Κατασταλτική «σκούπα» των ΜΑΤ και στο ΒΟΞ, χτύπημα διαδηλωτών στην ορκομωσία Πατούλη: Ενότητα και Αγώνας ενάντια στο Κράτος Έκτακτης Ανάγκης, για να υπερασπίσουμε τις δημοκρατικές ελευθερίες!

Τα κρούσματα αστυνομικής βίας και τρομοκρατίας έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο από τη νέα κυβέρνηση της ΝΔ, που επιχειρεί να ικανοποιήσει τα πιο συντηρητικά και αντιδραστικά αντανακλαστικά για να εδραιώσει τις θέσεις της και να περάσει σε μια ακόμα πιο ανοιχτή επίθεση στους εργαζόμενους και τη νεολαία. Έπειτα από το σπάσιμο 4 καταλήψεων προσφύγων στα Εξάρχεια στις 26/8, με πρόσχημα τη δίωξη των ναρκωτικών, και τη μεταφορά 143 προσφύγων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης – hot spots, ήρθαν άλλα δύο κατασταλτικά χτυπήματα.

Στις 29/8 τα ΜΑΤ επιτέθηκαν βίαια, με χρήση χημικών σε δεκάδες διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί έξω απ’ το Ζάππειο, όπου γινόταν η ορκωμοσία του νέου περιφερειάρχη Αττικής Πατούλη. Οι συγκεντρωμένοι απαιτούσαν να σταματήσουν οι ψεύτικες υποσχέσεις για τη διαχείριση των απορριμάτων και να κλείσει άμεσα ο ΧΥΤΑ της Φυλής.

Το βράδυ της Πέμπτης προς Παρασκευή, τα τάγματα εφόδου της ΕΛΑΣ έσπειραν για άλλη μια φορά τον τρόμο στους δρόμους στον Εξαρχείων, κάνοντας επίδειξη δύναμης στο κοινωνικό κέντρο ΒΟΞ, σπάζοντας τζαμαρίες, βρίζοντας χυδαία κόσμο, φωνάζοντας “Τελειώσατε”, “αυτά θα έχετε κάθε μέρα τώρα” και πετώντας δακρυγόνα σε κλειστό και γεμάτο κόσμο χώρο, με έναν αγωνιστή να καταλήγει στο νοσοκομείο έπειτα από σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι. Αξίζει να σημειωθεί ότι δίπλα, στην πλατεία Εξαρχείων υπήρχε πλήθος κόσμου σε συναυλία του φεστιβάλ “Αναψυκτήριον, τα ωραία Εξάρχεια” όπου διοργανώνεται από καταλήψεις, αναρχικές συλλογικότητες και κατοίκους της περιοχής, σε μια προσπάθεια εναντίωσης στους μαφιόζους και τους εμπόρους ναρκωτικών που δρουν στη γειτονιά.

Δεν νοιάζει τον Μητσοτάκη και τον Χρυσοχοϊδη να σταματήσει το εμπόριο ναρκωτικών, που άλλωστε αυτοί όπως και όλοι οι νεοφιλελεύθεροι τρέφουν με την πολιτική τους. Όταν μιλάνε για “πάταξη της παραβατικότητας και ανομίας” εννοούν ότι θα κυνηγάνε με τους μπάτσους τους οποιονδήποτε δεν θεωρεί ως αυτονόητο ότι τα εγκαταλειμμένα κτήρια στο κέντρο της Αθήνας είναι “ευκαιρία για επένδυση” διάφορων αεριτζήδων, αλλά θέλει να μείνουν εκεί ταλαιπωρημένοι συνάνθρωποί μας ή να γίνουν χώροι πολιτικών, πολιτιστικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων. Εννοούν ότι θα σηκώνουν το γκλομπ σε όποιον διαφωνεί και αντιστέκεται στη μνημονιακή δικτατορία. Αυτήν την κατάσταση έθρεψε πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ, που “πρωτοτύπησε” φέρνοντας στο προσκήνιο τα “αριστερά” ΜΑΤ, το “αριστερό” ξύλο και τα άλλα κυβερνητικά αίσχη του, σπιλώνοντας τόσο πολύ την Αριστερά, το κίνημα και τους αγώνες – ενώ τώρα ουσιαστικά στηρίζει, με ψευτοδημοκρατικούς αστερίσκους, ως «υπεύθυνη αντιπολίτευση», τις επιχειρήσεις του «Νόμος και Τάξη».

 Δεν πρέπει να αφήσουμε κανέναν μνημονιακό να μας φορέσει το “κολάρο” του Κράτους Έκτακτης Ανάγκης, που θωρακίζει το μνημονιακό καθεστώς για να εξαπολυθούν ακόμα πιο άγριες επιθέσεις στους εργαζόμενους, τη νεολαία, τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Είναι καθήκον μας να αγωνιστούμε ενωτικά, με επιμονή και σχέδιο, για τις βασικές κατακτήσεις και ανάγκες μας, που θέλουν να τσακίσουν! Η μόνη λύση που μπορεί να δοθεί σ’ αυτήν την βαρβαρότητα βρίσκεται στους δρόμους! Στην ανασυγκρότηση του κινήματος, σε ένα Ενιαίο Ταξικό Μέτωπο για τη μαχητική υπεράσπιση και έμπρακτη επιβολή των δημοκρατικών ελευθεριών.