Πέθανε μετά από 323 μέρες απεργίας πείνας ο İbrahim Gökçek, μέλος του Grup Yorum

Πέθανε μετά από 323 μέρες συνεχόμενης απεργίας πείνας ο İbrahim Gökçek, μέλος του Grup Yorum

Το καθεστώς Ερντογάν «απήγαγε» το πτώμα του νεκρού αγωνιστή!

Συνεχίζεται στην Τουρκία η εξόντωση των πολιτικών κρατουμένων και αντιφρονούντων. Λίγες μέρες μετά τη δολοφονία της Helin Bölek (τραγουδίστρια του συγκροτήματος Yorum), η οποία κατέληξε μετά από 388 ημέρες απεργίας πείνας και του 28χρονου πολιτικού κρατούμενου Mustafa Koçak (M.K.), μετά από 297 ημέρες απεργίας πείνας, στις 7/5 κατέληξε άλλος ένας αγωνιστής και μέλος Grup Yorum, ο İbrahim Gökçek.

Στις 5/5 ο İbrahim Gökçek, σταμάτησε την απεργία πείνας του, μετά από 323 συνεχόμενες μέρες, καθώς κατάφερε να ικανοποιηθούν κάποια από τα αιτήματα του. Μεταφέρθηκε στην εντατική, όπου διαπιστώθηκε πως η κατάσταση του ήταν πολύ κρίσιμη, καθώς δεν είχε καθόλου αίμα και δεν μπορούσε να του χορηγηθεί θεραπεία. Έτσι δύο ημέρες αργότερα, στις 7/5, κατέληξε, καθώς ο οργανισμός του είχε εξαντλήσει τα φυσικά του όρια, με αποτέλεσμα η υγεία του να έχει επιδεινωθεί σε τέτοιο βαθμό, ώστε να μην μπορεί να επανέλθει στο φυσιολογικό.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το καθεστώς Ερντογάν ξεπέρασε κάθε όριο αφού έφτασε στο σημείο να συλήσει το σώμα του νεκρού αγωνιστή, «απαγάγοντας» το!! Πιο συγκεκριμένα, οι τουρκικές αρχές επιτέθηκαν στην κηδεία του Ιμπραήμ Γκιοκτσέκ, στο Gazi της Κωνσταντινούπολης. Η αστυνομία είχε περικυκλώσει και αποκλείσει την περιοχή νωρίτερα, ενώ επιτέθηκε με χημικά και καταστολή στον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί για να αποχαιρετήσει τον μουσικό, ενώ «απήγαγε» το άψυχο σώμα του και το παρέδωσε σε άλλο σημείο.

Το καθεστώς Ερντογάν σκοτώνει για μια ακόμη φορά άλλον έναν απεργό πείνας! Το δολοφονικό αυτό καθεστώς οδηγεί τους απεργούς πείνας στο θάνατο αφού δεν ικανοποιεί τα αιτήματα τους. Ο İbrahim Gökçek έδωσε τη ζωή του και αυτός για να ενισχύσει τον τιτάνιο αγώνα των τούρκων πολιτικών κρατουμένων για να σταματήσουν οι διώξεις εις βάρος του, αλλά και σε βάρος πολιτικών κρατούμενων που βρίσκονται στη φυλακή με ψευδείς κατηγορίες για τρομοκρατία. Η τουρκική κυβέρνηση φαίνεται πόσο φοβάται όχι μόνο τους αγωνιστές και τους αγώνες τους, αλλά ακόμη και τα νεκρά σώματα τους, καθώς μπορούν να αποτελέσουν σύμβολα για το τουρκικό εργατικό κίνημα, σύμβολα που η κυβέρνηση θέλει να διαλύσει, για να συντρίψει τους αγώνες και να λυγίσει τους αγωνιστές.

Συνολικά, 7 μέλη του Grup Yorum διώκονται από το 2016 με τα 4 από αυτά να είναι ακόμα στη φυλακή, ενώ στο συγκρότημα έχει απαγορευτεί να κάνει συναυλίες. Το μέλη του  Grup Yorum έχουν εδώ και καιρό συνδεθεί με το τουρκικό εργατικό κίνημα  και δίνουν ένα μεγάλο αγώνα απέναντι στις φασιστικές διώξεις του Κράτους έκτακτης ανάγκης του Ερντογάν. Σε απεργία πείνας μέχρι θανάτου στις τουρκικές φυλακές βρίσκονται ακόμα πολλοί αγωνιστές μεταξύ των οποίων οι: EBRU TİMTİK(126 μέρες), AYTAÇ ÜNSAL(95 μέρες), DİDEM AKMAN(79 μέρες), ÖZGUR KARAKAYA(79 μέρες).

Τις τελευταίες εβδομάδες μέσα από την αυτοθυσία όλων των αγωνιστών απεργών πείνας έχει αναπτυχθεί ένα κύμα διεθνούς αλληλεγγύης προς το Grup Yorum δικαιώνοντας τον αγώνα των απεργών, καθώς το καθεστώς αναγκάστηκε σε υπαναχώρηση, το Υπουργείο Δικαιοσύνης συναντήθηκε με τους απεργούς, και δεσμεύτηκε πως θα ικανοποιήσει τα αιτήματα του Grup Yorum, για τη διεξαγωγή των συναυλιών και την απελευθέρωση των μελών του. Την ίδια στιγμή, πλήθος συγγραφέων, βουλευτών και κομμάτων στη Τουρκία έχουν στηρίξει ανοιχτά τα αιτήματα τους, δυσχεραίνοντας την προσπάθεια ποινικοποίησης τους. Για αυτό το λόγο ο Γκότσεκ στις 5 Μαΐου τερμάτισε την απεργία πείνας δικαιωμένος αν και είχε ήδη χάσει τη μάχη για τη ζωή, όπως αποδείχθηκε δύο μέρες αργότερα.

Το καθεστώς Ερντογάν έχει φανερώσει τον φασιστικό  του χαρακτήρα τόσο στο τουρκικό όσο και στο διεθνές εργατικό κίνημα! Η ιστορική αυτοθυσία του Γκότσεκ και όλων των μελών του Grup Yorum, καθώς κα γενικότερα όλων των πολιτικών κρατούμενων, αποτελούν φάρο για τους αγώνες των εργαζομένων σε όλο τον κόσμο. Ενάντια στο τουρκικό Κράτος Έκτακτης Ανάγκης που καταλύει κάθε δημοκρατικό δικαίωμα και πολιτική ελευθερία, σε Ελλάδα και Τουρκία να χτίσουμε ένα κίνημα αλληλεγγύης ενάντια στην εξόντωση των αγωνιστών και την κρατική καταστολή.

OΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ