Αντεπίθεση των Εργαζομένων: Ένα βήμα πριν το λουκέτο η Creta Farms 

Ένα βήμα πριν το λουκέτο η Creta Farms 

Στον «πάγο» η παραγωγή και οι μισθοί των εργαζομένων  

Να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα  

Σε ένα ατελείωτο αλισβερίσι μεταξύ επενδυτών, βασικών μετόχων και τραπεζών βρίσκεται, εδώ και αρκετό καιρό, μια από τις μεγαλύτερες αλλαντοβιομηχανίες της Ελλάδας, η Creta Farms Εν Ελλάδι.

Η άλλοτε κραταιά Creta Farms, κλυδωνίζεται από σοβαρά οικονομικά προβλήματα αλλά και τη σφοδρή διαμάχη μεταξύ των δύο μεγαλομετόχων της, των αδελφών Κωνσταντίνου και Μάνου Δομαζάκη.

Όπως συμβαίνει πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, όλα αυτά γίνονται σε βάρος των εργαζομένων, του «τελευταίου τροχού της αμάξης»! Η εταιρία απασχολεί περίπου 800 εργαζόμενους, οι οποίοι εργάζονται σε καθεστώς πλήρους αβεβαιότητας τόσο για την εξασφάλιση των προς το ζην όσο και για το εργασιακό τους μέλλον. Οι 800 εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν τα εξής:

«Η μισθοδοσία του προσωπικού δεν καταβλήθηκε αν και τα χρήματα υπάρχουν κατατεθειμένα σε τραπεζικό λογαριασμό, οι αγορές πρώτων υλών έχουν ξανά παγώσει και η παραγωγική λειτουργία έχει ανασταλεί……Οι βασικοί μέτοχοι έχουν επιδοθεί σε μία ανηλεή μονομαχία επικράτησης σε μια εταιρία που πλέον δεν τους ανήκει και δυναμιτίζουν τη διαδικασία εξεύρεσης επενδυτή, ενώ οι πιστώτριες τράπεζες σε ρόλο «Πόντιου Πιλάτου» παρακολουθούν τις εξελίξεις χωρίς να λαμβάνουν αποφάσεις και να δίνουν λύσεις…»

Αυτή η κατρακύλα είναι αποτέλεσμα των βάρβαρων μνημονίων που κουβαλάμε τόσα χρόνια στις πλάτες μας, εμείς οι εργαζόμενοι. Απέναντι στο Νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης που επανέρχεται όλο και χειρότερο κάθε φορά η μόνη βιώσιμη λύση βρίσκεται στους δικούς μας αγώνες και σε ένα σχέδιο που θα εξυπηρετεί τα δικά μας συμφέροντα με όπλα μας την ενότητα, την αποφασιστικότητα και την αλληλεγγύη.

Αυτοί μιλάνε για κέρδη και ζημιές, εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές…

 –

Αντεπίθεση των Εργαζομένων