Κάτω η εθνικιστική προπαγάνδα και η κρατική καταστολή. Κάτω τα χέρια από Πρόσφυγες & Μετανάστες

Κάτω η εθνικιστική προπαγάνδα και η κρατική καταστολή 

Υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών

Κάτω τα χέρια από τα θύματα του πολέμου και τους κατατρεγμένους Πρόσφυγες / Μετανάστες

Να καταργηθεί άμεσα η αισχρή Συμφωνία ΕΕ–Τουρκίας

Πόλεμο σε Ιμπεριαλιστές, Κυβέρνηση, Κεφάλαιο

Αυτές τις μέρες εκδηλώνεται η άθλια ρατσιστική και μισάνθρωπη πολιτική της Κυβέρνησης, με εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, να αντιμετωπίζουν τη βίαιη καταστολή των ΜΑΤ στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Παράλληλα εξελίσσεται και μια μαύρη προπαγάνδα της κυβέρνησης και των ΜΜΕ, παρουσιάζοντας τους πρόσφυγες και μετανάστες ως «εθνική» απειλή. Η ΝΔ σήμερα και ο ΣΥΡΙΖΑ χθες, με τα «κλειστά σύνορα» και τη ρατσιστική συμφωνία ΕΕ–Τουρκίας, έχουν κάνει τη χώρα μας αποθήκη ψυχών, το Αιγαίο και τη Μεσόγειο υγρό τάφο. Και τώρα παριστάνουν και τους συνοριοφύλακες της «πολιτισμένης» Ευρώπης, ισχυροποιούν το μαύρο Κράτος Έκτακτης Ανάγκης και εξαπολύουν μια πρωτοφανή καταστολή προς κάθε κατεύθυνση, επιβάλλοντας «νόμο και τάξη» από άκρη σε άκρη της χώρας.

Προηγήθηκε όργιο καταστολής από τις συμμορίες των ΜΑΤ σε Λέσβο και Χίο, όπου αποβιβάστηκαν σαν στρατός κατοχής για να επιβάλλουν την απόφαση κυβέρνησης και ΕΕ για «κλειστά κέντρα» – φυλακές προσφύγων. Τα μέτρα του ΚΥΣΕΑ, ουσιαστικά η άμεση απέλαση όλων των προσφύγων που έρχονται και η κατάργηση κάθε δικαιώματος στο άσυλο, κάνουν ακόμα πιο δολοφονική αυτή την πολιτική. Ενώ η κυβέρνηση, κάτω από τα «εθνικά περήφανα» ουρλιαχτά των ΜΜΕ, προσπαθεί να αδράξει την ευκαιρία, ώστε να νομιμοποιήσει τον επιπλέον ρόλο του στρατού σε καθήκοντα καταστολής. Με τις στρατιωτικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά στον Έβρο, κλιμακώνουν την ένταση, αντί να δείχνουν προς οποιαδήποτε λύση. Άνοιξαν έτσι τον δρόμο και για δράσεις ακροδεξιών και φασιστικών συμμοριών, που σε πρόβα ταγμάτων εφόδου περιπολούν και τραμπουκίζουν πρόσφυγες αλλά και αριστερούς στα νησιά, ενώ εμφανίζονται ως άλλοι «μακεδονομάχοι» υποστηρικτές του στρατού στον Έβρο.

Τα τεράστια μεταναστευτικά/προσφυγικά κύματα δεν είναι αποτέλεσμα κάποιας φυσικής καταστροφής ή, ακόμα χειρότερα, μέρος ενός σχεδίου αλλοίωσης της «πολιτισμένης Ευρώπης» και «εισβολής στην πατρίδα μας», όπως εσκεμμένα αφήνουν να εννοηθεί ή λένε ανοιχτά η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ. Υπεύθυνοι είναι οι ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές, που αφότου έχουν βομβαρδίσει, λεηλατήσει και καταστρέψει τις χώρες προέλευσης των προσφύγων, κλείνουν τα σύνορα στους εκατοντάδες χιλιάδες που απελπισμένοι αναγκάζονται να φύγουν. Μεταχειρίζονται σαν κτήνη τους πρόσφυγες/μετανάστες, τους φυλακίζουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, τους απελαύνουν στις εμπόλεμες και διαλυμένες χώρες τους.

Η βρώμικη πολιτική του καθεστώτος Ερντογάν δεν μπορεί να κρύψει τις συντριπτικές ευθύνες των ελληνικών κυβερνήσεων και των κομμάτων τους. Αυτοί υπέγραψαν την αιματοβαμμένη συμφωνία ΕΕ–Τουρκίας και, παρότι έχει χρεοκοπήσει παταγωδώς, κάνουν το παν για να την εφαρμόσουν με όλο και πιο σκληρό τρόπο. Αυτοί δηλώνουν «αξιόπιστοι» και «δεδομένοι» για κάθε τυχοδιωκτικό σχέδιο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού σε ΝΑ Μεσόγειο και Μ. Ανατολή (που και τώρα επιχειρεί ξανά να αποσταθεροποιήσει τη Συρία στο πλάι του Ερντογάν). Είναι συνυπεύθυνοι για το φούντωμα της πατριδοκαπηλείας, των εξοπλισμών, των ανταγωνισμών που μας απειλούν με πόλεμο. Όλοι αυτοί, σήμερα η ΝΔ, χθες ο ΣΥΡΙΖΑ, που τώρα μιλάνε για «φύλαξη των συνόρων» ή «αποσυμφόρηση με μετακίνηση στην ενδοχώρα» (λες και αυτό δεν είναι μόνο μεταμφίεση του προβλήματος), εφάρμοσαν και συνεχίζουν την πιο άγρια επίθεση σε όλα τα δικαιώματα και ελευθερίες των εργαζομένων, των φτωχών, της νεολαίας.

                                                                                          

Απέναντι στην κρατική καταστολή και τρομοκρατία, κοινοί αγώνες ντόπιων και μεταναστών

Αυτή η πολιτική, που έχει στο επίκεντρό της και σχεδόν μοναδικό μέσο την καταστολή, τον ρατσισμό, την πατριδοκαπηλεία, γεννάει τεράστιους κινδύνους. Στην προσπάθεια θωράκισης/επιβίωσης του σημερινού καθεστώτος, επιχειρούν να μας βουλιάξουν στο σκοταδισμό του ακραίου νεοφιλελευθερισμού και του κοινωνικού κανιβαλισμού. Η διαρκής ενίσχυση και ποιοτική αναβάθμιση των κατασταλτικών μηχανισμών, η ανελέητη επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων,  τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τα τείχη της Ουγγαρίας και του Έβρου και τέλος η τεράστια ιδεολογική επίθεση σε κάθε κοινωνική, ανθρώπινη αξία, σπρώχνουν την κοινωνία σε έναν ζοφερό κατήφορο χωρίς τέλος, μεγαλώνουν την κοινωνική αποσύνθεση.

 Απέναντι στην βαθιά αντιδημοκρατική αναδίπλωση και την ακραία εθνικιστική πολιτική της ΝΔ πρέπει εδώ και τώρα να δείξουμε την ταξική μας αλληλεγγύη και να απαιτήσουμε την απελευθέρωση προσφύγων και μεταναστών από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, ανοιχτά σύνορα, με ελεύθερη – ασφαλή – οργανωμένη διακίνηση, με πλήρη δικαιώματα στο άσυλο, τη χορήγηση εγγράφων ώστε να πάνε σε όποια χώρα επιθυμούν.

Το κυριότερο όμως είναι να χτυπήσουμε το πρόβλημα στη ρίζα του, ώστε ο κάθε λαός να δημιουργήσει και να ζήσει με ασφάλεια και αξιοπρέπεια στην πατρίδα του και όχι σαν κατατρεγμένος από χώρα σε χώρα. Τα δισεκατομμύρια ευρώ που δίνονται για την στρατιωτικοποίηση των συνόρων, και την διαχείριση του «προσφυγικού» και την δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης (και καταλήγουν στις τσέπες καπιταλιστών, ΜΚΟ, «επιτήδειων» κ.α) να απαιτήσουμε να δοθούν για την ενίσχυση των λαών που ξεριζώνονται για την αντιμετώπιση της οικονομικής λεηλασίας και της περιβαλλοντικής καταστροφής. Η μόνη απάντηση είναι να συγκροτηθεί ένα αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό κίνημα ενάντια στους ιμπεριαλιστές, στις αστικές τάξεις και τις κυβερνήσεις τους που τρέφουν την απειλή και την φρίκη των πολέμων, του θανάτου και της καταστροφής στην περιοχή μας.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ