ΣΣΠ: Όλοι/ες στην απεργία της 1ης Μάη

1η Μάη – ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

ΑΘΗΝΑ: 10:30 ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 10:30 ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: 10:30 ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Η κυβέρνηση της ΝΔ, ανακοίνωσε μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου Πέτσα, τη «μεταφορά της Πρωτομαγιάς για τις 9/5, ζητώντας μάλιστα την κατανόηση και τη συνεργασία, δηλαδή την πλήρη υποταγή και ευθυγράμμισή των εργαζομένων και των οργανώσεων του εργατικού κινήματος, με την κυβερνητική κατεύθυνση.

Φτάνει ο εμπαιγμός! Κάθε επίκληση προφύλαξης από τον κορωνοϊό, είναι προσχηματική και προκλητική στα χείλη αυτής της κυβέρνησης, των ΜΜΕξαπάτησης, όλων των «παπαγάλων» των καπιταλιστών και της ελίτ. Αφήνουν διαλυμένη τη δημόσια υγεία και ταΐζουν τους ιδιώτες της υγείας, που εμπορεύονται την υγεία του πληθυσμού. Με αφορμή την επιδημία, έχουν εξαπολύσει ένα τσουνάμι χουντικών ΠΝΠ και αντεργατικών μέτρων, που ήδη είναι σκληρότερα από Μνημόνιο και θα γίνουν ακόμα χειρότερα, για να φορτώσουν την κρίση στους εργαζόμενους. Μέσα στον κτηνώδη ρατσισμό τους, έχουν μετατρέψει τα προσφυγικά στρατόπεδα σε βόμβες υγειονομικού κινδύνου και απελπισίας. Παράλληλα, κατεβάζουν στη Βουλή τα πιο ακραία νεοφιλελεύθερα εκτρώματα, όπως το νέο Πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία που στόχο έχει α)  ένα σκληρό σύστημα εξετάσεων,  εντείνοντας τον ταξικό αποκλεισμό για χιλιάδες μαθητές, που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα για φροντιστήρια από το Γυμνάσιο, β) το κλείσιμο-συγχωνεύσεις τμημάτων και λιγότερες θέσεις εργασίας για τους εκπαιδευτικούς, γ) την πλήρη αυτονομία των εκπαιδευτικών μονάδων για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης (και οικονομική αυτ.- συνεργασία με ιδιώτες και δίδακτρα, ώστε να βρουν τους οικονομικούς πόρους που δεν τους παρέχει πλέον το κράτος), δ) εργασιακές σχέσεις λάστιχο και την δαμόκλειο σπάθη της αξιολόγησης-απόλυσης για χιλιάδες εκπαιδευτικούς.

Όσο ΜΜΕ και κυβέρνηση, μας λιβανίζουν καθημερινά για την κοινή εθνική προσπάθεια, εθνική ομοψυχία, κ.λπ., μια τεράστια αντεργατική επίθεση εκτυλίσσεται.

Με τις αντεργατικές ΠΝΠ: Χαρίζουν τα πάντα σε εργοδότες και επιχειρηματίες χτίζοντας ένα ακόμα πιο βάρβαρο αντεργατικό οπλοστάσιο.

Με την καταστολή – αυταρχικοποίηση της δημόσιας ζωής και την ενοχοποίηση των εργαζομένων: Η απαγόρευση της κυκλοφορίας, ουδεμία σχέση έχει με τα μέτρα προστασίας. Ουσιαστικά, αφενός επιβλήθηκε για την ενοχοποίηση των εργαζομένων και της νεολαίας στην περίπτωση που η εξάπλωση του ιού ξεφύγει από τον έλεγχο και αφετέρου για την άγρια καταστολή των αγώνων και των διεκδικήσεων, που έρχονται λόγω της βάρβαρης επίθεσης στα δικαιώματα μας. Ο ίδιος ο Μητσοτάκης το δήλωσε: όλη αυτή η κατάσταση θα μας αφήσει σημαντική «προίκα». «Προίκα», ουσιαστικά, σημαίνει παγιοποίηση των σημαντικότερων πτυχών του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης, απαλλαγή από «αγκυλώσεις του παρελθόντος» (κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα), μια ακόμα πιο ζοφερή αντιδημοκρατική αναδίπλωση.

Κάθε πολιτική στάση, που δεν αναγνωρίζει την ταξική φύση των μέτρων της κυβέρνησης, δεν οργανώνει τον αγώνα ενάντια στην απαγόρευση κυκλοφορίας και τα υπόλοιπα αντεργατικά μέτρα, αποδέχεται την «μετάθεση» της Πρωτομαγιάς, είναι ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων και της νεολαίας.

Η «κανονικότητα» που μας ετοιμάζουν είναι νέα –πολύ χειρότερα- μνημόνια. Οι εργαζόμενοι και η νεολαία, ήδη από τώρα πρέπει να οργανώσουμε την απάντηση και την αντεπίθεση μας, καθώς είμαστε πράγματι σε πόλεμο: Όχι όμως με κάποιον αόρατο εχθρό, αλλά με τους ορατούς: την εργοδοσία, την κυβέρνηση, την ΕΕ και το καπιταλιστικό σύστημα. Ο αγώνας για την υγεία μας και για τη σωτηρία των δημόσιων συστημάτων υγείας από τη νεοφιλελεύθερη επίθεση, πρέπει από τώρα να συνδυαστεί με τον ανυποχώρητο αγώνα ενάντια στα νέα μέτρα, την κυβέρνηση και την ΕΕ.

  • Κάτω η χουντική απαγόρευση της κυκλοφορίας
  • Δημόσια Υγεία και Παιδεία για όλους
  • Κάτω οι αντεργατικές ΠΝΠ – Δεν θα πληρώσουμε την κρίση
  • Όλοι στην Απεργία της Πρωτομαγιάς

https://sosialistiki-spoudastiki-pali.blogspot.com/2020/04/blog-post_52.html