Ανακόινωση της ΣΣΠ για την παμφοιτητική πορεία στις 22/10 στα Ιωάννινα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΣΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΜΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 22/10 ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Την Τρίτη 22 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε παμφοιτητική πορεία στα Ιωάννινα, ενάντια στον νέο νόμο πλαίσιο της κυβέρνησης της ΝΔ για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, που καλέστηκε από τον Φοιτητικό Σύλλογο του Χημικού και συμμετείχε ο Σύλλογος του Φυσικού και των Εστιακών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν Γενικές Συνελεύσεις στους παραπάνω Συλλόγους, όπου υπερψηφίστηκαν μαχητικά και αγωνιστικά πλαίσια ενάντια στην αντιεκπαιδευτική επίθεση αλλά και στα επιμέρους ζητήματα των σχολών και των εστιακών φοιτητών. Στο Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων που προηγήθηκε, το οποίο κάλεσε ο Σύλλογος του Χημικού για έναν κοινό βηματισμό, συμμετείχαν φοιτητές του Φυσικού, εστιακοί φοιτητές αλλά και αλληλέγγυοι αγωνιστές, όπου με βάση το πολιτικό πλαίσιο που υιοθέτησαν οι Σύλλογοι, αποφασίστηκε η κλιμάκωση του αγώνα το επόμενο διάστημα με νέο παμφοιτητικό συλλαλητήριο στις 31 Οκτώβρη και συνέχιση των καταλήψεων, ενώ παράλληλα τακτοποιήθηκαν και τα τελευταία διαδικαστικά της πορείας στις 22/10. 
Η παμφοιτητική πορεία ήταν μαζική για τα δεδομένα των Ιωαννίνων, αλλά και για τα δεδομένα της κατάστασης του φοιτητικού κινήματος, έπειτα από τις αλλεπάλληλες επιθέσεις. Συμμετείχαν περίπου 90-95 άτομα από όλες τις σχολές. Μπροστά ήταν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι με ένα κοινό πανό και ακολούθησαν τα μπλοκ των φοιτητικών παρατάξεων της Σοσιαλιστικής Σπουδαστικής Πάλης, των ΕΑΑΚ και των Αγωνιστικών Κινήσεων. 
Οι κινητοποιήσεις και οι καταλήψεις των φοιτητών που έχουν ξεκινήσει σε όλη την Ελλάδα, καθώς και οι Γενικές Συνελεύσεις των Ιωαννίνων, όπου υπερψηφίστηκαν μαχητικά και ανυποχώρητα πλαίσια πάλης, μας δείχνουν τον δρόμο. Κυβέρνηση και πρυτάνεις έχουν βάλει μπρος την εξόντωση των φοιτητών και την ολοκληρωτική διάλυση της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας. Έχουμε χρέος ως φοιτητές να υπερασπιστούμε τα κεκτημένα μας και να αντεπιτεθούμε σε κάθε μνημονιακό, ντόπιο και ξένο που έχει βαλθεί να μας καταστρέψει τη ζωή και το μέλλον μας. 
Ο αγώνας μας συνεχίζεται! Με Γενικές Συνελεύσεις σε κάθε σχολή, με μαχητικά μέσα πάλης, καταλήψεις και διαδηλώσεις, συντονισμό με τους Συλλόγους που κινούνται αγωνιστικά και αποφασισμένα, να βάλουμε ένα φρένο στα σχέδια τους!