Όχι στις εξώσεις προσφύγων – Διαδήλωση: Παρασκευή 26 Ιούνη – 7μμ Άγαλμα Βενιζέλου

Συνεχίζοντας με συνέπεια την ολομέτωπη επίθεση σε κάθε φτωχό και κατατρεγμένο, η κυβέρνηση Μητσοτάκη προχωράει στην έξωση 11.000 αναγνωρισμένων προσφύγων από τους χώρους που διαμένουν, πετώντας τους στο δρόμο. Ήδη είχε ανακοινώσει ότι μετά τις 31/5 θα προχωρήσει σε εξώσεις από τις δομές και διαμερίσματα που διαμένουν και στη διακοπή των πενιχρών επιδομάτων που τους δίνονται στους πρόσφυγες, παρόλο που χρηματοδοτούνται από προγράμματα της Ύπατης Αρμοστείας και άλλων διεθνών οργανισμών. Τέτοια είναι η λύσσα και το μίσος των νεοφιλελεύθερων κανίβαλων ενάντια σε κάθε φτωχό και κολασμένο. Η επίθεση της κυβέρνησης δεν έχει μένει αναπάντητη, καθώς οι πρόσφυγες έχουν προχωρήσει σε κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες (πχ. στο Κρανίδι).

Στη διάρκεια της απαγόρευσης της κυκλοφορίας και της καραντίνας, οι πρόσφυγες έμειναν απροστάτευτοι, δεν τους παρέχονταν ούτε στοιχειώδη μέτρα ατομικής προστασίας, στοιβάζονταν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης ρισκάροντας τις ζωές τους. Αυτό είναι το δόγμα των ά(χ)ριστων της αγοράς: λεφτά στα ΜΜΕξαπάτησης για να μας πιπιλίζουν το μυαλό με την «θεόσταλτη» κυβέρνηση Μητσοτάκη που ήρθε να μας σώσει – εξαθλίωση και καταστολή στους πρόσφυγές, στους κολασμένους της γης που για το ξερίζωμά τους είναι οι ίδιοι συνένοχοι, μαζί με τους Ευρωπαίους και Αμερικάνους ιμπεριαλιστές. Πριν την καραντίνα, είχαμε την εθνικιστική παράκρουση της κυβέρνησης της ΝΔ, που έστελνε τους πραιτοριανούς της να πνίξουν στα χημικά τους πρόσφυγες στον Έβρο, με την υποστήριξη διάφορων ομάδων ακροδεξιών, φασιστοειδών και κάθε λογής τραμπούκου.

Η κυβέρνηση της ΝΔ σε συνεργασία με όλο το μνημονιακό συρφετό (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ κ.ά.) έχουν δείξει το μένος τους απέναντι σε φτωχούς, νέους, εργαζόμενους και πρόσφυγες. Ο μεν ΣΥΡΙΖΑ με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης που άνοιξε κατά την περίοδο διακυβέρνησής του και με την υπογραφή της αιματοβαμμένης συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας – και με τους Παπαδημούληδες να κάνουν «προοδευτικές» μπίζνες στις πλάτες των προσφύγων. Η δε ΝΔ με την τήρηση της συμφωνίας, με το ρατσιστικό δηλητήριο, με τις εξώσεις. Και οι δύο τους μαζί, ξαφρίζοντας τη λαϊκή κατοικία με πλειστηριασμούς για τα κοράκια fund και τραπεζών! Αυτό είναι το μέλλον που μας επιφυλάσσουν: εργαζόμενοι νέοι και πρόσφυγες, να μένουμε άστεγοι και εξαθλιωμένοι – και χρήματα με το τσουβάλι να χαρίζονται στους πλούσιους αεριτζήδες φίλους και στα υποτακτικά ΜΜΕ τους.

Μόνη λύση οι αγώνες μας – Ντόπιοι και πρόσφυγες παλεύουμε μαζί

Ο πόλεμος που γεννά την προσφυγιά, η ανεργία, η ανέχεια που μας επιφυλάσσει το Νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης, δεν θα σταματήσουν αν το εργατικό κίνημα δεν βάλει φρένο με τους αγώνες του. Ήδη τα παραδείγματα των αγώνων, εκρήξεων και εξεγέρσεων είναι πολλά παγκοσμίως. Από την ισοπεδωμένη από τον νεοφιλελευθερισμό Χιλή, ως την παγκόσμια ιμπεριαλιστική δύναμη των ΗΠΑ και τις μητροπόλεις των ευρωπαίων ιμπεριαλιστών. Μόνο με την οργάνωση των «από κάτω», με μαχητικούς αγώνες, ντόπιοι και πρόσφυγες μπορούμε να προστατευτούμε από τα αδηφάγα αρπαχτικά της αστικής τάξης, να ανατρέψουμε το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα που γεννά πολέμους και προσφυγιά – και να επιβάλουμε το δίκιο μας με μια Κυβέρνηση των Εργαζομένων.

Κάτω τα χέρια από τους πρόσφυγες. Κάτω η Ευρώπη Φρούριο. Κανένα «κλειστό κέντρο» φυλακή. Άσυλο, Στέγη, Περίθαλψη σε όλους τους πρόσφυγες. Ταξιδιωτικά έγγραφα για ελεύθερη, ασφαλή, οργανωμένη μετακίνηση.

Ντόπιοι και πρόσφυγες παλεύουμε μαζί. Μαζική, μαχητική υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας σε στέγαση, σίτιση, υγεία.

Με την αυτοοργάνωση των «από κάτω», να ξηλώσουμε το Νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης και την εξαθλίωση που γεννά.

OΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ