Έξω η αστυνομία από τις πλατείες. Να ξηλώσουμε το Κράτος Έκτατης Ανάγκης και τις απαγορεύσεις

Έξω η αστυνομία από τις πλατείες

Να σταματήσει η στοχοποίηση της νεολαίας

Να ξηλώσουμε το Κράτος Έκτατης Ανάγκης και τις απαγορεύσεις

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη προχώρησε σε ένα όργιο καταστολής σε πλατείες στις γειτονιές της Αθήνας με τις συμμορίες της ΕΛ.ΑΣ.  να επιτίθενται σε κατοίκους που “τόλμησαν” να βγουν απ τα σπίτια τους, με πρόσχημα την υποτιθέμενη “μη τήρηση μέτρων ατομικής προστασίας για την διασπορά του κορωνοϊού”. Στις 6/5. δεκάδες ΜΑΤ-ΔΕΛΤΑ-ΟΠΚΕ η αστυνομία περικύκλωσε  την πλατεία Αγ.Ιωάννη στην Αγ.Παρασκευή, πετώντας χημικά για να διαλύσει  τις παρέες νέων που βρίσκονταν εκεί! Μάλιστα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε την επόμενη μέρα ότι η πλατεία θα κλείνει το διάστημα 21.00-06.00. Ύστερα από κινητοποιήσεις το μέτρο πάρθηκε πίσω   όμως  μέχρι σήμερα περικυκλώνεται κάθε βράδυ από ΜΑΤ. Σε συνέχεια κι άλλων περιστατικών (Παγκράτι, Δάφνη κ.α.) ήρθε και το αποκορύφωμα τα ξημερώματα του Σαββάτου 9/5 στην πλατεία Αγίου Γεωργίου της Κυψέλης, όπου μετά από κυνηγητό και χημικά, προήχθησαν 37 άτομα, εκ των οποίων οι 5 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης εφαρμόζοντας  την μαύρη προπαγάνδα του “Μένουμε σπίτι και  της ατομικής ευθύνης”, καταπάτησε κάθε δημοκρατικό δικαίωμα ενώ δεν έχουν κάνει τίποτα για να ενισχύσουν την δημόσια υγεία. Ρίχνουν την ευθύνη στους εργαζόμενους και την νεολαία που δεν “συμμορφώνονται”, που δεν υποτάσσονται δηλαδή στις οδηγίες τους που κάθε μέρα τις αλλάζουν με ασυνάρτητο τρόπο, όπως  π.χ. οι μάσκες, που από “επικίνδυνες” έγιναν υποχρεωτικές, στοχεύοντας τελικά μόνο να μας κλείσουν το στόμα.

Οι εργαζόμενοι η νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να αντιδράσουμε. Τα νομοσχέδια που περνάει η Κυβέρνηση καταργούν τα εργασιακά μας δικαιώματα ενισχύοντας το Νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης (οι ΠΝΠ με την εκ περιτροπής εργασίας, την αναστολή της σύμβασης εργασίας, την τηλεργασία και τις αδήλωτες-απλήρωτες υπερωρίες) διαλύουν την Δημόσια Παιδεία και το Περιβάλλον ( με νομοσχέδια και τροπολογίες που πέρασαν πρόσφατα) και μας αφήνουν απροστάτευτους μπροστά σε μια νέα έξαρση της πανδημίας.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά με αφορμή τον κορωνοϊό ενισχύουν το Κράτος Έκτατης Ανάγκης  με διάφορες απαγορεύσεις (απαγόρευση της πρωτομαγιάτικης διαδήλωσης -που όμως δεν εφαρμόστηκε ποτέ στην πράξη από το κίνημα- απαγόρευση κυκλοφορίας), καταργώντας κάθε έννοιας δημοκρατικού δικαιώματος, ακόμα και να βρισκόμαστε στις πλατείες.

Οι εργαζόμενοι, η νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να οργανωθούμε! Η αυθόρμητη συνέλευση κατοίκων στην Αγία Παρασκευή, όπου δεν υπάκουσαν στο κλείσιμο της πλατείας και στην αστυνομοκρατία, δείχνει τον δρόμο στον οποίο πρέπει να ακολουθήσουμε σε κάθε γειτονιά, με μαχητικότητα, επιμονή και οργάνωση. Οι εργαζόμενοι, η νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να διαμαρτυρηθούμε με οποιοδήποτε τρόπο  σε πλατείες, σε κάθε χώρο εργασίας να προετοιμάσουμε και να οργανώσουμε  την Αντεπίθεση μας για  ,να ανατρέψουμε την νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Μητσοτάκη και όλους τους μνημονιακούς υπηρέτες  των επιχειρήσεων-κεφαλαίου, της ΕΕ και των δανειστών/τοκογλύφων να εγκαταστήσουμε μια δική μας κυβέρνηση, μια Κυβέρνηση των Εργαζομένων που θα εφαρμόσει άμεσα ένα πρόγραμμα σωτηρίας του ελληνικού λαού.

  • Να φύγουν τα ΜΑΤ και η αστυνομία από πλατείες- γειτονιές και όλους τους δημόσιους χώρους συνάθροισης μας
  • Καμία εφαρμογή των ΠΝΠ. Καμία μείωση αποδοχών/ωρών εργασίας σε κανέναν  εργαζόμενο. Να ξηλώσουμε το Νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης
  • Να ξηλώσουμε το Κράτος Έκτατης Ανάγκης και να εγκαθιδρύσουμε ένα πραγματικό Κοινωνικό Κράτος Πρόνοιας. Η ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη να είναι δωρεάν για όλους

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ