Καλύβια: Τέσσερις εργάτες νεκροί από αυτοσχέδιο μαγκάλι σε κτηνοτροφική μονάδα

Η μνημονιακή “κανονικότητα” κυβέρνησης-εργοδοτών είναι βαμμένη με αίμα εργατών

 –

Στις 20/12 τέσσερις  μετανάστες εργάτες πακιστανικής καταγωγής εντοπίστηκαν νεκροί, στην κτηνοτροφική μονάδα στην πλατεία Ανθυπολοχαγού Βασ. Φιλίππου στα Καλύβια Αττικής. Οι συνάδελφοι βρήκαν τραγικό θάνατο από ασφυξία, στην προσπάθειά τους να ζεσταθούν με αυτοσχέδιο μαγκάλι με γκάζι. Τα θύματα, ηλικίας 25 με 40 ετών, εργάζονταν στην μονάδα και στεγάζονταν σε μικρές αποθήκες, χωρίς φυσικά να πληρούνται οι απαραίτητες συνθήκες επιβίωσης, όπως είναι η θέρμανση, ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες.  Οι εργαζόμενοι για να ζεσταθούν τοποθέτησαν στον χώρο ένα μηχάνημα που ζεσταίνει τα κοτόπουλα. Το μηχάνημα αυτό λειτουργεί στην ουσία σαν αυτοσχέδιο μαγκάλι με υγραέριο και απορροφά το οξυγόνο, με αποτέλεσμα να χάσουν τις αισθήσεις του και πεθάνουν. Η εργοδοσία μάλιστα, δεν έδωσε καμία σημασία στην απουσία τους καθώς οι συνάδελφοι βρέθηκαν δύο ολόκληρες μέρες μετά το θάνατο τους ύστερα από έρευνα φιλικών τους προσώπων.

Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι ούτε τυχαίο, ούτε μεμονωμένο. Έρχεται να προστεθεί στην ατελείωτη λίστα με τις εργατικές δολοφονίες, που μόνο τον τελευταίο χρόνο, έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Οι μοναδικοί υπεύθυνοι αυτής της βαρβαρότητας είναι οι μνημονιακοί κάθε λογής, τα αφεντικά, το μεγάλο κεφάλαιο και οι υπηρέτες τους. Η Νέα Δημοκρατία, βαδίζοντας πάνω στον δρόμο που της έστρωσε ο ΣΎΡΙΖΑ, ενισχύει το Νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης της Εργασίας, ξηλώνοντας την εργατική νομοθεσία, καταπατώντας κάθε εργασιακό δικαίωμα, διαλύοντας τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, αδιαφορώντας για τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων, μετατρέποντάς μας σε σύγχρονους δουλοπάροικους χωρίς αξιοπρέπεια και ελευθερίες. Με τους νόμους που εφαρμόζουν στοχεύουν στην απαγόρευση των απεργιών και των διαδηλώσεων, στο χτύπημα του οργανωμένου συνδικαλισμού εντός του χώρου εργασίας, στην άνευ όρων και ορίων εντατικοποίηση της εργασίας, δίνοντας το πράσινο φως στους εργοδότες να ασυδοτούν ανενόχλητοι στις πλάτες των εργαζομένων.

Φτάνει πια! Να βάλουμε φρένο στις εργατικές δολοφονίες

και στην καταπάτηση των δικαιωμάτων μας!

 

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να μείνουμε άλλο με σταυρωμένα τα χέρια. Πρέπει και μπορούμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Σε αντίθεση με το αντίπαλο στρατόπεδο που γεμίζει συνεχώς με όπλα την φαρέτρα του, το δικό μας μοναδικό εργαλείο είναι η αλληλεγγύη, η αυτοοργάνωσή και οι μαχητικοί αγώνες μας. Οι πρόσφατες εξελίξεις στο Κουκάκι, όπου το δόγμα «Νόμος και Τάξη» φάνηκε σε όλο το μεγαλείο του, η επίθεση του Δήμαρχου της Σάμου ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες, οι δηλώσεις διάφορων στελεχών της κυβέρνησης περί στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων σε ξερονήσια αλλά και το νέο «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο του Μητσοτάκη, μας δίνουν μια πρώτη εικόνα του ζοφερού μέλλοντος που περιμένει τους εργαζόμενους ντόπιους και μετανάστες, την νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Πρέπει να παραδειγματιστούμε από τους εξεγερμένους λαούς της Γαλλίας , της Χιλής, του Λιβάνου και να επιβάλλουμε τον ένα και μοναδικό νόμο, το δίκιο του εργάτη. Για να μην θρηνήσουμε και άλλους συνάδελφούς μας στο βωμό του κέρδους των αφεντικών, η λύση είναι μία και μοναδική: Να οργανωθούμε με μαχητικούς αγώνες για να ξηλώσουμε όλα τα μνημόνια και όλες τις κυβερνήσεις που τα εφάρμοσαν, για να πάρουμε πίσω ότι μας κλέβουν και να διεκδικήσουμε ακόμα παραπάνω!

Αντεπίθεση των Εργαζομένων