Εργοδότης πυροβόλησε εργάτες που ζήτησαν δεδουλευμένα

Εργοδότης πυροβόλησε εργάτες που ζήτησαν δεδουλευμένα

Όχι στις νέες «Μανωλάδες»- Κάτω τα σύγχρονα αφεντικά – δολοφόνοι!

 

Στις 27/1 σημειώθηκε ένα ακόμα φρικτό εργοδοτικό έγκλημα στην περιοχή Οινόη του Μαραθώνα. Δύο μετανάστες εργάτες γης από την Ινδία δέχθηκαν δολοφονική επίθεση με καραμπίνα από των εργοδότη τους, αγρότη- ιδιοκτήτη θερμοκηπίων. Συγκεκριμένα το αφεντικό- γκάνγκστερ τους πυροβόλησε εν ψυχρώ,  επειδή τόλμησαν να ζητήσουν τα δεδουλευμένα τριών μηνών που τους χρωστούσε, ύψους 2.000 ευρώ(!). Ο ένας από τους δύο (23 ετών) τραυματίστηκε στον λαιμό και στο πόδι από τα σκάγια, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στον Ερυθρό Σταυρό. Ο εργοδότης μάλιστα με θράσος δήλωσε ότι είναι αθώος και ότι «βρισκόταν σε άμυνα»…

Αυτή η δολοφονική επίθεση είναι άλλο ένα παράδειγμα της βαρβαρότητας που επικρατεί στην ζούγκλα της αγοράς εργασίας και στον εργασιακό μεσαίωνα που βιώνουμε. Είναι η συνέχεια των περιστατικών εργοδοτικής βίας και τρομοκρατίας, με πιο χαρακτηριστική την υπόθεση της Μανωλάδας τον Απρίλιο του 2013, όπου τριάντα τέσσερις μετανάστες εργάτες τραυματίστηκαν μετά από πυροβολισμούς που δέχθηκαν από τους τρείς επιστάτες– μπράβους του αφεντικού τους επειδή ζήτησαν τα δεδουλευμένα τους.

Οι μετανάστες αποτελούν το πιο πληττόμενο κομμάτι της εργατικής τάξης. Ακόμα και αν καταφέρουν να γλιτώσουν από τον θαλάσσιο τάφο του Αιγαίου αναγκάζονται να αντιμετωπίσουν τις χειρότερες μορφές εργασιακής εκμετάλλευσης. Καταλήγουν να δουλεύουν κάτω από άθλιες συνθήκες εργασίας, χωρίς καθόλου δικαιώματα, για ένα κομμάτι ψωμί. Και αν τολμήσουν να διεκδικήσουν ακόμα και τα αυτονόητα –δηλαδή τον μισθό τους- κινδυνεύουν να χάσουν μέχρι και τη ζωή τους.

  Συνένοχοι με τους εργοδότες- δολοφόνους δεν είναι άλλοι από την νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της ΝΔ και όλα τα μνημονιακά σκουπίδια που προωθούν χωρίς έλεος το δόγμα «Νόμος είναι το δίκιο του εργοδότη». Η ΝΔ πιστή στο δρόμο που της έστρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζει την σκληρή μνημονιακή επίθεση με μια σειρά αντεργατικών μέτρων (κατάργηση κατώτατου μισθού, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης). Ενισχύει ακόμα περισσότερο το Νέο  Σύστημα  Εκμετάλλευσης Εργασίας που οικοδόμησε ο ΣΥΡΙΖΑ ώστε να διαλύσει πλήρως όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων και να τους μετατρέψει σε σύγχρονους δουλοπάροικους, έρμαια στα χέρια των αφεντικών.

Δεν θα επιτρέψουμε νέες «Μανωλάδες»- μπορούμε να τους σταματήσουμε

Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση, εμείς οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μπορούμε και πρέπει να βάλουμε ένα φρένο! Με βασικά όπλα  την ενότητα και την αυτοοργάνωση μας πρέπει να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις ενάντια στην βάρβαρο Νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης της Εργασίας. Με μαχητικούς και ανυποχώρητους αγώνες να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα, την αξιοπρέπεια και τη ζωή μας.

·         Να τιμωρηθεί παραδειγματικά ο εργοδότης

·         Κάτω τα χέρια από τους μετανάστες

·         Κάτω το Νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης της Εργασίας

 –

 

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ