αγώνες, απεργίες, καταλήψεις, διαδηλώσεις, ανοίγοντας τον δρόμο για κοινωνικές εκρήξεις και εξεγέρσεις.

Η φτώχεια δεν σβήνει με την καταστολή

Ενωτικά, Μαζικά, Μαχητικά, να επιβάλλουμε έμπρακτα τις δημοκρατικές ελευθερίες

Το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης και η τρομοκρατία του ΘΑ ΣΠΑΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ

Άμεση απελευθέρωση – Καμία δίωξη σε όλους τους συλληφθέντες

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ