Αντεπίθεση των Εργαζομένων: Ακόμα ένας συνάδελφος νεκρός κι ένας βαριά τραυματισμένος

ΑΚΟΜΗ ΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΝΕΚΡΟΣ 

ΚΙ ΕΝΑΣ ΒΑΡΙΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ

ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ

 –

 Στις 3/10, στη Νέα Ιωνία στο Βόλο, 41χρονος εργάτης άφησε την τελευταία του πνοή, όταν κατά τη διάρκεια εργασιών μόνωσης σε οικοδομή, έπεσε από την ταράτσα στο δρόμο. Ο συνάδελφος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Μετά το περιστατικό ο εργολάβος συνελήφθη.

Τα εργατικά δυστυχήματα-δολοφονίες έχουν αυξηθεί δραματικά. Ήδη φέτος θρηνούμε 19 συναδέλφους ενώ καθημερινά συμβαίνουν δεκάδες εργατικά ατυχήματα, πολλά από τα οποία δεν γίνονται καν γνωστά. Την προηγούμενη εβδομάδα, στις 27/9, στο Βενιζέλειο νοσοκομείο στο Ηράκλειο Κρήτης, ένας 32χρονος εργάτης, ενώ εργαζόταν σε εργοτάξιο, έχασε τις αισθήσεις του και έπεσε σε χαράδρα. Ο συνάδελφος υπέστη σοβαρό τραυματισμό και νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ.

Υπεύθυνοι για αυτά τα εγκλήματα δεν είναι άλλοι από τα αφεντικά και τις μνημονιακές κυβερνήσεις που λυσσασμένα εφαρμόζουν το νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης της Εργασίας. Χιλιάδες εργαζόμενοι καθημερινά αναγκάζονται να παίζουν τη ζωή τους κορώνα-γράμματα για ένα πενιχρό μεροκάματο. Δουλεύουν κάτω από αντίξοες συνθήκες, χωρίς διαλείμματα, χωρίς μέτρα υγιεινής και προστασίας, με εξαντλητικούς ρυθμούς και ωράρια. Η άκρως νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας το έργο του ΣΥΡΙΖΑ, έρχεται να βάλει ταφόπλακα ακόμα και στα πιο στοιχειώδη εργασιακά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα.

Η μόνη διέξοδος για να βάλουμε φρένο στη βάρβαρη επίθεση που δεχόμαστε οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα είναι να βασιστούμε στις δικές μας δυνάμεις, στην αυτοοργάνωση και στην ενότητά μας. Με μαζικούς και ανυποχώρητους αγώνες να πετάξουμε μια και καλή στον κάδο των σκουπιδιών όλους αυτούς που καταργούν τα εργασιακά μας δικαιώματα και μας δολοφονούν!

Η Αντεπίθεση των Εργαζομένων εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του νεκρού συναδέλφου.

 –

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ