6 Δεκέμβρη: Δεν ξεχνάμε – Αγωνιζόμαστε! Όλοι στις διαδηλώσεις!

Στον δρόμο της Εξέγερσης, με Ταξικούς αγώνες

11 χρόνια συμπληρώνονται από την εν ψυχρώ δολοφονία του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου, από τους δολοφόνους–ειδικούς φρουρούς Κορκονέα και Σαραλιώτη (σήμερα κυκλοφορούν ελεύθεροι!), που πυροδότησε μια από τις πιο δυναμικές νεολαιίστικες εκρήξεις στη Μεταπολίτευση. Χιλιάδες νέοι, ειδικά μαθητές, έκαναν καταλήψεις, επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα και δημόσια κτήρια, παρέλυσαν τα κέντρα των μεγάλων πόλεων. Ο Δεκέμβρης έσπασε τη βιτρίνα της παθητικότητας, εξέφρασε τη συσσωρευμένη οργή των εργαζόμενων και φτωχών λαϊκών μαζών, που επί 15 χρόνια χτυπιούνταν σκληρά από τη νεοφιλελεύθερη πολιτική και την καταστολή των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Προανήγγειλε την έκρηξη της χρεοκοπίας και κρίσης του ελληνικού καπιταλισμού, που φανερώθηκε σε λίγο με τα Μνημόνια, τις θυελλώδεις κινητοποιήσεις και εξελίξεις του 2010–12. Γι’ αυτό συγκέντρωσε το μίσος της αστικής ελίτ, των κομμάτων και των ΜΜΕ της, που προσπάθησαν να τον συκοφαντήσουν και καταστείλουν με όλα τα μέσα. Χείρα βοηθείας είχαν από ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, που πολιτικολογούσαν «υπεύθυνα» και σκέφτονταν μόνο τις κάλπες, συκοφαντούσαν όσους συγκρούονταν στον δρόμο και υπεράσπιζαν τη νεολαία.

Σήμερα, μετά την αθλιότητα του ΣΥΡΙΖΑ –που συνεχίζεται σε καθώς πρέπει «αντιπολίτευση»–, η ΝΔ προσπαθεί να επιβάλλει έναν ακόμα πιο ακραίο νεοφιλελευθερισμό. Προχωράει σε πλήθος αντεργατικών και αντιλαϊκών μέτρων, διαρκή ενίσχυση του πλουτισμού, της αρπακτικότητας και ασυδοσίας του κεφαλαίου, των πλουσίων, των γαλάζιων «αρίστων». Με προμετωπίδα το «Νόμος και Τάξη», χτυπήματα στο άσυλο και στο φοιτητικό κίνημα, ουρλιαχτά ενάντια στις καταλήψεις και υπέρ της αστυνομοκρατίας, θέλει να εκφοβίσει τους εργαζόμενους και τη νεολαία, να κυριαρχήσουν στον δρόμο οι συμμορίες ΜΑΤ–ΔΕΛΤΑ–ΔΙΑΣ, ένα μαύρο Κράτος Έκτακτης Ανάγκης. Ξερνάει το δηλητήριο του ρατσισμού, της ξενοφοβίας, κάθε είδους αντιδημοκρατικής νοοτροπίας και συμπεριφοράς. Την ίδια στιγμή, η απειλή νέων πολέμων μεγαλώνει, από τα σχέδια των ΗΠΑ και τους ανταγωνισμούς στην περιοχή, την αντιδραστική πολιτική των αστικών τάξεων, τον πολεμοκάπηλο τυχοδιωκτισμό της ελληνικής αστικής τάξης.

Όμως, παρά τα ασύστολα ψέματα, η «κανονικότητά» τους είναι σαθρή. Η μόνη προοπτική για τους εργαζόμενους και τη νεολαία είναι όλο και πιο βάρβαρες επιθέσεις, παλιά και νέα μνημόνια χωρίς τέλος. Παρά τις αιματηρές «θυσίες»–χτυπήματα που μας επέβαλλαν, η κρίση του ελληνικού καπιταλισμού δεν γιατρεύεται, ιδιαίτερα με την αστάθεια στην ΕΕ και την ευρύτερη περιοχή. Πρέπει να σταματήσουμε τους νεοφιλελεύθερους κανίβαλους της ΝΔ πριν να είναι πολύ αργά – είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου!

Έχουμε τη δύναμη. Από Χιλή, Κολομβία, Εκουαδόρ, Αϊτή, Βενεζουέλα, Ιράκ, Λίβανο, Σουδάν – από τη Γαλλία των απεργών και των Κίτρινων Γιλέκων – από τους αγώνες στις ΗΠΑ – από τις πρόσφατες φοιτητικές κινητοποιήσεις – από την παγκόσμια αγωνιστική αφύπνιση ενάντια στον περιβαλλοντικό όλεθρο του καπιταλισμού, μας έρχονται ξανά και ξανά μηνύματα αντίστασης, αγώνα, εξέγερσης. Εργαζόμενοι και λαοί, με μπροστάρηδες τους νέους, παλεύουν να επιβάλλουν το δίκιο τους, ενάντια στη βαρβαρότητα των καπιταλιστών και ιμπεριαλιστών, της τρομακτικής κρίσης του συστήματος. Έτσι θα ανοίξουμε νέο δρόμο μπροστά: νικώντας τις αυταπάτες του «μικρότερου κακού» του ΣΥΡΙΖΑ – τα αδιέξοδα των σταλινικών ρεφορμιστών του ΚΚΕ και της άθλιας συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας – ανασυγκροτώντας το εργατικό κίνημα – χτίζοντας την αυτοοργάνωση (επιτροπές, συντονιστικά, συνελεύσεις) και την ενότητά μας μέσα στον αγώνα, αλλά και στέρεες επαναστατικές δυνάμεις, οι μόνες σταθερές εγγυήσεις για να νικήσουμε. Όλοι στον δρόμο, όλοι στον αγώνα!

 Όχι στην ατιμωρησία των δολοφόνων – Πίσω στη φυλακή οι Κορκονέας και Σαραλιώτης

Πλήρης επαναφορά του Ασύλου – Το Άσυλο ανήκει στο λαό

Ενωτική, μαζική, μαχητική υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών

Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΔΕΝ ΣΒΗΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝΕ ΧΙΛΗ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ