Να σταματήσει η στοχοποίηση Ρομά και προσφύγων. Να κλείσουν τώρα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης

Να σταματήσει η στοχοποίηση Ρομά και προσφύγων

Να κλείσουν τώρα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων

ΟΧΙ στην ενοχοποίηση της κοινωνίας και την «ατομική ευθύνη»

Το βράδυ της Πέμπτης 9/4, οικισμός Ρομά στην περιοχή Νέας Σμύρνης στη Λάρισα κηρύχτηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έπειτα από τον εντοπισμό κρούσματος θετικού στον κορονοϊό. Υποτίθεται προχωράνε στη διεξαγωγή «μαζικών» τεστ στη συνοικία δηλαδή σε περίπου 400 κατοίκους, όταν ο πληθυσμός μόνο της αποκλεισθείσας περιοχής είναι τουλάχιστον δεκαπλάσιος. Κάθε είδους κυβερνητικοί εκπρόσωποι και τα επιδοτημένα με 11 εκ. ευρώ ΜΜΕ δίνουν υπέρμετρη έμφαση στο γεγονός ότι ο ασθενής είναι Ρομά (και προφανώς οι κοντινές του επαφές του είναι Ρομά επίσης), προκειμένου να καλύψουν το γεγονός ότι το δημόσιο σύστημα υγείας είναι υπό κατάρρευση αφού συστηματικά όλες οι νεοφιλεύθερες/μνημονιακές κυβερνήσεις το ρήμαξαν. Σε καραντίνα τέθηκε και το κέντρο κράτησης προσφύγων και μεταναστών στο Κουτσόχερο Λαρίσης, καθώς μετά την ιχνηλάτηση των επαφών του 32χρονου εικάζεται ότι υπήρξαν επαφές με διαμένοντες στη δομή.

Ο χειρισμός της όλης κατάστασης δεν έχει σχέση με την ορθή τήρηση των υγειονομικών μέτρων προστασίας. Πρόκειται για ευθεία επίθεση στους φτωχούς και αδύναμους της κοινωνίας σε μια προσπάθεια των νεοφιλελεύθερων κανίβαλων να γκετοποιήσουν και να περιθωριοποιήσουν αυτές τις κοινωνικές ομάδες, εκμεταλλευόμενοι την κρίση του κορονοϊού. Είναι η συνέχεια της πολιτικής του ρατσισμού, των κλειστών κέντρων, των παράνομων επαναπροωθήσεων – πνιγμών – δολοφονιών, της κατάργησης του ασύλου και επιδιώκει να στρέψει τους εργαζόμενους, τη νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα ενάντια στις κοινωνικές ομάδες που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και ανέχειας. Να μας στρέψουν τον έναν ενάντια στον άλλον, προκειμένου να την γλυτώσουν οι ίδιοι, οι πραγματικοί υπαίτιοι της κρίσης, η κυβέρνηση, οι τραπεζίτες, οι πλούσιοι και τα τσιράκια τους. Και είναι αδίστακτοι. Αδίστακτοι στο να αποφασίζουν χουντικής έμπνευσης απαγόρευση της κυκλοφορίας. Αδίστακτοι στο να θυσιάζουν τους εργαζόμενους στην Υγεία και στους κλάδους που στηρίζουν την κοινωνία σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή (εργαζόμενοι σε βιομηχανία, σούπερ μάρκετ, ντελιβεράδες, κ.λπ.). Αδίστακτοι να παραβιάζουν κάθε έννοια (της δικής τους) αστικόδημοκρατικής νομιμότητας, για να βάζουν στον γύψο με ΠΝΠ τον πυρήνα του εργατικού δικαίου. Αδίστακτοι να στέλνουν στον «Ευαγγελισμό» αστυνομικούς της ΔΙΑΣ για να εκφοβίσουν και να συλλάβουν γιατρούς που ζητούν την ενίσχυση του ΕΣΥ, την ίδια ώρα που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καλεί όποιον θέλει να «παρανομήσει» για να πάει στην εκκλησία την μεγάλη εβδομάδα! Αδίστακτοι να εξωθούν σε εξόντωση τους πρόσφυγες κρατώντας τους στοιβαγμένους εν μέσω πανδημίας στα κέντρα κράτησης χωρίς στοιχειώδη μέτρα προστασίας.

ΟΧΙ στην ενοχοποίηση της κοινωνίας με την «ατομική ευθύνη» και την αστυνομοκρατία. Αγώνας ενάντια στη χουντικού τύπου απαγόρευση της κυκλοφορίας. Να κλείσουν τώρα τα κέντρα κράτησης των προσφύγων που απειλούν να εξελιχτούν σε στρατόπεδα θανάτου. Μαχητική υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών.

ΝΑΙ σε πραγματικά μέτρα προστασίας: Άμεσα χιλιάδες μόνιμες προσλήψεις στην υγεία. Επίταξη – Εθνικοποίηση όλων των δομών υγείας, υποδομών, υλικών, τροφίμων για να προστατευτεί και να ζήσει αξιοπρεπώς ο πληθυσμός.

Δεν θα πληρώσουμε την κρίση. Διαγραφή του Χρέους – Φορολόγηση κεφαλαίου–πλουσίων. Πλαφόν στις τιμές βασικών προϊόντων. Εθνικοποίηση–εργατικός έλεγχος σε τρόφιμα, φάρμακα, ζωτικά υλικά.

Πάρτε πίσω τις αντεργατικές ΠΝΠ. Αναδρομική απαγόρευση απολύσεων. Κανένας στη δουλειά χωρίς μέτρα προστασίας.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ