Έφυγε από κοντά μας ο αγωνιστής της άκρας αριστεράς Μάκης Σέρβος σε ηλικία 67 χρόνων από καρδιακό επεισόδιο. Γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1953 και καταγόμενος από πολύ φτωχή οικογένεια από πολύ μικρός μετανάστευε στην Αθήνα, όπου δούλεψε σκληρά για να μπορέσει να επιβιώσει στα δύσκολα εκείνα χρόνια. Από μικρός ήρθε σε επαφή με τις ιδέες του εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος για τις οποίες πάλεψε σε όλη τη ζωή του.

Συμμετείχε ενεργά στην κατάληψη και εξέγερση του Πολυτεχνείου. Παρέμεινε μέχρι το τέλος στην πρώτη γραμμή αυτού του ιστορικού αγώνα του ελληνικού εργατικού κινήματος. Όλοι τον θυμόμαστε να πέφτει από την κολώνα της πύλης του Πολυτεχνείου όταν τανκ τη γκρέμισε.

Στην μεταπολίτευση συμμετείχε σ’ όλους τους αγώνες των εργαζομένων και σ’ όλα τα κοινωνικά κινήματα για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες. Για ένα μικρό διάστημα συνεργάστηκε με την Αντεπίθεση των Εργαζομένων.  Ήταν από τους λίγους που δεν πτοήθηκαν από την τρομοκρατία μετά τη σύλληψη της 17Ν το 2002 και του ΕΛΑ λίγο αργότερα και ήταν από τους πρωταγωνιστές  της οργάνωσης της υπεράσπισης αυτών των αγωνιστών απέναντι στην αστική και κρατική δικαιοσύνη. Ήταν επίσης από τους εμψυχωτές της «Συσπείρωσης ενάντια στην Κρατική Τρομοκρατία» που υπεράσπισε όλους τους πολιτικά διωκόμενους και κρατούμενους-κυρίως αγωνιστές της άκρας αριστεράς και αναρχικούς- εκείνης της εποχής. Ο σύντροφος Μάκης ήταν μια εμβληματική μορφής αγωνιστής, σεμνός που ποτέ δεν επεδίωξε οποιαδήποτε διάκριση και ήταν πάντα έτοιμος να προσφέρει βοήθεια σε όποιον την είχε ανάγκη.

Καλό σου ταξίδι σ. Μάκη. Αφήνεις σε μια εξαιρετικά δύσκολη στιγμή την εργατική τάξη και τους συντρόφους σου που υποφέρουν από τα δεινά των μνημονίων και από τη σήψη και διαφθορά των αστών πολιτικών και όχι μόνο. Ωστόσο, αφήνεις πίσω σου τους αγώνες σου, τη στάση της ζωής σου, τη σεμνή και ηρωική προσωπικότητά σου και πολλά άλλα που είναι μια σημαντική παρακαταθήκη για τις νεώτερες γενιές των προλεταριακών αγωνιστών. Να είσαι βέβαιος ότι αυτά που άφησες πίσω θα τα βρουν πολλοί πρωτοπόροι εργάτες στις μεγάλες συγκρούσεις που έρχονται.

Η Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας, οι σύντροφοι και συναγωνιστές που βρίσκονται εδώ δίπλα σου, όπως και πολλοί άλλοι που βρίσκονται νοερά, εκφράζουν τα βαθειά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια, στους συγγενείς, συντρόφους, φίλους και στη μεγάλη σου οικογένεια τους εργάτες, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, σ’ όλους τους καταταραγμένους, σ’ όλους τους «από κάτω».

Καλό σου ταξίδι.

Η κηδεία του Μάκη Σέρβου θα γίνει αύριο, Πέμπτη 11 Ιουνίου, στις 2.30 μ.μ., στο Νεκροταφείο Ζωγράφου.