Οργίασαν οι μηχανισμοί καταστολής την Πέμπτη 11/6 στα δυτικά της Αθήνας

Οργίασαν οι μηχανισμοί καταστολής την Πέμπτη 11/6 στα δυτικά της Αθήνας. Ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη μοτοπορεία (καλεσμένη από το στέκι pasamontana και την συλλογικότητα «εργατική πτέρυγα»), που είχε ξεκινήσει από το Γενικό Κρατικό της Νίκαιας και με κεντρικό σύνθημα «την πανδημία δεν θα την πληρώσουν οι εργαζόμενοι», ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εγκλώβισαν τους διαδηλωτές όταν έφτασαν στην Αγία Βαρβάρα. Ήταν τέτοια η εικόνα που κάτοικοι της περιοχής μίλησαν αυθόρμητα για «εικόνες Μινεάπολις».

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είχε δοθεί η παραμικρή αφορμή και μάλιστα οι διοργανωτές είχαν τηρήσει σχολαστικά διάφορα υγειονομικά μέτρα όπως γάντια, μάσκες κ.λπ.

Μετά από πολλές ώρες, ενώ από την αστυνομική επιχείρηση είχε μπλοκαριστεί ο κεντρικός δρόμος της περιοχής, οι διαδηλωτές υποβλήθηκαν σε ένα ακόμα «καψόνι», καθώς μεταφέρθηκαν στο Ζεφύρι, στην έδρα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής.

Οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι τα χαράματα της Παρασκευής 12/6, χωρίς να τους δοθούν οι μηχανές τους (οι αξιωματικοί της αστυνομίας είχαν δεσμευτεί ότι αυτές θα φυλάσσονταν στον τόπο της προσαγωγής…), ενώ τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απείθεια, καθώς αρνήθηκαν να διαλύσουν τη διαδήλωσή της και στην Ασφάλεια δεν έδωσαν αποτυπώματα.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό των διαδηλωτών της μοτοπορείας. Η κρατική τρομοκρατία δεν θα περάσει. Με δράσεις και κινήσεις έμπρακτης αλληλεγγύης, να σταματήσουμε τον κατήφορο καταστολής, το μαύρο Κράτος Έκτακτης Ανάγκης που θέλουν να επιβάλλουν η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί καταστολής.