Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης για την απόλυση συναδέλφου από το Πατσατζίδικο ”Τσαρούχας”, Παρασκευή 31/1

Άλλη μια δικαίωση των απολυμένων συναδέλφων – ντελιβεράδων από το πατσατζίδικο «ΤΣΑΡΟΥΧΑ»

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31/1 στις 8.30 πμ στα Δικαστήρια Θες/νίκης (ημέρα εκδίκασης της αγωγής συναδέλφου για την απόλυσή του)

Μετά την αναγνώριση των ενσήμων τους από το ΙΚΑ για το διάστημα που ήταν ανασφάλιστοι και την καταδίκη (ποινή φυλάκισης 9 μήνες με 3ετή αναστολή) του εργοδότη για διαφορές δεδουλευμένων, έρχεται η απόφαση του Ειρηνοδικείου Θεσσαλονίκης που υποχρεώνει τον εργοδότη να καταβάλει τα χρωστούμενα δεδουλευμένα στον πρώτο από τους συνάδελφους που διεκδικούν τα δικαιώματα τους!

Η εργοδοσία στο εστιατόριο «Τσαρούχας», από τις 20/8/18 απέλυσε τρεις διανομείς φαγητού, επειδή διεκδίκησαν -και κατάφεραν να επιβάλουν-  τα δικαιώματα τους. Μάλιστα μερικούς μήνες αργότερα κατέθεσε και αγωγή εναντίον 4 συναδέλφων διανομέων, ζητώντας τους συνολικά 800.000€! για συκοφαντική δυσφήμιση. Δύο συνάδελφοι είναι μέλη του ΔΣ του Συνδικάτου Επισιτισμού-Τουρισμού και της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων, ενώ οι άλλοι δύο μέλη του Συνδικάτου και της Επιτροπής.

Στις 24/5/19, απέλυσε εκδικητικά έναν ακόμη εργαζόμενο –λίγες μέρες μετά την κατάθεση του τελευταίου στα δικαστήρια για τους πραγματικούς λόγους απόλυσης των τριών  διανομέων. Ο εργοδότης δεν κράτησε ούτε τα προσχήματα και του «πρότεινε» να  απολυθεί με το «καλό» γιατί αλλιώς… ο δρόμος είναι γνωστός.  Ο εργαζόμενος προφανώς δεν δέχτηκε κάτι τέτοιο, καταγγέλλοντας αμέσως το περιστατικό, όπως και την  μεθόδευση της εργοδοσίας για την απόλυση του.

 Είναι πλέον ξεκάθαρο πως ο στόχος της εργοδοσίας με τις απολύσεις εργαζομένων, με τις μεθοδεύσεις που χρησιμοποιεί, καθώς και με την χυδαία και κατάπτυστη αγωγή 800.000€!!! εναντίον των συναδέλφων, είναι ο εκφοβισμός των εργαζόμενων, η φίμωση όσων διεκδικούν τα δικαιώματα τους και η ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων. Μάλιστα ο ίδιος ο Τσαρούχας έχει δηλώσει  πως κανείς δεν θα του επιβάλλει να πληρώνει τα νόμιμα και θα απολύει όποιον θέλει!

Μοιράζει αγωγές και απολύσεις… Μέσα απ’ τους αγώνες θα πάρει απαντήσεις!

      Οι μεθοδεύσεις και οι επιθέσεις της συγκεκριμένης εργοδοσίας μόνο τυχαίες δεν είναι. Οι εργοδότες εκμεταλλευόμενοι όλο το μνημονιακό «οπλοστάσιο», προσπαθούν να επιβάλλουν σε όλους τους εργαζόμενους ένα Νέο Μοντέλο Εκμετάλλευσης, όπου τα συμφέροντα των εργοδοτών θα είναι πάνω απ’ όλα. Οι απολύσεις και η χυδαία αγωγή του «Τσαρούχα», δείχνουν  επίσης πόσο λυσσαλέα θέλουν να ποινικοποιήσουν οι εργοδότες ακόμη και την σκέψη να αγωνιστούμε για τα δικαιώματά μας!

         Ο αγώνας των συναδέλφων στον Τσαρούχα, είναι αγώνας όλων των εργαζομένων. Οι κινητοποιήσεις που έχουν ξεκινήσει και συνεχίζονται  με ενημερώσεις μοτοπορείες των διανομέων και παραστάσεις διαμαρτυρίας έξω από το κατάστημα πρέπει να στηριχτούν από όλους μας! Για να δώσουμε την κατάλληλη απάντηση στον Τσαρούχα και σε κάθε εργοδότη που θέλει να μας γυρίσει έναν αιώνα πίσω, σε συνθήκες δουλοπάροικου.

· Να παρθούν πίσω οι άκυρες και καταχρηστικές απολύσεις των συναδέλφων!

· Να σταματήσουν οι μεθοδεύσεις της εργοδοσίας -να επαναλειτουργήσει

το τμήμα delivery.

· Να καταβληθούν άμεσα τα χρωστούμενα δεδουλευμένα.

· Να παρθεί πίσω η αγωγή με την οποία ζητάει 800.000€ από 4 διανομείς!

EΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΠΑΤΣΑΤΖΙΔΙΚΟ «ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ»