ΣΣΠ: Έξω η αστυνομία απο τις πλατείες. Να σταματήσει η στοχοποίηση της νεολαίας

Έξω η αστυνομία στις πλατείες

Να σταματήσει η στοχοποίηση της νεολαίας

Αγώνας ενάντια στις χουντικές απαγορεύσεις και διώξεις

Όργιο καταστολής έχει ξεσπάσει αυτές τις μέρες σε πλατείες στις γειτονιές της Αθήνας με τις συμμορίες της ΕΛ.ΑΣ.  να επιτίθενται σε κατοίκους που “τόλμησαν” να βγουν απ τα σπίτια τους, με πρόσχημα τον “συγχρωτισμό” ή την υποτιθέμενη “μη τήρηση μέτρων ατομικής προστασίας”. Στις 6/5. δεκάδες ΜΑΤ-ΔΕΛΤΑ-ΟΠΚΕ περικύκλωσαν την πλατεία Αγ.Ιωάννη στην Αγ.Παρασκευή, πετώντας χημικά για να σπάσουν τις παρέες νέων που βρίσκονταν εκεί! Μάλιστα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε την επόμενη μέρα ότι η πλατεία θα κλείνει το διάστημα 21.00-06.00 και πράγματι, μέχρι σήμερα περικυκλώνεται κάθε βράδυ από ΜΑΤ (παρά τις αντιδράσεις και συνελεύσεις των κατοίκων στην πλατεία). Παράλληλα τα ΜΜΕξαπάτησης διεξάγουν μια συντονισμένη επιχείρηση στοχοποίησης ενάντια στη δημοτική σύμβουλο της δημοτικής κίνησης «Φυσάει Κόντρα», Μελίνας Αλεφαντή, πως τάχα αυτή κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής να συγκεντρωθούν στην πλατεία! Σε συνέχεια κι άλλων περιστατικών (Παγκράτι, Δάφνη κ.α.) ήρθε και το αποκορύφωμα τα ξημερώματα του Σαββάτου 9/5 στην πλατεία Αγίου Γεωργίου της Κυψέλης, όπου μετά από κυνηγητό και χημικά, προήχθησαν 37 άτομα, εκ των οποίων οι 5 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Κράτος Έκτακτης Ανάγκης, “ατομική ευθύνη”, καταπάτηση κάθε δημοκρατικού δικαιώματος και εν τέλει, νέα, πιο σκληρά “κορωνομνημόνια” είναι τα δόγματα που τηρούν ευλαβικά οι νεοφιλελεύθεροι αλήτες του Μητσοτάκη.  Δεν έχουν κάνει τίποτα για να ενισχύσουν την δημόσια υγεία (αύξηση κρατικής χρηματοδότησης, προσωπικού,ΜΕΘ κτλ) και ρίχνουν την ευθύνη στους εργαζόμενους και την νεολαία ότι φταίνε αυτοί και μόνο αυτοί που δεν “συμμορφώνονται”, που δεν υποτάσσονται δηλαδή στις οδηγίες τους που κάθε μέρα τις αλλάζουν με ασυνάρτητο τρόπο, όπως  π.χ. οι μάσκες, που από “επικίνδυνες” έγιναν υποχρεωτικές για να τσεπώσουν πάλι ζεστό χρήμα οι ημέτεροι “ευεργέτες”-παράσιτα επιχειρηματίες. Η αγωνία των εργαζομένων, της νεολαίας και φτωχών λαϊκών στρωμάτων για την πανδημία ή πλέον για τον βιοπορισμό τους, έχει γίνει “ευκαιρία” για την κυβέρνηση. Τα νομοσχέδια που περνάει ή πέρασε εν κρυπτώ (περιβαντολλογικό,εκπαίδευση), η καταπάτηση κάθε εργατικού δικαιώματος μέσω βασιλικού τύπου διαταγμάτων (ΠΝΠ) δείχνουν το πόσο επικίνδυνοι και ξεδιάντροποι είναι και το πόσο δεν ενδιαφέρονται ούτε στο ελάχιστο για το πως θα επιβιώσει η τεράστια πλειοψηφία της κοινωνίας. Σ’ αυτά προστίθενται και οι διάφορες απαγορεύσεις (απαγόρευση της πρωτομαγιάτικης διαδήλωσης -που όμως δεν εφαρμόστηκε ποτέ στην πράξη από το κίνημα- απαγόρευση κυκλοφορίας), όπου διαφαίνεται και η τυπική κατάργηση κάθε έννοιας δημοκρατικού δικαιώματος, δείχνοντας ότι για να προχωρήσει ακόμα ένα μνημόνιο είναι απαραίτητη μια χούντα για την ντόπια ελίτ, χωρίς κανένα κάλυμμα πλέον.

Η μόνη λύση και διέξοδο που έχουμε η νεολαία, οι εργαζόμενοι και οι φτωχοί είναι οι μαχητικοί αγώνες μας και η αυτοοργάνωση μας! Να μην επιτρέψουμε να κυριαρχήσει η κρατική καταστολή στις γειτονιές μας, ούτε η στοχοποίηση αγωνιστριών και αγωνιστών. Η αυθόρμητη συνέλευση κατοίκων στην Αγία Παρασκευή, όπου δεν υπάκουσαν στο κλείσιμο της πλατείας και στην αστυνομοκρατία, δείχνει τον δρόμο στον οποίο πρέπει να ακολουθήσουμε σε κάθε γειτονιά, με μαχητικότητα, επιμονή και αυτοοργάνωση. Να απαιτήσουμε άμεσα προσλήψεις προσωπικού στα νοσοκομεία, αυξήσεις σε ΜΕΘ και κρατική χρηματοδότηση, δωρεάν χορήγηση ατομικών μέτρων προστασίας για να προστατευτούμε πραγματικά από την πανδημία του κορωνοϊού. Με μαζικές πορείες, καταλήψεις να διώξουμε τα νέα τους μνημόνια για να ζήσουμε μια ζωή με αξιοπρέπεια!

  • Έξω η αστυνομία απ’ τις πλατείες
  • Κάτω οι χουντικές απαγορεύσεις
  • Άμεση ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας

https://sosialistiki-spoudastiki-pali.blogspot.com/