Καταγγελία για αστυνομική αυθαιρεσία στη Γαστούνη Ηλείας

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΣΕ ΑΤΟΜΟ ΜΕ ΝΟΗΤΙΚΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑ!
ΚΑΤΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!

Ακόμα μια καταγγελία για περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας και βίας, έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Την Πέμπτη 9 Απριλίου, στο Λευκοχώρι Γαστούνης, αστυνομικές δυνάμεις (ομάδα ΟΠΚΕ), υπεύθυνες υποτίθεται για την τήρηση των μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας προέβησαν σε άσκηση σωματικής και ψυχολογικής βίας απέναντι σε άτομο με νοητική αναπηρία, 5 μέτρα από το σπίτι του. Τον κυνήγησαν, τον ακινητοποίησαν με χειροπέδες και τον ξυλοφόρτωσαν παρότι ο ίδιος λόγω της αναπηρίας του δεν μπορούσε να τους μιλήσει.

Αποτελεί αδικαιολόγητη η στάση τις ΕΛ.ΑΣ που προσπαθεί να καλύψει τις πράξεις των αστυνομικών με δικαιολογίες, όπως ότι θεωρήσαν τον 22 χρόνο διαρρηκτή. Όλα αυτά τα περιστατικά βίας και καταστολής απέναντι στην εργατική τάξη, τη νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα δεν είναι τυχαία! Το αστικό κράτος και οι μηχανισμοί του εκμεταλλεύονται την πανδημία για να επιβάλλουν μια ακόμη μεγαλύτερη αντιδημοκρατική αναδίπλωση στην κοινωνία, βία και καταστολή. Τραμπουκίζοντας και χτυπώντας αγωνιστές, φοιτητές, εργάτες και φτωχούς. Αδιαφορώντας για τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα μας, τα καταπατάνε και δείχνουν ότι οποίος δεν συμμορφώνεται θα έχει αυτή την κατάληξη. Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα τους περάσει και ότι θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε. Να σταματήσουμε τώρα την κρατική τρομοκρατία! 

Με όπλο μας την αλληλεγγύη και την αυτοοργάνωση, αγωνιζόμαστε για την ανασυγκρότηση του κινήματος, τη μαχητική υπεράσπιση και έμπρακτη επιβολή των δημοκρατικών μας ελευθεριών. Ενάντια σε κυβέρνηση, μνημόνια και κρατική καταστολή!

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ