Όχι επιδοτήσεις στους αετονύχηδες των διοδίων

Λεφτά για τον εξοπλισμό των νοσοκομείων και τις ανάγκες των εργαζομένων 

 –

 Η ούλτρα νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Μητσοτάκη με νέα απόφαση  της, εν μέσω πανδημίας, έδωσε αποζημίωση στις ιδιωτικές εταιρίες που εκμεταλλεύονται τους αυτοκινητόδρομους για την απώλεια εσόδων τους!      

Συγκεκριμένα, με έγγραφο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, εγκρίθηκε η δέσμευση ποσού 1.701.365,50 ευρώ για τον αυτοκινητόδρομο «ΠΑΘΕ Τμήμα Μαλιακός – Κλειδί» «για την καταβολή αποζημίωσης απωλειών εσόδων από το ΜΣΔ Τεμπών για τη χρονική περίοδο 01.01.2018 έως 31.12.2019» και ανάλογο κονδύλι 11 εκατ. ευρώ για την καθιερωμένη αποζημίωση στον “Μορέα ΑΕ”, λόγω μειωμένης κίνησης αυτοκινήτων το εξάμηνο (από Σεπτέμβρη του 2019 έως Φλεβάρη του 2020)!

Κι εδώ γεννιέται το εξής ερώτημα: Δεν έχουν λεφτά για την υγεία και έχουν για τις ιδιωτικές εταιρίες των αυτοκινητοδρόμων;!

Η όποια απορία λύνεται εφόσον την ίδια στιγμή που χαρίζει εκατομμύρια στους εργοδότες, αφήνει απροστάτευτους, κακοπληρωμένους και φορτωμένους με την ενοχή της «ατομικής ευθύνης» τους εργαζόμενους. Με τις δημόσιες υπηρεσίες να είναι διαλυμένες και το Σύστημα Δημόσιας Υγείας σακατεμένο από τα βάρβαρα Μνημόνια, οι εργαζόμενοι με κίνδυνο ακόμη και των ζωών μας καθημερινά συνεχίζουμε την παραγωγή, λειτουργούμε τα διαλυμένα νοσοκομεία, κάνουμε την αποκομιδή σκουπιδιών και την καθαριότητα, λειτουργούμε τα ΜΜΜ, το εμπόριο, κ.ο.κ. και η κυβέρνηση των α(χ)ρίστων του Μητσοτάκη μας ανταμείβει (όταν δεν χύνει κροκοδείλια δάκρυα και δεν χτυπάει ψόφια παλαμάκια) επιβάλλοντας μέσα σε μια νύχτα και με αντισυνταγματικό τρόπο νέα βάρβαρα μέτρα που ισοδυναμούν με μνημόνια, δήθεν για την αντιμετώπιση της πανδημίας, στην πραγματικότητα όμως  για να σωθούν οι επιχειρηματίες και η ίδια. 

  • Η ιατροδαρμεκευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη να είναι δωρεάν για όλους. Άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας
    Να επιταχθούν όλα τα αποθέματα που είναι αναγακαία για την επιβίωση του πληθυσμού, καθώς και οι αλυσίδες μεταφοράς και διανομής τους.
  • Να διασφαλίσει το κράτος τους μισθούς των εργαζομένων σε επιχειρήσεις που κλείνουν και για όσο διάστημα παραμείνουν κλειστές. Καμία αλλαγή/κατάργηση/εκπτώση των εργατικών μας δικαιωμάτων. Να  ξηλώσουμε το Νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης.
  • Να ξηλώσουμε το Κράτος Έκτατης Αναγκής και να εγκαθιδρύσουμε ένα πραγματικό Κοινωνικό Κράτος Πρόνοιας για όλους και ιδιατέρα για όλα τα αδύνατα στρώματα της κοινωνίας (φτωχούς, άνεργους, συνταξιούχους κλπ)
  • Διαγραφή του χρέους για να εξοικονομηθούν χρήματα ώστε να γίνουν όλα τα παραπάνω.
  • Να απαγορευτεί  κάθε νομοθετική δραστηριότητα της κυβέρνησης που δεν σχετίζεται με την εφαρμογή των παραπάνω.

Αντεπίθεση των Εργαζομένων

Επικοινωνία:

Αθήνα, 6951 089 409
Θεσ/νίκη, 6982 268 508 – 2310 265 730
 email: [email protected]