Ανακοίνωση – Καταγγελία

Καταγγέλουμε την μεθοδευμένη προσπάθεια τρομοκράτησης από την αστυνομία και τους κρατικούς μηχανισμούς του αγωνιστή και συντρόφου Κώστα Αβραμίδη.

Το μεσημέρι της Κυριακής 24 Μαΐου και ενώ ο σ. οδηγούσε με συνεπιβάτη τον νεαρό γιο του, δίκυκλο της ομάδας Ζήτα τον πλησίασε και βρίζοντας του ζήτησε να σταματήσει. Πριν ο σ. προλάβει να το κάνει, ο Ζητάς κλώτσησε το μηχανάκι του, με κίνδυνο να χάσει τον έλεγχο και να τραυματιστεί ο ίδιος και ο γιος του. Αφού κατάφερε να σταματήσει, ομάδα 10 Ζητάδων συνοδευόμενοι από 4-5 περιπολικά τον περικύκλωσαν, παίρνοντας θέση επιφυλακής, τον χώρισαν από τον γιο του, τον οποίον υπέβαλλαν και σε σωματική έρευνα.

Στην εύλογη ερώτηση και διαμαρτυρία του σ. γιατί συμβαίνουν όλα αυτά, ο επικεφαλής είπε ότι υπήρχαν πληροφορίες ότι ο σ. διαπληκτίστηκε με κάποιον και μάλιστα ότι… έβγαλε μαχαίρι!

Τα ίδια επανέλαβαν και στον γιο του, μαζί με άλλα σχόλια και ερωτήσεις του τύπου αν ξέρει «να γίνονται φασαρίες και συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας»(!), με προφανή στόχο επίσης να τον τρομοκρατήσουν.

Αφού αυτή η επίδειξη δύναμης (και προειδοποίηση;) τελείωσε, χωρίς να ρωτήσουν τίποτε άλλο ή να δώσουν οποιαδήποτε εξήγηση, οι Ζητάδες έφυγαν χωρίς ούτε μια τυπική συγγνώμη.

Πέραν των ψεμάτων ότι ο σ. είχε τάχα διαπληκτιστεί με κάποιον, η ευφάνταστη πληροφορία ότι «έβγαλε μαχαίρι» είναι και γελοία και στημένη. Το ήθος, η πολιτική αντίληψη και η πρακτική του σ. είναι πασίγνωστα εδώ και χρόνια από την σταθερή, δημόσια δράση του στο εργατικό και επαναστατικό κίνημα της χώρας μας, στους αγώνες για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ατομικών ελευθεριών, στο πρόσφατο κίνημα αλληλεγγύης στην Κ. Κούνεβα. Είναι δε προφανές ότι η παρακολούθησή του είχε μεθοδευτεί – και ίσως όχι μόνο στο συγκεκριμένο περιστατικό.

Η στοχοποίηση των αγωνιστών δεν θα περάσει. Θα βρει απέναντί της το κίνημα των εργαζομένων και της νεολαίας, που θα φράξουν τον δρόμο στα σχέδια της αστικής τάξης και των υπηρετών της. Με μαζικούς και αποφασιστικούς αγώνες στον δρόμο, θα τσακίσουμε τον τραμπουκισμό και την αλητεία των μηχανισμών καταστολής, που με το ένα χέρι τρομοκρατούν και δικάζουν αγωνιστές και με το άλλο πυροβολούν νέους, εμπορεύονται ναρκωτικά και λευκή σάρκα, βασανίζουν και σκοτώνουν μετανάστες, καλύπτουν τους ένοχους της δολοφονικής επίθεσης στην Κ. Κούνεβα, οργανώνουν παρακρατικούς και φασιστικές συμμορίες (επίθεση με χειροβομβίδα στο Στέκι Μεταναστών, βοήθεια στις επιθέσεις της Χρυσή Αυγή ενάντια στους μετανάστες στο Εφετείο κα.).

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ