Χουντικού τύπου απαγορεύσεις για τις διαδηλώσεις. Όλοι στον δρόμο, να σπάσουμε την κρατική τρομοκρατία

Χουντικού τύπου απαγορεύσεις για τις διαδηλώσεις

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ, ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Με νέο νομοσχέδιο, που θα ψηφιστεί φαστ τρακ, η κυβέρνηση της ΝΔ επιδιώκει να περιορίσει ασφυκτικά, ουσιαστικά να καταργήσει, το δικαίωμα στις διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις.

  • Για κάθε διαδήλωση ή συγκέντρωση (με εξαίρεση της Πρωτομαγιάς και της 17ης Νοέμβρη), απαιτείται να δηλώνεται στην Αστυνομία ο «οργανωτής», με αναλυτικά στοιχεία. Αυτός είναι υποχρεωμένος να βοηθάει την επιβολή των διαταγών της Αστυνομίας στο εσωτερικό της διαδήλωσης. Θα θεωρείται υπεύθυνος και ατομικά, για να αποζημιώνει «όσους υπέστησαν βλάβη» από τη διαδήλωση–συγκέντρωση. Έτσι η Αστυνομία θέλει να έχει πάντα λίστες ατόμων που, αν δεν «συνεργάζονται αποτελεσματικά», θα μπορούν να κατηγορηθούν ως «υπεύθυνοι» για οτιδήποτε, να σέρνονται σε δικαστήρια, να τους επιβάλλονται εξοντωτικά πρόστιμα και ποινές.
  • Απαιτείται να δηλώνονται αναλυτικές λεπτομέρειες: «ακριβής τόπος», «χρόνος έναρξης», «εκτιμώμενος χρόνος λήξης», «προτεινόμενο δρομολόγιο». Οποιαδήποτε διαδήλωση–συγκέντρωση δεν έχει γνωστοποιηθεί, χαρακτηρίζεται «αυθόρμητη». Θεωρείται καταρχήν παράνομη, είναι στην απόλυτη ευχέρεια των μηχανισμών καταστολής να την απαγορεύσουν. Οι εξουσίες που δίνονται στην Αστυνομία για τέτοιες απαγορεύσεις, είναι μεγαλύτερες κι από ό,τι σε νομοθετήματα της Χούντας!
  • Ορίζεται «Διαμεσολαβητής» της Αστυνομίας ή του Λιμενικού, που θα επικοινωνεί «άμεσα και διαρκώς» με τον «οργανωτή». Θα είναι ουσιαστικά το αφεντικό, που θα διατάζει τι επιτρέπεται και τι όχι.
  • Απαγόρευση ή περιορισμοί θα ισχύουν πρακτικά για οποιονδήποτε λόγο, όπως αποφασίσει η Αστυνομία. Όλα επιτρέπονται στους μηχανισμούς καταστολής, όταν –σύμφωνα με το νομοσχέδιο– απειλείται ή είναι πιθανό(!) να απειληθεί η «ασφάλεια», η «ιδιοκτησία», η «πολιτειακή εξουσία». Εννοούν το βάναυσο και αρπακτικό καθεστώς που έχουν επιβάλλει υπέρ του κεφαλαίου, των πλουσίων, της ελίτ.
  • Ιδιαίτερα μεριμνά το νομοσχέδιο για να απαγορευτούν οι «αντισυγκεντρώσεις», ώστε να προστατεύουν τις φασιστοσυμμορίες από αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές κινητοποιήσεις.
  • Απαγορεύεται μια διαδήλωση–συγκέντρωση να «διαταράσσει την οικονομικοκοινωνική ζωή δυσανάλογα» με το μέγεθός της, την «περιοχή πραγματοποίησης», τον «εκτιμώμενο(!) αριθμό συμμετεχόντων». Η Αστυνομία αποφασίζει πόσοι και που θεωρούνται αρκετοί για να δώσει άδεια, αλλιώς θα επιβάλλει πορείες σε μια λωρίδα ή από το πεζοδρόμιο, σε άλλη περιοχή κ.λπ. Αρμόδια για την επιβολή απαγορεύσεων και περιορισμών είναι η τοπική αστυνομική ή λιμενική αρχή, με απλή γνώμη των τοπικών δημάρχων. Κάθε τοπικός αξιωματικός της Αστυνομίας ή μνημονιακός δήμαρχος αποκτά υπερεξουσίες καταστολής. Μόνο σε «κατεπείγουσες και σοβαρές» περιπτώσεις η διάλυση μιας συγκέντρωσης θα απαιτεί ενημέρωση –όχι έγκριση– εισαγγελέα. Ακόμα χειρότερα: για τη διάλυση επιτρέπεται «κάθε νόμιμο μέσο» γενικά – χωρίς να αποκλείονται, έτσι, ακόμα και τα αστυνομικά πιστόλια. Αυτό δεν υπήρχε ούτε στους υπηρεσιακούς κανονισμούς της χούντας για την δράση της αστυνομίας!

Το χτύπημα του δικαιώματος στη διαδήλωση, οι νεοφιλελεύθερες και μνημονιακές κυβερνήσεις, τα αστικά επιτελεία, οι μηχανισμοί καταστολής το προωθούν δεκαετίες. Δεν είχαν καταφέρει να το επιβάλλουν, ιδιαίτερα απέναντι στους μεγάλους αγώνες μετά το 2010 (γενικές απεργίες, τεράστιες διαδηλώσεις, «αγανακτισμένοι», συγκρούσεις στους δρόμους κ.ά.), παρά την τεράστια καταστολή. Σήμερα, στον δρόμο που της άνοιξε η αθλιότητα του ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ επαναφέρει αυτά τα σχέδια, με το δόγμα «Νόμος και Τάξη» και μπροστάρη τον άνθρωπο της CIA και του FBI Μ. Χρυσοχοΐδη. Μαζί με τα όργια των ΜΑΤ στα νησιά, την κατάργηση του Ασύλου και τις εισβολές ένοπλων αστυνομικών της ασφάλειας στις σχολές, τις επιδρομές σε καταλήψεις και σπίτια, τα ξεγυμνώματα και τον εξευτελισμό διαδηλωτών και πολιτών, την κτηνώδη μεταχείριση των προσφύγων, τους πατριδοκάπηλους τυχοδιωκτισμούς στο πλευρό των ΗΠΑ. Θέλει να χτυπήσει παραπέρα και το δικαίωμα στην απεργία, επιβάλλοντας ασφυκτικούς περιορισμούς (προσωπικό ασφαλείας κ.ά.), επειδή δήθεν κόπτεται για το «δικαίωμα στην εργασία»!

Οι «άριστοι» της ΝΔ, απατεώνες και αντιδραστικοί ως το μεδούλι, μαζί με την ούλτρα μνημονιακή–νεοφιλελεύθερη πολιτική τους και το μίσος τους για τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και τη νεολαία, δεν έχουν να προσφέρουν άλλη «κανονικότητα» πέρα από ένα όλο και πιο σκληρό Κράτος Έκτακτης Ανάγκης. Έχουν και τη βοήθεια της «υπευθυνότητας» του ΣΥΡΙΖΑ–Προοδευτική Συμμαχία, που θέλει να μας εξαπατήσει ξανά κάνοντας δήθεν αντιπολίτευση στις πλάτες μας. Όμως οι μηχανισμοί καταστολής, όσο κι αν τους θωρακίσουν, δεν θα τους σώσουν. Σε όλο τον κόσμο, το κύμα αγώνων, εκρήξεων, εξεγέρσεων ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό και τα κόμματά του μεγαλώνει, θρεμμένο από την αγιάτρευτη κρίση του συστήματος, παρά τη δολοφονική καταστολή. Η αλαζονεία της ΝΔ, η αλητεία των συμμοριών των ΜΑΤ στραπατσαρίστηκαν γερά από τις αποφασιστικές συγκρούσεις στα νησιά, που ο Μητσοτάκης (μετά τον Τσίπρα) έχει μετατρέψει σε χωματερές του ρατσισμού της ΕΕ. Αυτό τον δρόμο πρέπει να ακολουθήσουμε: με πολιτική ενωτική και μαχητική, να μην κάνουμε ούτε βήμα πίσω. Να επιβάλλουμε ότι «οι δρόμοι θα είναι κλειστοί με εντολή του λαού», όπως φώναξαν οι ηρωικοί διαδηλωτές στη Βαγδάτη. Με αγώνα διαρκείας, να τσακίσουμε στην πράξη, με μαζικές διαδηλώσεις και συγκρούσεις στον δρόμο, τις απαγορεύσεις της κυβέρνησης και των μηχανισμών καταστολής.

 –

  • Να μην περάσει το νέο νομοσχέδιο – Κάτω το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης
  • Οι δρόμοι ανήκουν στο δίκιο και στους αγώνες των εργαζομένων, των φτωχών, της νεολαίας
  • Ενιαίο Ταξικό Μέτωπο – Μαζική, μαχητική υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ