Να ακυρωθεί η Συμφωνία για τις Βάσεις! – Όλοι στις διαδηλώσεις Πέμπτη 30/1

Να ακυρωθεί η Συμφωνία για τις Βάσεις! – Όλοι στις διαδηλώσεις

ΑΘΗΝΑ: Πέμπτη 30/1, 6μμ, Προπύλαια

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Πέμπτη 30/1, 6:30μμ, Αγίας Σοφίας με Εγνατία

ΙΩΑΝΝΙΝΑ: Πέμπτη 30/1, 6 μμ Περιφέρεια

Η κυβέρνηση της ΝΔ, παίρνοντας την σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ, φέρνει προς επικύρωση στη Βουλή την Ελληνοαμερικάνικη Στρατιωτική Συμφωνία για τις Βάσεις, που:

– Παρέχει το δικαίωμα στις ΗΠΑ να διατηρούν και να λειτουργούν στρατιωτικές και βοηθητικές υποδομές εντός των εγκαταστάσεων των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, να αξιοποιούν ακόμη και πολιτικές υποδομές όπως αυτοκινητόδρομους και λιμάνια για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ.

– Ενισχύει τις πολεμικές δυνατότητες της βάσης της Σούδας.

– Εντάσσει στο πλέγμα των Ευρωατλαντικών υποδομών τις βάσεις που δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ σε Λάρισα, Αλεξανδρούπολη κ.α.

Σε μια περίοδο όπου ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός προχώρησε σε ακόμα ένα στυγνό έγκλημα και πράξη ιμπεριαλιστικής τρομοκρατίας (δολοφονία Σουλεϊμανί), που βάζει κυριολεκτικά φωτιά σε όλη τη Μέση Ανατολή με το σχέδιο Τραμπ για την εξόντωση της Παλαιστίνης, που φέρνει όλο και πιο κοντά τον κίνδυνο του πολέμου, η ελληνική κυβέρνηση επιλέγει να «οικοδομήσει στρατηγικές σχέσεις» με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ! Η κατάσταση γίνεται έτσι ιδιαίτερα επικίνδυνη για τις εργαζόμενες και λαϊκές μάζες στην Ελλάδα.

Ο Μητσοτάκης στην επίσκεψή του στις ΗΠΑ έδειξε μεγάλη προθυμία να τις συνδράμει ενάντια στο Ιράν, καθώς δήλωσε –πρώτος αυτός από τους Ευρωπαίους «ηγέτες» τόσο απροκάλυπτα– πως υποστηρίζει τις ενέργειές τους, λίγο μετά την γκανγκστερική εκτέλεση Σουλεϊμανί! Ενώ συμφώνησε να δώσει δισεκατομμύρια ευρώ σε νέα εξοπλιστικά προγράμματα, για αγορές και αναβαθμίσεις των F-16 και F-35, την στιγμή που πολλά νοσοκομεία δεν έχουν ούτε γάζες, σχολές και σχολεία υπολειτουργούν, κοινωνικές δαπάνες πετσοκόβονται με τα υπερπλεονάσματα.

Μετά το «οι Έλληνες θα ματώσουν στο μέλλον δίπλα στους Αμερικανούς», του υπουργού Εθνικής Άμυνας Παναγιωτόπουλου, ο υπουργός Εξωτερικών Δένδιας δήλωσε πως «η Ελλάδα είναι έτοιμη να βοηθήσει την επόμενη μέρα στη Λιβύη… με τη συμμετοχή ελληνικών δυνάμεων». Ο τυχοδιωκτισμός της κυβέρνησης της ΝΔ ξεπερνάει κάθε όριο, ανακαλύπτωντας συμμάχους σε πολέμαρχους όπως ο Χάφταρ (ένας από τους πολλούς στο χάος όπου έριξαν τη Λιβυή οι ιμπεριαλιστές), στα αιμοσταγή καθεστώτα της Αιγύπτου και του Ισραήλ.

Οι λαοί δεν είναι κρέας για τα κανόνια των ιμπεριαλιστικών σχεδίων και των αστικών ανταγωνισμών. Είναι επείγουσα ανάγκη να αναπτύξουμε ένα αντιπολεμικό κίνημα, για να μην πολεμήσουμε για τις εξορύξεις και τα συμφέροντα των πολυεθνικών, των ιμπεριαλιστών και των αστικών τάξεων σε Αιγαίο και ΝΑ Μεσόγειο. Για να μην εμπλακεί ούτε στο ελάχιστο ο ελληνικός λαός στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στα αιματοκυλίσματα στη Μ. Ανατολή! Να απαιτήσουμε λεφτά για τις κοινωνικές ανάγκες, όχι για εξοπλισμούς και καταστροφικές εξορύξεις–αγωγούς – κλείσιμο των βάσεων και έξοδο από το ΝΑΤΟ – έξοδο από τους αντιδραστικούς, επιθετικούς «άξονες» – και για να μπλοκάρουμε την απειλή νέου πολέμου από ΗΠΑ και Ισραήλ ενάντια στο Ιράν. Ενάντια στους ιμπεριαλιστές και εθνικιστές, με την κοινή πάλη και τον διεθνισμό των εργατών και λαών σε Ελλάδα και Τουρκία, που είναι η μόνη πραγματική εγγύηση για να μην συρθούμε σε πολεμικά «επεισόδια» και σφαγεία.

Να ακυρωθεί η Συμφωνία για τις βάσεις, που φέρνει ακόμα πιο κοντά τον πόλεμο

Να κλείσουν όλες οι βάσεις του ΝΑΤΟ – Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ

Λεφτά για τις κοινωνικές ανάγκες – Ούτε ένα ευρώ για νέους εξοπλισμούς – Kαμία αποστολή στρατευμάτων ή άλλη συμμετοχή της Ελλάδας σε ιμπεριαλιστικές ενέργειες στο εξωτερικό

Ενάντια στους αντιδραστικούς επιθετικούς “άξονες” με Αίγυπτο, Ισραήλ, Κύπρο – Όχι στις εξορύξεις και ΑΟΖ των ανταγωνισμών, της οικολογικής καταστροφής, των πολεμικών κινδύνων

Ενάντια στον πατριδοκάπηλο εθνικισμό της ελληνικής αστικής τάξης – Κοινός αντιπολεμικός αγώνας, Διεθνιστική πάλη των λαών ενάντια σε κυβερνήσεις, αστικές τάξεις, ιμπεριαλιστές

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ