Τρομοκρατία και καταστολή για εργαζόμενους και νέους – Αθώωση για τους φασίστες! Όλοι στη διαδήλωση, Σάββατο 21/12, 13:00, Προπύλαια

“ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑΞΗ”: ΑΘΩΩΝΟΥΝ ΦΑΣΙΣΤΕΣ – ΧΤΥΠΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ – ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Μεμονωμένα περιστατικά ονομάζει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης την ολοένα αυξανόμενη αστυνομική αυθαιρεσία και καταστολή όπως την πρόσφατη εκκένωση καταλήψεων στο Κουκάκι, μεμονωμένα περιστατικά ονομάζει και η Εισαγγελέας στη δίκη της Χρυσής Αυγής τις δολοφονικές επιθέσεις της φασιστικής συμμορίας. Στην πραγματικότητα όμως η κυβέρνηση της ΝΔ μαζί με τμήματα του κρατικού μηχανισμού ακολουθούν πιστά την επιβολή του δόγματος «Νόμος και Τάξη» ενάντια στη νεολαία, τους εργαζόμενους και τους αγωνιστές.

Γιατί το απαραίτητο συμπλήρωμα στην ούλτρα-νεοφιλελεύθερη επέλαση της κυβέρνησης σε όσα κοινωνικά δικαιώματα και κατακτήσεις έχουν αφήσει οι προηγούμενοι μνημονιακοί, είναι η οργανωμένη βία για την καταπίεση της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Η αστυνομική βία στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό, αλλά ένας μόνιμος μηχανισμός μνημονιακής πειθάρχησης και καθυπόταξης των εργαζομένων, της νεολαίας και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Δεν είναι «μεμονωμένα περιστατικά» η τρομοκράτηση των οργανώσεων, των αγωνιστών και των μεταναστών, ο περιορισμός απεργιών και διαδηλώσεων, η κατάργηση του ασύλου, η κατασυκοφάντηση και η επίθεση στους συνδικαλιστές, η αποπολιτικοποίηση του “δεν υπάρχει εναλλακτική” που ανοίγει τον δρόμο στον κοινωνικό κανιβαλισμό. Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει να κλιμακώνει την αστυνομοκρατία, την άγρια επίθεση στα πιο στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες με την ίδια λύσσα που ο οχετός των ΜΜεξαπάτησης επιχειρεί να αντιστρέψει την πραγματικότητα και να αποπροσανατολίσει την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΑΣΥΛΟΥ, Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΙΚΙΑΚΟΥ ΑΣΥΛΟΥ

Την ίδια στιγμή, ενώ η κυβέρνηση των δήθεν «αρίστων» έχει βαλθεί να χαρίσει ό,τι δημόσιο έχει απομείνει στους επιχειρηματίες και να τους ενισχύσει με κάθε τρόπο, εντείνει την τρομοϋστερία και δίνει εντολή στην αστυνομία να εισβάλλει ξημερώματα ακόμα και μέσα σε σπίτια!

Έτσι στις 17-18/12 πραγματοποιήθηκαν αστυνομικές επιχειρήσεις εκκένωσης ακόμη 4 καταλήψεων, στο Μαρούσι και στο Κουκάκι. Πανίσχυρες αστυνομικές δυνάμεις (ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΕΚΑΜ, ασφαλίτες) με προτεταμένα όπλα, πετώντας κρότου λάμψης και δακρυγόνα μέσα σε κλειστό χώρο, ακόμα και πλαστικές σφαίρες, εισέβαλλαν στα κατειλημμένα κτήρια και συνέλαβαν όποιον έβρισκαν. Μάλιστα για να εκκενώσουν την κατάληψη Ματζόρου στο Κουκάκι εισέβαλλαν σε διπλανό σπίτι χωρίς ένταλμα. Όταν ο ιδιοκτήτης τους αρνήθηκε την είσοδο (επειδή δεν είχαν ένταλμα) τον ξυλοφόρτωσαν μαζί με τους δύο γιους του, τους πέρασαν χειροπέδες και τους οδήγησαν στη ΓΑΔΑ, φορτώνοντάς τους και διάφορες ανυπόστατες κατηγορίες. Αποτροπιασμό προκαλεί, επίσης, η εικόνα ενός εκ των συλληφθέντων στην ταράτσα: ημίγυμνος, ξυπόλητος, δεμένος πισθάγκωνα και με κουκούλα στο κεφάλι, περικυκλωμένος από 6-7 αστυνομικούς. Όπως φαίνεται ο βασανισμός, το ξύλο και ο εξευτελισμός των συλληφθέντων αποτελεί πλέον πάγια τακτική της ΕΛΑΣ.

Αλλά πάγια τακτική αποτελεί και να φορτώνονται ένα σωρό κατηγορίες σε όσους η αστυνομία συλλαμβάνει πριν ή και μετά από διαδηλώσεις ή εκκενώσεις καταλήψεων κλπ. Τα κακουργήματα και τα πλημμελήματα ακόμα και σε περαστικούς δεν αποτελούν ούτε αυτά μεμονωμένα περιστατικά. Η βιομηχανία κατασκευής ενόχων καλά κρατεί με ιδιαίτερη προτίμηση ενάντια σε συνδικαλιστές, αγωνιστές, εργαζόμενους και μετανάστες.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΠΟΥ ΑΘΩΩΝΕΙ ΤΗΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ

Σε μια απόπειρα να αθωωθεί η Χρυσή Αυγή οδηγεί η αγόρευση της εισαγγελέως στην δίκη. Η πρότασή της επιδιώκει να ακυρώσει την κατηγορία για εγκληματική οργάνωση και να απαλλάξει όλους τους εμπλεκόμενους από τις κατηγορίες ένταξης, συμμετοχής και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης. Η εισαγγελέας Α. Οικονόμου δεν είδε καμία οργανωμένη και δολοφονική δράση της φασιστικής συμμορίας και δεν έδωσε καμία σημασία στον τεράστιο όγκο αποδεικτικού υλικού εντός του δικαστηρίου και στους μάρτυρες, αλλά και τις δεκάδες επιθέσεις που έχει πραγματοποιήσει η ΧΑ. Αντίθετα στηρίχτηκε στα λεγόμενα των ίδιων των χρυσαυγιτών!

Η εισαγγελέας δεν είδε ούτε οργανωμένη δράση, ούτε οπλισμό, ούτε επιθέσεις, ούτε τηλέφωνα, ούτε τίποτα. Είδε μόνο τον Ρουπακιά, o οποίος στην απολογία του πριν λίγους μήνες είχε πει: «Μια απλή ανθρωποκτονία ήταν». Tα ίδια περίπου λόγια χρησιμοποίησε και η ίδια: «Η ανθρωποκτονία ήταν τυχαία». Με αυτή την πρόταση εξυπηρετείται με τον καλύτερο τρόπο η εξαφάνιση του κινήτρου των δολοφονικών επιθέσεων της ΧΑ, δηλαδή η ναζιστική ιδεολογία. Αν το ίδιο σκεπτικό ακολουθήσει και το δικαστήριο, τότε το ξέπλυμα της φασιστικής συμμορίας της ΧΑ θα ολοκληρωθεί.

Η εισαγγελική πρόταση χαρακτήρισε τις δολοφονίες Φύσσα, Λουκμάν όπως και τις δολοφονικές επιθέσεις σε Αιγύπτιους αλιεργάτες και σε μέλη του ΠΑΜΕ μεμονωμένα περιστατικά(!). Συγκεκριμένα για τη δολοφονία του Π. Φύσσα, πρότεινε μόνο την ενοχή του Γ. Ρουπακιά και την αθώωση όλων των υπολοίπων χρυσαυγιτών! Επίσης ζήτησε την μετατροπή των κακουργηματικών κατηγοριών σε πλημμελήματα. Αν η πρόταση της εισαγγελέως υιοθετηθεί και από το δικαστήριο, οι μετατροπές του κατηγορητηρίου σε αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα οδηγούν ακόμα και σε πλήρη απαλλαγή λόγω παραγραφής. Μεταξύ άλλων στην πρόταση αναφέρεται ότι «… η ηγεσία δεν προκύπτει να έχει οποιαδήποτε σχέση με αυτά τα εγκλήματα, πόσο μάλλον να έχει δώσει εντολή ή έγκριση». Είναι χαρακτηριστικό ότι η ίδια εισαγγελέας είχε προτείνει την καταδίκη του Τάσου Θεοφίλου χωρίς καμία απόδειξη.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ, ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ

Η κυβέρνηση κατάφερε στο ίδιο 48ωρο να επιτεθεί με λύσσα και στους εργαζόμενους του Μετρό. Στις 16/12 η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά και μονομερώς την μεταφορά 21 εργαζομένων σε άλλα πόστα. Το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ) απάντησε με πρωινή στάση εργασίας στις 17/12 διεκδικώντας επίσης την άμεση πρόσληψη εργαζομένων για να καλυφθούν οι περισσότερες από 700 αναγκαίες θέσεις εργασίας για την λειτουργία του Μετρό. Ο Υπ. Μεταφορών Αχ. Καραμανλής και ο Μητσοτάκης επιτέθηκαν στους εργαζόμενους μιλώντας προκλητικά για «μειοψηφίες», ενώ δεν δίστασαν να χαρακτηρίσουν τις κινητοποιήσεις «νταβατζιλίκια». Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να κατηγορήσουν το Σωματείο ότι κάλεσε σε στάση εργασίας τελευταία στιγμή ώστε να μην μπορούν να την κρίνουν παράνομη και καταχρηστική με τη γνωστή φάμπρικα δικαστικών αποφάσεων.

Για άλλη μια φορά, η ούλτρα μνημονιακή κυβέρνηση της ΝΔ δείχνει το μένος της ενάντια στους εργαζόμενους, τους αγώνες και τις οργανώσεις τους. Ετοιμάζουν τροπολογία (στα χνάρια του ακραίου νεοφιλελεύθερου Μακρόν) ως συνέχεια του «αναπτυξιακού»-αντεργατικού νόμου που θα χτυπάει περεταίρω την απεργία και τον συνδικαλισμό, για να μην μπορούν με κανένα τρόπο να κινητοποιούνται οι εργαζόμενοι. Άλλωστε είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να υποβαθμίσει τις αστικές συγκοινωνίες όπως και κάθε δημόσια περιουσία, ώστε εντέλει να ιδιωτικοποιηθούν (να ξεπουληθούν για ψίχουλα) σε «επενδυτές»–αρπακτικά, ακολουθώντας έτσι πλήρως τις κατευθύνσεις των δανειστών τοκογλύφων της ΕΕ.

Η κυβέρνηση του Μητσοτάκη ισχυροποιεί (το ήδη ενισχυμένο από τον ΣΥΡΙΖΑ) μαύρο Κράτος Έκτακτης Ανάγκης των ΜΑΤ και των δικαστηρίων. Με συμμάχους τους κάθε λογής αντιδραστικούς και ακροδεξιούς κηρύττουν τον πόλεμο ενάντια στα εργασιακά και δημοκρατικά μας δικαιώματα. Δεν θα τους περάσει! Οι εργαζόμενοι, οι φτωχοί, οι νέοι πρέπει να απαντήσουμε στα πογκρόμ της κυβέρνησης ΝΔ και να αγωνιστούμε επιβάλλοντας τις δικές μας λύσεις.

Όλοι στον Αγώνα – Με ένα Ενιαίο Ταξικό Μέτωπο, να επιβάλλουμε μαχητικά τις ελευθερίες μας

ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΘΑ ΣΠΑΣΕΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ