Αντεπίθεση των Εργαζομένων: Δεν έχουν τέλος τα εργοδοτικά εγκλήματα

ΤΑ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΟΣ

 

ΑΚΟΜΑ ΕΝΑΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΝΕΚΡΟΣ

ΑΛΛΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΒΑΡΙΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ

 –

Μόλις μέσα σε μια εβδομάδα θρηνούμε το χαμό ενός ακόμα συναδέλφου, ενώ άλλοι τέσσερις βρίσκονται βαριά τραυματισμένοι.

Το Σάββατο 24/08 στην Αμφιλοχία, 62χρονος εργάτης-ελαιοχρωματιστής βρήκε τραγικό θάνατο πέφτοντας από σκαλωσιά σε οικία, καθώς εργαζόταν. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε τον συνάδελφο στο Κέντρο Υγείας Αμφιλοχίας, όπου δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Τη Δευτέρα 26/08 εργαζόμενος του Δήμου Βόλβης στην υπηρεσία αποκομιδής απορριμμάτων, τραυματίστηκε στο κεφάλι και στο πόδι, μετά από πτώση του στο έδαφος, την ώρα που το όχημα της υπηρεσίας διερχόταν από κακοσυντηρημένο  χωματόδρομο. Ο συνάδελφος περίμενε 2 ώρες να μεταφερθεί στο νοσοκομείο αφού το Κέντρο υγείας του Σοχού δεν διέθετε οδηγό, ενώ το κέντρο υγείας Λαγκαδά δεν ήταν σε θέση να εξυπηρετήσει(!)

Την Τετάρτη 28/08 στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, υπάλληλος του ΟΑΣΘ τραυματίστηκε σε όλο του το σώμα κατά τη διάρκεια εργασιών στο αμαξοστάσιο, όταν ολόκληρο λεωφορείο έπεσε πάνω του. Μετά τον απεγκλωβισμό του από τους συναδέλφους του, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Την ίδια ημέρα στην Αγριά Βόλου, 40χρονος εργάτης της τσιμεντοβιομηχανίας ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, την ώρα που εργαζόταν στη μονάδα παραγωγής, έπεσε στο φρεάτιο που επισκεύαζε, με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρό κάταγμα στο πόδι.

Λίγες ώρες αργότερα στη Λάρισα, 40χρονος εργάτης ενώ εκτελούσε εργασίες σε καφετέρια κοντά στην πλατεία του ΟΣΕτραυματίστηκε από βαρύ αντικείμενο στα πόδια.

Τα εργατικά δυστυχήματα-δολοφονίες και οι τραυματισμοί εν ώρα εργασίας έχουν χτυπήσει κόκκινο. Οι εργαζόμενοι ερχόμαστε κάθε μέρα αντιμέτωποι με τη «μνημονιακή κανονικότητα»: τη σκληρή εντατικοποίηση της εργασίας, τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας κι υγιεινής, τη μαύρη κι ανασφάλιστη εργασία και τους μισθούς-χαρτζιλίκι! Το Νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης της εργασίας σκληραίνει συνεχώς. Οι εργοδότες, εκμεταλλευόμενοι το διαρκές ξήλωμα της εργατικής νομοθεσίας, θέλουν να μας μετατρέψουν σε δουλοπάροικους του 21ου αιώνα.

Πρέπει να βάλουμε ένα τέλος σε αυτή την τραγική κατάσταση! Με όπλα την ενότητα και την αλληλεγγύη μας, να οργανωθούμε στους χώρους δουλειάς και να προετοιμάσουμε την αντεπίθεση μας. Με μαζικούς και ανυποχώρητους αγώνες να πετάξουμε μια και καλή στον κάδο των σκουπιδιών όλους αυτούς που καταργούν τα εργασιακά μας δικαιώματα και μας δολοφονούν!

Η Αντεπίθεση Των Εργαζομένων εκφράζει τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια του 62χρονου εργάτη από την Αμφιλοχία.

 

ΑΝΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ