Κήρυξαν παράνομη την απεργία της ΠΝΟ: Η τρομοκράτηση των εργαζομένων δεν θα περάσει!

Κήρυξαν παράνομη την απεργία της ΠΝΟ: Η τρομοκράτηση  των εργαζομένων δεν θα περάσει!

Κάτω τα χέρια από τις ΣΣΕ και τα Σωματεία

Όχι στην ποινικοποίηση των αγώνων, των απεργιών και των εργατικών διεκδικήσεων

 –

Οι εφοπλιστές της επιβατηγού Ναυτιλίας και το συλλογικό τους όργανο (ΣΕΕΝ) έσυραν την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) στα δικαστήρια μέσω της κατάθεσης ασφαλιστικών μέτρων, για να βγάλουν παράνομη και καταχρηστική, την 24ωρη απεργία που κήρυξε η ομοσπονδία ενάντια στην ψήφιση του  πολυνομοσχεδίου εκτρώματος της κυβέρνησης ΝΔ. 24ωρη απεργία είχαν κηρύξει δεκάδες άλλα Σωματεία και συνδικαλιστικές οργανώσεις (ΕΚ Αθήνας, ΕΚ Πειραιά, ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, λεωφορεία, τραμ κ.ά.), όπως και η ΑΔΕΔΥ.  

Το θράσος των εφοπλιστών-ακτοπλόων είναι μάλιστα τέτοιο, που στα ασφαλιστικά τους ζητούν να απαγορευθεί στο μέλλον οποιαδήποτε ανάλογη κινητοποίηση με το ίδιο αίτημα, να επιβληθεί στη διοίκηση της ΠΝΟ χρηματική ποινή 1.500 ευρώ και να γίνει κράτηση των μελών της για τρεις μήνες σε περίπτωση μη συμμόρφωσής της! Το Πρωτοδικείο Πειραιά κήρυξε παράνομη αλλά όχι καταχρηστική την απεργία.

Η απόφαση αποκαλύπτει για ακόμα μια φορά τον ταξικό χαρακτήρα της αστικής δικαιοσύνης, που λειτουργεί ωμά προς όφελος των εφοπλιστών, εργοδοτών, μνημονίων και κυβέρνησης. Αποτελεί ακόμη μια προσπάθεια  καταστολής και ποινικοποιήσης των απεργιών, των αγώνων και των διεκδικήσεων των εργαζομένων.

Δεν θα τους περάσει! Οι εργαζόμενοι πρέπει να απαντήσουμε με την οργάνωσή μας σε κάθε χώρο δουλειάς, σε επιτροπές και στα Σωματεία μας. Με τους αγώνες μας σταματήσουμε το πολυνομοσχέδιο έκτρωμα της ΝΔ. Να παλέψουμε για να επαναφέρουμε τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αξιοπρεπείς μισθούς, για δημοκρατικά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα. Για το δίκιο και την αξιοπρέπειά μας.

 –

Αντεπίθεση των Εργαζομένων