ΣΣΠ: Κάτω τα χέρια από το άσυλο! Έξω η αστυνομία από την ΑΣΟΕΕ!

Κάτω τα χέρια από το άσυλο! Έξω η αστυνομία από την ΑΣΟΕΕ!

Ενάντια στο δόγμα “Νόμος και Τάξη” !

 
     Μέσα σε δύο μέρες στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου, για πρώτη φορά μετά την κατάργηση του ασύλου, η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της ΝΔ έσπασε και στην πράξη το άσυλο, στέλνοντας την ΟΠΚΕ στο προαύλιο της ΑΣΟΕΕ με πρόσχημα την “πάταξη του παρεμπορίου”, συλλαμβάνοντας και 3 μετανάστες από το Μπαγκλαντές. Δεν χωράει καμία αμφιβολία ότι αυτή η ενέργεια έγινε για τα φώτα της δημοσιότητας για να σιγοντάρουν τα κυβερνητικά παπαγαλάκια στα ΜΜΕ το πόσο ευεργετική είναι η κατάργηση του ασύλου για την πάταξη της “ανομίας και της εγκληματικότητας”.     Καμία σημασία δεν δίνει ο Μητσοτάκης και η Κεραμέως για το ναρκεμπόριο, πόσο μάλλον για το παρεμπόριο έξω απ’ την σχολή. Οι έμποροι ναρκωτικών, όπως και γενικά το μεγάλο παρεμπόριο, οι πλούσιοι με τις ασυδοσίες τους και το ίδιο το πολιτικό προσωπικό, διεφθαρμένο ως το μεδούλι με τις Λίστες Λαγκαρντ και δεκάδες άλλα σκάνδαλα μένουν πάντα στο απυρόβλητο. Εκεί, ισχύει το δόγμα “Ανομία και Αταξία”, καθώς σχεδόν ποτέ δεν διώκονται και δεν καταδικάζονται. Ταυτόχρονα με τεράστια υποκρισία κυνηγάνε τους “Γιάννηδες Αγιάννηδες” – μετανάστες επειδή πουλάνε “παράνομα” τσάντες και ρολόγια. Στην πραγματικότητα το Δόγμα “Νόμος και Τάξη” έχει στο στόχαστρο τα δημοκρατικά μας δικαιώματα, το μαχητικό συνδικαλισμό, τη δημόσια δωρεάν παιδεία και τις κατακτήσεις μας. Η πραγματική τους έγνοια είναι πως θα κλείσουν σχολές, διαγράφοντας φοιτητές, μειώνοντας εισακτέους και μεταφέροντας συνεχώς το κόστος της εκπαίδευσης στους φοιτητές.
     Το άσυλο είναι μια κατάκτηση που επιβλήθηκε με σκληρούς αγώνες και με το αίμα των φοιτητών και των εργαζομένων, απ’ την εξέγερση του Πολυτεχνείου μέχρι σήμερα.  Η κατάργηση του ισοδυναμεί με ένα πραγματικά ιστορικό πισωγύρισμα της ελληνικής κοινωνικής και πολιτικής ζωής στις πιο μαύρες και αντιδραστικές σελίδες της. Το φοιτητικό κίνημα και η νεολαία πρέπει να παλέψουμε για να εμποδίσουμε κάτι τέτοιο.

Με μαχητικούς αγώνες να υπερασπιστούμε το άσυλο και τη δημόσια δωρεάν παιδεία!

     Καταγγέλλουμε την εισβολή της αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ. Δεν πρέπει να το αφήσουμε να περάσει έτσι απλά, χωρίς καμία αντίδραση! Τα όποια προβλήματα υπάρχουν, όπως το ναρκεμπόριο, δεν θα τα λύσει καμία αστυνομία που είναι αποδεδειγμένα ο μεγαλύτερος εγκληματίας και έμπορος ναρκωτικών. Τα δείγματα γραφής τα έχουν δείξει ήδη στα Εξάρχεια, όπου μόνο οι καταλήψεις προσφύγων, τα πολιτικά στέκια και οι πολιτιστικές δραστηριότητες έχουν αντιμετωπιστεί με ξύλο, δακρυγόνα και συλλήψεις, ενώ ταυτόχρονα οι ναρκέμποροι έχουν παραμείνει στις θέσεις τους. Η μόνη λύση πρέπει να έρθει απ’ τους ίδιους τους φοιτητές, με την ανασυγκρότηση των Συλλόγων μας και το ζωντάνεμα των σχολών μας! Με ενωτικούς, αυτοοργανωμένους και μαχητικούς αγώνες να διώξουμε την αστυνομία και τους ναρκέμπορους από τις σχολές μας και να υπερασπιστούμε έμπρακτα το άσυλο! Γι αυτό και καλούμε τους φοιτητές της ΑΣΟΕΕ άμεσα, να χτίσουμε μια Επιτροπή Υπεράσπισης του Ασύλου για να σώσουμε ενιαία και μαζικά τις κατακτήσεις μας και τους αγώνες μας!

  • Ποτέ ξανά αστυνομία μέσα στην ΑΣΟΕΕ! – Πλήρης επαναφορά του ασύλου
  • Κάτω τα χέρια απ’ την δημόσια και δωρεάν παιδεία!

http://sosialistiki-spoudastiki-pali.blogspot.com/2019/09/blog-post_8.html#more