Προσαγωγές και πρόστιμα σε μέλη της δημοτικής κίνησης “Κίνημα στην Πόλη του Ζωγράφου” για παρέμβαση έξω απο σούπερ μάρκετ

Προσαγωγές και πρόστιμα σε μέλη της δημοτικής κίνησης “Κίνημα στην Πόλη του Ζωγράφου”

 –

Να ανακληθούν άμεσα τα πρόστιμα και οι διώξεις

Να σταματήσει η χουντική απαγόρευση της κυκλοφορίας

 –

Στις 11/4 η αστυνομία έκρινε ότι πρέπει να εφαρμόσει απαρέγκλιτα την απαγόρευση της κυκλοφορίας, προσαγάγοντας 9 αγωνιστές – μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της δημοτικής κίνησης “Κίνημα στην Πόλη του Ζωγράφου”-  και επιβάλλοντας 150 ευρώ πρόστιμο στον καθένα την ώρα που παρέμβαιναν έξω από σούπερ μάρκετ για την ανικανότητα και την απροθυμία της κυβέρνησης να πάρει πραγματικά μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον κορονοϊό.

Αυτή η κίνηση δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί ως τήρηση των υγειονομικών μέτρων προστασίας (που τηρούνταν από τους παρεμβαίνοντες). Είναι επίθεση σε στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες, επίθεση στην ελεύθερη έκφραση. Την ίδια ώρα μάλιστα που η κλίκα του Μητσοτάκη δεν έχει κάνει καμία σοβαρή προσπάθεια για την επίταξη ιδιωτικών κλινικών, τις  μαζικές προσλήψεις νοσοκομειακού προσωπικού, την προστασία των εργαζομένων απ’ την φτώχεια και την ανεργία. Αντίθετα το “λεφτόδεντρο” υπάρχει για τους καναλάρχες, τους εργολάβους, όπου ξεδιάντροπα χαρίζονται επιχορηγήσεις σ’ αυτούς, εν μέσω αυτής της μεγάλης κοινωνικής ανησυχίας που επικρατεί. Στιγματίζουν αγωνιστές και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (βλ. ρομά στην Λάρισα) για να περάσουν ύπουλα την αντιδημοκρατική και ρατσιστική πολιτική τους, την ίδια ώρα που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καλεί όποιον θέλει να “παρανομήσει” για να πάει στην εκκλησία την μεγάλη εβδομάδα!

Η “ατομική ευθύνη” που προβάλει η κυβέρνηση σημαίνει πλήρης κρατική ανευθυνότητα για τις κοινωνικές ανάγκες. Πρέπει να πάρουμε εμείς οι εργαζόμενοι, οι νέοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα τις τύχες στα χέρια μας και να συγκρουστούμε με άλλον έναν μνημονιακό όλεθρο (ακόμα πιο σκληρό) που μας περιμένει και έχει έρθει ήδη και θέλει να μείνει! Να σπάσουμε άμεσα αυτό το σάπιο νεοφιλελεύθερο καθεστώς για να σωθούν τα κοινωνικά μας δικαιώματα και κατακτήσεις!

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ