Να ακυρωθεί τώρα το εξοντωτικό – αντιδημοκρατικό πρόστιμο στην Περιφερειακή Κίνηση «Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία»

Να ακυρωθεί τώρα το εξοντωτικό – αντιδημοκρατικό πρόστιμο στην Περιφερειακή Κίνηση «Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία»

Η ΟΚΔΕ καταγγέλλει την επιβολή του εξοντωτικού προστίμου των 50.000 ευρώ στην περιφερειακή κίνηση «Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία-Αντικαπιταλιστική Αριστερά». Το πρωτοφανές αυτό πρόστιμο επέβαλλε στη συγκεκριμένη περιφερειακή κίνηση και στον εκλεγμένο της περιφερειακό σύμβουλο δάσκαλο Θανάση Αγαπητό, η Επιτροπή Έλεγχου Δαπανών και Εκλογικών Παρεμβάσεων, μετά από καταγγελία του Α.Τ. Σερρών για ανάρτηση 3 πανό την προεκλογική περίοδο.

Η κίνηση αυτή επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά ότι η επαναφορά του δόγματος «νόμος και τάξη» και η επιβολή ενός στυγνού και ταξικού κράτους έκτακτης ανάγκης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση ΝΔ-Μητσοτάκη, πατώντας στα χνάρια των προκατόχων της του ΣΥΡΙΖΑ, χτίζει καθημερινά τις προϋποθέσεις για το τσάκισμα των εργατικών-λαϊκών αντιστάσεων που αναπόφευκτα θα προκύψουν απέναντι στην πολιτική της, η οποία χαρίζει τα πάντα στο κεφάλαιο μετατρέποντας τους εργαζόμενους σε σύγχρονους δουλοπάροικους. Ο νέος ποινικός κώδικας, η κατάργηση του ασύλου, το φακέλωμα των συνδικάτων, η αλλαγή του τρόπου λήψης αποφάσεων για απεργία, είναι σημαντικά βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση. Απαραίτητο συμπλήρωμα σε αυτά αποτελεί η επίθεση στις οργανώσεις και τα σχήματα της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, είτε με την απ’ ευθείας καταστολή είτε με την οικονομική εξόντωση, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Τέτοιου είδους αποφάσεις δεν αφορούν μόνο τους άμεσα εμπλεκόμενους, αλλά ολόκληρο το εργατικό κίνημα. Είναι προκλητικό –πέραν όλων των άλλων- να τιμωρούνται οι αριστερές δημοτικές-περιφερειακές ή κάθε είδους συλλογικότητες με τέτοιο ρεβανσιστικό τρόπο, την ίδια στιγμή που οι κυρίαρχες αστικές πολιτικές δυνάμεις έχουν κατά την προεκλογική περίοδο, αλλά και μετά από αυτήν, άπλετο τηλεοπτικό χρόνο (που μεταφράζεται σε χρήματα του ελληνικού λαού) για να εξαπολύουν το αντεργατικό τους μίσος, να διακηρύσσουν το μονόδρομο των μνημονίων και της ΕΕ, να εκβιάζουν με όλα τα μέσα την ψήφο μας ώστε να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο.

Η ΟΚΔΕ δηλώνει τη συμπαράσταση της στην περιφερειακή κίνηση «Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία» και καλεί όλους τους εργαζόμενους και τη νεολαία να κάνουν το ίδιο, στην κατεύθυνση της οικοδόμησης ενός ταξικού μετώπου μαχητικής υπεράσπισης και διεύρυνσης των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.