Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων Vodafone-Wind-Victus: Τρίτη 14/4, Λέμε ΟΧΙ στις Αντεργατικές ΠΝΠ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ VODAFONEWINDVICTUS
Αρ. Απόφασης Ειρηνοδικείου: 541/2014 – Αρ. Πρωτοκόλλου: 11/2020

Αθήνα, 13/4/2020

ΤΡΙΤΗ 14/4 – Λέμε ΟΧΙ στις Αντεργατικές ΠΝΠ

Κάτω τα χέρια από τα εργασιακά δικαιώματα

Συνάδελφοι,

Mετά από την πανελλαδική μέρα δράσης για τη δημόσια υγεία την περασμένη Τρίτη 7/4, το Σωματείο μας στηρίζει την αυριανή απόφαση σωματείων και συνδικαλιστών, μετά από κάλεσμα του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αττικό, για δράσεις υπεράσπισης των εργασιακών δικαιωμάτων από τις απανωτές ΠΝΠ (Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου) της κυβέρνησης και τα χτυπήματα των εργοδοτών εν μέσω της πανδημίας.

Έτσι, μαζί με τα σταθερά αιτήματα και διεκδικήσεις, για μαζική στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας, με:

– Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών,

– Πλήρης επίταξη άνευ όρων κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας,

την Τρίτη 14 Απριλίου διαμαρτυρόμαστε ενάντια στην κλιμάκωση της αντεργατικής επίθεσης από κυβέρνηση και εργοδοσία, με αφορμή την επιδημία του κορονοϊού (απολύσεις, καταπάτηση ΣΣΕ, επέκταση ελαστικών εργασιακών σχέσεων, μειώσεις μισθών και ημερομισθίων, στέρηση συνδικαλιστικών και δημοκρατικών ελευθεριών).

Διεκδικούμε:

-> Πλήρη καταβολή των μισθών με ευθύνη εργοδοσίας και κράτους. Κατάργηση όλων των αντεργατικών διατάξεων των ΠΝΠ. Απαγόρευση των απολύσεων. Να κηρυχτούν παράνομες όλες οι απολύσεις που έγιναν από 1η Μάρτη και οι αρνητικές μεταβολές στις συμβάσεις, στα ωράρια, στους μισθούς, στις εργασιακές σχέσεις. Το Δώρο Πάσχα να δοθεί στο ακέραιο και στην ώρα του.

-> Πρόσθετες Άδειες με πλήρεις αποδοχές στους εργαζόμενους με χρόνια νοσήματα, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Κανένας στην δουλειά χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και πλήρη καταβολή του μισθού και του μεροκάματου με ευθύνη της εργοδοσίας.

-> Καμία ανοχή στον περιορισμό των πολιτικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών.

-> Για όσο διάστημα διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα και η απαγόρευση κυκλοφορίας να υπάρχει απαλλαγή από τις χρεώσεις σε ρεύμα, επικοινωνία, νερό, φυσικό αέριο. Να μην γίνουν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεπικοινωνιών, νερού.

-> Κατάργηση πλειστηριασμών κύριας κατοικίας και κατασχέσεων.

Τα δικαιώματα μας δεν μπαίνουν στην καραντίνα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο