Αντεπίθεση των Εργαζομένων: Ακόμη δύο συνάδελφοι νεκροί. Όχι άλλο αίμα εργατών στον βωμό των μνημονίων

ΑΚΟΜΗ ΔΥΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΝΕΚΡΟΙ

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

 –

Την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου, σε εργοστάσιο επεξεργασίας μαρμάρου της εταιρείας ΓΙΑΝΝΑΚΗ στο Βιομηχανικό Πάρκο της Προσοτσάνης Δράμας, 25χρονος εργάτης βρήκε τραγικό θάνατο όταν, εν ώρα εργασίας, μαρμάρινος όγκος έπεσε ξαφνικά πάνω του και τον καταπλάκωσε.

Μία μέρα μετά, υπέκυψε στα τραύματά του ο δημοτικός υπάλληλος του Δήμου Λευκάδας, Γεράσιμος Πεταλάς, ο οποίος στα μέσα Αυγούστου υπέστη σοβαρό χτύπημα στο κεφάλι, ύστερα από πτώση του από δέντρο κατά τη διάρκεια εργασιών. Για πολλές ημέρες έδινε μάχη στη ΜΕΘ του ΠΓΝ Ιωαννίνων, όπου δυστυχώς κατέληξε.

 

Τέτοια περιστατικά δεν είναι ούτε μεμονωμένα, ούτε τυχαία. Είναι έκφραση του Νέου Συστήματος Εκμετάλλευσης της Εργασίας που αφεντικά και μνημονιακές κυβερνήσεις (ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ) προσπαθούν λυσσασμένα να επιβάλλουν στους χώρους δουλειάς.Τα μηδαμινά μέτρα ασφαλείας, οι ανύπαρκτοι έλεγχοι κι η εντατικοποίηση της εργασίας έχουν ως αποτέλεσμα να θρηνούμε καθημερινά συναδέλφους, που παίζουν τη ζωή τους κορώνα-γράμματα για ένα ξεροκόμματο.

 

Απέναντι σε αυτήν τη βαρβαρότητα που ζούμεμόνη διέξοδος οι αγώνες κι η αυτοοργάνωσή μας! Με την οργάνωσή μας σε επιτροπές και σωματεία, να περάσουμε στην αντεπίθεση και να απαντήσουμε στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει κυβερνήσεις και αφεντικά. Με μαχητικούςανυποχώρητους και ενωτικούς αγώνες να επιβάλλουμε το δίκιο και την αξιοπρέπειά μας ενάντια στη ζοφερή πραγματικότητα που βιώνουμε ως εργαζόμενοι. Νόμος είναι το Δίκιο του Εργάτη κι αυτό πρέπει να υπερασπιστούμε!

Η Αντεπίθεση των Εργαζομένων εκφράζει τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των δύο νεκρών συναδέλφων.

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ