Να αυξηθούν άμεσα τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ. Διαδήλωση Σάββατο 22/2 Άγ. Βενιζέλου

ΝΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ!

ΔΗΜΟΣΙΑ,ΦΘΗΝΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ ΜΕΤΑΚΊΝΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΑΣΘ!

 –

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΥΡΙΑΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 12:00μ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ!

 –

      Οι εργαζόμενοι, η νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα της Θεσσαλονίκης, ταλαιπωρούμαστε καθημερινά στην προσπάθεια μας να μετακινηθούμε στην πόλη, στον χώρο εργασίας μας, στο σχολείο ή την σχολή μας. Τεράστιες αναμονές στις στάσεις, λεωφορεία ασφυκτικά γεμάτα που συχνά δεν χωράς να μπεις και θέτουν σε κίνδυνο την σωματική μας ακεραιότητα, συχνές βλάβες στην μέση της διαδρομής, τραμπούκοι ελεγκτές που ξεσπαθώνουν ειδικά απέναντι σε μετανάστες, συμπληρώνουν το μαρτύριο που βιώνουμε καθημερινά την περίοδο της μνημονιακής βαρβαρότητας (ανασφάλιστη απλήρωτη εργασία, ελαστικά ωράρια, ξυλοδαρμοί από εργοδότες, μισθοί-φιλοδωρήματα, ιδιωτικοποίηση υγείας και παιδείας, ξήλωμα κοινωνικής ασφάλισης) που μας έχει επιβληθεί από  τους μνημονιακούς όλων των αποχρώσεων.

     Αιτία αυτής της άθλιας κατάστασης είναι η χρεωκοπία του ΟΑΣΘ λόγω της πενιχρής κρατικής χρηματοδότησης αλλά και του παρασιτικού καθεστώτος των προηγούμενων ετών, όπου οι διάφοροι μεγαλομέτοχοι και ιδιώτες λήστευαν τα λεφτά της κρατικής χρηματοδότησης (δικά μας χρήματα), ταλαιπωρώντας το λαό της Θεσσαλονίκης με αυξήσεις εισιτηρίων, τραμπουκισμούς από ελεγκτές , μετακινήσεις χαμηλής ποιότητας και που οδήγησαν τον οργανισμό σε διάλυση.

     Οι συνέπειες της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης,  της χρεωκοπίας του ελληνικού καπιταλισμού και της πολιτικής των νεοφιλελεύθερων κανίβαλων ΝΔ,ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ, μας ακολουθούν σε όλες τις πτυχές της καθημερινότητας. Από την αρχή της ημέρας και τη σαρδελοποίηση στο λεωφορείο, στον χώρο εργασίας που όλες σχεδόν οι κατακτήσεις της εργατικής τάξης έχουν καταργηθεί με μια σειρά μνημονιακών νόμων, στην σχολή που κινδυνεύει με κλείσιμο λόγω υποχρηματοδότησης και που ανοίγει ο δρόμος για επιβολή διδάκτρων με το νόμο Κεραμέως, στο σχολείο εξεταστικό κάτεργο. Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση, να οργανώσουμε τον αγώνα μας για το δικαίωμα στην δημόσια, δωρεάν και ποιοτική μετακίνηση για όλους. Να ξαναπιάσουμε το νήμα των αγώνων και με δυναμικές μορφές πάλης να επιβάλουμε την ικανοποίηση των βασικών αναγκών μας, ενάντια στις επιταγές των μνημονιακών κυβερνήσεων, τα κέρδη των καπιταλιστών, τις διαταγές της ΕΕ.

 –

  • ΑΜΕΣΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΤΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ
  • ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΎΛΗΜΑ ΤΟΥ ΟΑΣΘ ΣΤΑ ΚΤΕΛ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΕΣ – ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ
  • ΑΜΕΣΗ ΑΓΟΡΑ ΝΕΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ
  • ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
  • ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΑΣΘ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ

Δημοτική Κίνηση Εργατική Αντεπίθεση Αμπελοκήπων-Μενεμένης