Θάνατος του Β. Μάγγου: Να πληρώσουν οι βασανιστές-δολοφόνοι της ΕΛΑΣ! Όλοι στις διαδηλώσεις την Πέμπτη 16/7!

ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΤΗΣ ΝΔ!

Τη Δευτέρα 13/7 ακόμα ένα θύμα ήρθε να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των δολοφονιών της ΕΛΑΣ. Ο 27χρονος Βασίλης Μάγγος από τον Βόλο, άφησε την τελευταία του πνοή το απόγευμα της Δευτέρας, όντας σε κατ’ οίκον νοσηλεία/αποθεραπεία, μετά τον άγριο ξυλοδαρμό και βασανισμό του από αξιωματικούς της ΕΛΑΣ στα μέσα Ιούνη, στη διάρκεια διαδήλωσης υπεράσπισης συλληφθέντων αγωνιστών στην πόλη. Οι συμμορίες των ΜΑΤ του επιτέθηκαν αναίτια σπάζοντάς του 7 πλευρά και προκαλώντας του κατάγματα σε ζωτικά όργανα, θλάση στο συκώτι κ.ά. Στη συνέχεια, τον συνέλαβαν και η διαδικασία του βασανισμού του δεν είχε τέλος, καθώς τον χτυπούσαν όσο τον μετέφεραν προς το ΑΤ, στερώντας του ακόμα και το νερό. Αποκορύφωμα αυτού του μακάβριου σκηνικού είναι ότι για να μην τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο για πρώτες βοήθειες (θα υποχρεώνονταν να εξηγήσουν που και πως τραυματίστηκε), τον πέταξαν στον δρόμο αιμόφυρτο και σακατεμένο από το πολύωρο ξύλο.

Ενώ η επίσημη αιτία του θανάτου δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί από την νεκροψία, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξέδωσε δικό του πόρισμα, σε μια πρώτη προσπάθεια να καλύψει τους δολοφόνους αστυνομικούς, λέγοντας ότι «είναι αθλιότητα και ψέμα η σύνδεση του θανάτου του 27χρονου με την καταγγελία του ξυλοδαρμού του».

Όσο όμως και αν προσπαθήσουν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα, η αλήθεια (ανεξάρτητα από το πόρισμα της νεκροψίας, που άραγε πόσο αντικειμενικό θα είναι;) είναι μία και καθαρή: ο Βασίλης Μάγγος ξυλοκοπήθηκε αναίτια από την αστυνομία, βασανίστηκε, σύρθηκε στα κρατητήρια και πετάχτηκε από τους βασανιστές του στον δρόμο σαν σκουπίδι.

Το επόμενο διάστημα όργια καταστολής, βασανιστήρια μέχρι και δολοφονίες σαν την παραπάνω, θα είναι καθημερινό φαινόμενο, αφού η αστυνομία με βάση το νέο χουντονόμο για τις διαδηλώσεις, έχει δικαίωμα να διαλύει όποια πορεία θέλει με κάθε μέσο. Τέτοιες κτηνώδεις πράξεις της ΕΛΑΣ έχουμε να δούμε από την περίοδο της χούντας και του μετεμφυλιακού κράτους. Πηγάζουν από την απόλυτη ελευθερία κινήσεων, που η ακραία νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της ΝΔ έχει δώσει στην αστυνομία. Η αστυνομική αυθαιρεσία έχει ξεπεράσει κάθε όριο: η αστυνομία έχει πάρει το «πράσινο φως» να δολοφονεί, να χτυπάει, να βασανίζει, να βιάζει, να σπάει μαγαζιά κ.ά., να κάνει πανάκριβες «αγορές του αιώνα» για δακρυγόνα και εξοπλισμό, να καλύπτεται για τις πράξεις της από την κυβέρνηση – και παράλληλα να φορτώνονται ανυπόστατες κατηγορίες–σκευωρίες στις πλάτες των αγωνιστών, όπως στους 9 συλληφθέντες της πορείας της Πέμπτης 9/7. Φυσικά την στηρίζουν τα υπόλοιπα μνημονιακά ρετάλια (ΚΙΝΑΛ, Ελληνική Λύση κ.ά.), ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, που τόσα χρόνια οικοδομούσε το μνημονιακό κράτος έκτακτης ανάγκης τώρα το παίζει «δημοκρατική αντιπολίτευση».

Το αστυνομοκρατούμενο κράτος της κυβέρνησης της ΝΔ, το κράτος των δολοφόνων και βασανιστών, θα το γκρεμίσουμε με τους αγώνες μας! Καλούμε κάθε νέο, άνεργο, φτωχό και εργαζόμενο να συμμετέχει μαζικά και δυναμικά στις διαδηλώσεις της Πέμπτης 16/7 ενάντια στην καταστολή και στο χουντονόμο για τις διαδηλώσεις. Η κρατική τρομοκρατία δεν θα περάσει, θα σπάσει στον δρόμο! Φοιτητές και νεολαία δεν θα τρομάξουμε από αυτές τις επιθέσεις, αντίθετα πρέπει να πεισμώσουμε για να διεκδικήσουμε τη ζωή και το μέλλον που μας στερούν, στον δρόμο των αγώνων και εξεγέρσεων σε όλο τον κόσμο. Να οικοδομήσουμε ένα ενιαίο ταξικό μέτωπο για τη μαζική, ενωτική, μαχητική υπεράσπιση των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων και ελευθεριών, για την ανατροπή της κυβέρνησης της ΝΔ και κάθε μνημονιακής κυβέρνησης, για την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων για τον θάνατο του Β.Μ.

Άμεση και παραδειγματική τιμωρία των βασανιστών και δολοφόνων αστυνομικών. Να παραιτηθεί ο υπουργός του αίματος και της βίας Χρυσοχοϊδης.

Κάτω o χουντικής έμπνευσης νόμος για τις διαδηλώσεις. Αθώωση όλων των συλληφθέντων της 9ης Ιούλη.

Κάτω το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης. Διάλυση ΜΑΤ και ΔΕΛΤΑ. Αφοπλισμός της αστυνομίας.

ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΠΑΛΗ