Κάτω τα χέρια από Μετανάστες, Πρόσφυγες, Αντιφασιστική συγκέντρωση Παρασκευή 8 Νοεμβρίου στη Νεάπολη Θεσ/νίκης

Κάτω τα χέρια από Μετανάστες, Πρόσφυγες – Πόλεμο σε Ιμπεριαλιστές, Κυβέρνηση, Εργοδότες

 

Αντιφασιστική συγκέντρωση: Παρασκευή 8 Νοεμβρίου – 6μμ Ρολόι Νεάπολης

  –

Την Τετάρτη 6/11 θρασύδειλοι φασίστες επιτέθηκαν με μαχαίρι σε μετανάστη μαθητή Γυμνασίου στην Νεάπολη Θεσσαλονίκης, απειλώντας τον να μην ξαναπάει στο σχολείο του και να φύγει από τη χώρα. Αυτή η επίθεση είναι συνέχεια των συγκεντρώσεων ακροδεξιών στη Β. Ελλάδα (Γιαννιτσά, Νάουσα, Βρασνά κτλ.) ενάντια στην εγκατάσταση προσφύγων στις περιοχές τους, αλλά και της επανεμφάνισης επιθέσεων φασιστών σε μέλη αριστερών οργανώσεων (βλ. επίθεση με μαχαίρι σε μέλος της ΚΝΕ στον Γέρακα Αττικής) σε διάφορες περιοχές. Εκμεταλλευόμενοι το πρόβλημα της προσφυγιάς, ακροδεξιοί, νεοναζί, φασίστες επιχειρούν να επανέλθουν στο πολιτικό σκηνικό επιτιθέμενοι στους πιο αδύναμους και εξαθλιωμένους της γης και συμμαχώντας (όπως πάντα) με την αστική εξουσία για να αποκρύψουν τα πραγματικά μας προβλήματα και εχθρούς (νομοσχέδια κυβέρνησης της ΝΔ για Παιδεία, Υγεία, Ασφάλιση, εργασιακές σχέσεις, συνδικαλιστικός νόμος, ιδιωτικοποιήσεις, ανεργία, ακρίβεια, φτώχεια – εντολές ΕΕ, ΗΠΑ, ΔΝΤ), να κρύψουν την ευθύνη των αστικών κυβερνήσεων και των Ιμπεριαλιστών για την χρεοκοπία της χώρας, την καταβαράθρωση του βιοτικού μας επιπέδου και των δικαιωμάτων μας.

Οι επεμβάσεις των δυτικών Ιμπεριαλιστών στην Μ. Ανατολή και την Αφρική και η σύγκρουσή τους με τους γίγαντες της Ανατολής, Κίνα – Ρωσία, έχουν καταστρέψει ολόκληρες χώρες και ευθύνονται για το ξερίζωμα εκατομμυρίων ανθρώπων. Οι κύριοι υπεύθυνοι αυτής της ανθρωπιστική κρίσης, ΗΠΑ – ΕΕ, συνεχίζουν να δυναμιτίζουν την κατάσταση στην περιοχή ενώ αρνούνται την φιλοξενία των προσφύγων (βλ. κεντρική Ευρώπη) και επιχειρούν να κάνουν την Ελλάδα φυλακή μεταναστών και τα θαλάσσια και χερσαία σύνορά μας «ναρκοπέδιο» ενάντια στους εξαθλιωμένους. Η Τουρκία χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες ως διαπραγματευτικό ατού, πιέζοντας Ευρώπη και Ελλάδα για τους γενικότερους σκοπούς της στο Αιγαίο και όχι μόνο. Δυτικοί και Ανατολικοί Ιμπεριαλιστές και οι αστικές τάξεις της περιοχής εμπλέκουν τους λαούς σε συγκρούσεις ανούσιες για τα συμφέροντα της εργατικής-λαϊκής πλειοψηφίας, μόνο και μόνο για τα τεράστια κέρδη των πολυεθνικών και των ντόπιων καπιταλιστών από το ενεργειακό παζάρι. Αν αφεθούμε στην προπαγάνδα των αστικών κυβερνήσεων, των ιμπεριαλιστών και των εθνικιστών, σύντομα θα έρθουμε αντιμέτωποι με τα χειρότερα, που θα είναι η εμπλοκή μας σε πολεμικές συγκρούσεις στην περιοχή.

Η κυβέρνηση της ΝΔ αποδέχεται το ρόλο του δεσμοφύλακα και ετοιμάζει κλειστά στρατόπεδα συγκέντρωσης – φυλακές για τους μετανάστες. Ενθάρρυνε και σιγοντάρει τις δράσεις κάθε είδους ακροδεξιάς-φασιστικής ομάδας, είτε με πρόσχημα το Μακεδονικό είτε τους πρόσφυγες. Έτσι αποκρύβει ότι είναι μια κυβέρνηση μειοψηφίας, που «θερίζει» όσα εργασιακά, συνδικαλιστικά, δημοκρατικά δικαιώματα είχαν απομείνει από την λαίλαπα των Μηνημονίων και της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Που ενισχύει με κάθε τρόπο το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, ενώ καταδικάζει εργαζόμενους και νεολαία σε μόνιμη σκλαβιά και φτώχεια. Που ενισχύει το κράτος καταστολής και βίας, ενάντια στις κινητοποιήσεις των από Κάτω. Που συνεχίζει την ατιμωτική παράδοση της χώρας σε ΗΠΑ-ΕΕ (βλ. συμφωνίες για Βάσεις κτλ.) και τις συμμαχίες με τα αιμοσταγή καθεστώτα Αιγύπτου-Ισραήλ, χωρίς κανένα αντίκρισμα όπως έδειξε και η υπόθεση των Κούρδων.

Νεολαία και εργαζόμενοι χρειάζεται να ορθώσουμε ένα τείχος ενάντια στους πραγματικούς-ταξικούς εχθρούς μας. Τους Ιμπεριαλιστές ΕΕ και ΗΠΑ, τις αστικές κυβερνήσεις και τους μεγαλοκαπιταλιστές που μας πίνουν το αίμα και μας καταδικάζουν να ζούμε σε καθεστώς αναξιοπρέπειας και εξαθλίωσης. Τους φασίστες κάθε είδους, που επιτίθενται στους πιο αδύναμους για να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκρατίας ενάντια στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους και νεολαίους, αντικαπιταλιστές και αντιφασίστες, όπως η Χρυσή Αυγή την περίοδο δολοφονίας του Π. Φύσσα. Τους εργοδότες που εκβιάζουν τους εργαζόμενους (ειδικά τους νέους) με τον μπαμπούλα της ανεργίας/εξαθλίωσης για να αποδεχτούν τον εργασιακό μεσαίωνα. Νεολαία και εργαζόμενοι, να υπερασπιστούμε τους μετανάστες σαν ταξικά μας αδέλφια. Να αναδείξουμε ως αρχές της κοινωνίας μας την ταξική αλληλεγγύη και ενότητα, με τους κοινούς αγώνες ντόπιων και μεταναστών για αξιοπρεπή ζωή χωρίς πολέμους, διακρίσεις, φτώχεια. Να καταδικαστούν οι δολοφόνοι νεοναζί της ΧΑ και όλοι οι υπεύθυνοι των φασιστικών επιθέσεων.

  • Μετανάστες/Πρόσφυγες είναι αδέλφια ταξικά – στρατόπεδα συγκέντρωσης ποτέ και πουθενά.
  • Κοινοί αγώνες για εργασιακά, δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ