Διαδηλώνουμε στη ΔΕΘ – Σάββατο 7/9, 18:00, Εγνατία με Αγ. Σοφίας

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΔΕΘ

7  Σεπτεμβρίου – 18:00 Εγνατία με Αγίας Σοφίας

ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΔΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΙΚΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ – ΗΠΑ ΚΑΙ ΕΕ

Μόνη διέξοδος οι αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας

Η ΝΔ, μόλις βγήκε κυβέρνηση, ξεκίνησε να εφαρμόζει άμεσα την ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική της. Από δίπλα και ο μνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ/Τσίπρας, που χτύπησε σκληρά το εργατικό κίνημα στο όνομα δήθεν της «Αριστεράς», σπέρνοντας τεράστια σύγχυση, ανοίγοντας τον δρόμο στη ΝΔ για ακόμα χειρότερα, στηρίζοντας σήμερα τη μνημονιακή «συναίνεση». Η κατάσταση αυτή, μετά το αποτέλεσμα της 7ης Ιούλη, δημιούργησε ένα μνημονιακό κοινοβούλιο έκτρωμα, που εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Τα μνημόνια αποτελούν μια ακραία αντεργατική πολιτική, που απέτυχε στους διακηρυγμένους στόχους για μείωση χρέους, αύξηση επενδύσεων, ανάπτυξη κ.λπ., αλλά ισοπέδωσε τα δικαιώματα των εργαζομένων και κράτησε όρθιο ένα άθλιο πολιτικό προσωπικό. Ο Μητσοτάκης και το άγριο νεοφιλελεύθερο επιτελείο του, με τα πιο διεφθαρμένα, επικίνδυνα και γνωστά για το μίσος τους προς τους εργαζόμενους πρόσωπα (Άδωνις, Βορίδης, Μπογδάνος, Παπαδημητρίου κ.λπ.), με κυνισμό συνεχίζει την εφαρμογή των μνημονίων με ακόμα πιο αντιδραστικές «μεταρρυθμίσεις»: 1) Ενισχύουν το Κράτος Έκτατης Ανάγκης ανακοινώνοντας την πρόσληψη 1500 αστυνομικών, επαναφορά τις τραμπούκικης ομάδας ΔΕΛΤΑ, ενίσχυση της ομάδας ΔΙΑΣ, εξαπολύοντας κατασταλτικές επιχειρήσεις στα κέντρα των πόλεων κ.λπ. 2) Προχώρησαν άμεσα στην ψήφιση νομοσχεδίου που καταργεί το πανεπιστημιακό άσυλο και ταυτόχρονα πραξικοπηματικών τροπολογιών που ενισχύουν την εργοδοτική αυθαιρεσία (κατάργηση υποχρέωσης του εργοδότη να δικαιολογεί τις απολύσεις, κατάργηση της συνυπευθυνότητας των εταιρειών για την καταπάτηση των εργατικών δικαιωμάτων από τους εργολάβους που χρησιμοποιούν). 3) Ετοιμάζουν τροπολογία για τον συνδικαλιστικό νόμο, που πρακτικά θα καταργήσει την δυνατότητα κήρυξης απεργίας και θα προχωρήσει στο ηλεκτρονικό φακέλωμα των σωματείων. 4) Ετοιμάζουν κύματα ιδιωτικοποιήσεων σε ότι έχει απομείνει από τις δημόσιες υπηρεσίες (ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, αποκρατικοποίηση Ελ. Βενιζέλος κτλ), καθώς και στα κοινωνικά αγαθά (υγεία, παιδεία, πρόνοια, υποδομές κ.λπ.), μετατρέποντας τα σε πανάκριβα εμπορεύματα για λίγους – που σημαίνει ακόμα μεγαλύτερη φτώχεια και εξαθλίωση. 5) Ετοιμάζουν μείωση: των παροχών υγείας, ανεργίας, εργατικής κατοικίας και εστίας, συνολικά 2,6 δισ. ευρώ – ενώ διακήρυξαν την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, προάγγελο συνολικής ιδιωτικοποίησης της κοινωνικής ασφάλισης. Αυτά είναι τα «δωράκια» στους δανειστές ενόψει της 4ης αξιολόγησης (Σεπτέμβριος), υποτίθεται –όπως ψεύδονται– για να ζητήσουν μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων.

Το Νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης γίνεται ακόμα πιο στυγνό. Με την απειλή νέων απολύσεων. Με μια αγορά εργασίας ζούγκλα, τον εργαζόμενο έρμαιο του εργοδοτικού δεσποτισμού. Με μισθούς φιλοδωρήματα, χωρίς ωράριο ή συλλογική σύμβαση, με τους εργοδότες να τραμπουκίζουν με κάθε μορφής βία και το όπλο των ψευδομηνύσεων και των δικαστηρίων! Με μέτρα που δυσκολεύουν ολοένα τη συλλογική οργάνωση και πάλη των εργαζομένων, στοχεύοντας στην πλήρη ατομικοποίηση και υποταγή τους. Προσπαθούν να επιβάλουν παντού την χούντα της αγοράς (ανταγωνισμός, αξιολόγηση, εργοδοτικό/διευθυντικό δικαίωμα, ενοχοποίηση των εργαζομένων κ.α.) και την συκοφάντηση/ποινικοποίηση των αξιών του εργατικού κινήματος (αλληλεγγύη, συλλογικότητα, οργάνωση, εργατική δημοκρατία) για να μας οδηγήσουν στην υποταγή και την δουλοποίηση.

Η ήττα της 7ης Ιουλίου δεν είναι μόνο εκλογική. Οι μνημονιακοί, με κύριο ανοιχτό εκφραστή αυτή την στιγμή τη ΝΔ, αλλά ύπουλο συμπλήρωμα τον ΣΥΡΙΖΑ, έχουν ενισχυθεί ώστε συντηρητικά και αντιδραστικά κομμάτια να βγαίνουν στον «αφρό», επιχειρώντας να επιβάλλουν κάθε πιθανή διαστροφή ενάντια στα δικαιώματα και την οργάνωση των εργαζομένων.

Για να μπορέσει να διατηρήσει και να βαθύνει το μνημονιακό σύστημα εκμετάλλευσης, η ακραία αντεργατική ΝΔ ετοιμάζει μια ακόμα πιο βαθιά αντιδημοκρατική αναδίπλωση και σκλήρυνση της αστικής δικαιοσύνης. Με το δόγμα «Νόμος και Τάξη», δηλαδή νόμος είναι το δίκιο του εργοδότη και των πλουσίων. Πλήθος εκτρωματικών αποφάσεων δείχνουν εδώ και καιρό αυτή την αντιδραστική στροφή, που θα ενταθεί (καθαρίστριες και γιαγιάδες «εγκληματίες», τιμωρητική επιστροφή δεδουλευμένων από εργαζόμενους, σκανδαλώδεις αποφάσεις υπέρ μεγαλοεπιχειρηματιών, ναρκεμπόρων, φασιστών, απελευθέρωση των δολοφόνων του Αλέξη Γρηγορόπουλου κ.α.).

Η κατάσταση επιδεινώνεται για τους εργαζόμενους από την κρίση στο συνδικαλιστικό κίνημα, με κύρια ευθύνη της αστικοποιημένης συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας (ΠΑΣΚΕ–ΔΑΚΕ–ΣΥΡΙΖΑ) αλλά και των αριστερών δυνάμεων. Η επανεμφάνιση διαλυτικών και εκφυλιστικών φαινομένων (νοθεία, βία, διορισμένες διοικήσεις κ.λπ.) στη ΓΣΕΕ και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, έχει οδηγήσει σε παράλυση. Συνυπεύθυνες οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, που καλλιεργούν συστηματικά την διαίρεση του εργατικού κινήματος ενώ έχουν σχεδόν παραλύσει όλες τις διαδικασίες (διάλυση συνεδρίων της ΓΣΕΕ, Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών, τραμπουκισμοί, προσφυγή στα αστικά δικαστήρια κ.λ.π.). Με την βρώμικη πολιτική του, συναγωνίζεται την αστικοποιημένη γραφειοκρατία, εμπλέκει όλο και περισσότερο την αστική δικαιοσύνη και το κράτος στις συνδικαλιστικές διεργασίες, πράγμα πολύ επικίνδυνο φαινόμενο για τα συμφέροντα των εργαζομένων. Μεγάλες οι ευθύνες της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, που ρίχνει νερό στο μύλο της διαίρεσης, παλινωδώντας ανάμεσα σε υπεραριστερούς σεχταρισμούς και ακολουθητισμό σε ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ.

Μέτωπο ενάντια σε Πόλεμο, Εθνικισμό, Ιμπεριαλισμό, Φτώχεια, Καταστολή!

Για την Ενότητα και Αντεπίθεση του εργατικού κινήματος!

Με την απειλή του πολέμου να πλησιάζει όλο και περισσότερο, ο Μητσοτάκης παλεύει να ξεπεράσει τον Τσίπρα στην εξυπηρέτηση των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ–ΕΕ–ΝΑΤΟ. Με περισσότερες βάσεις, εξοπλισμούς, εμβάθυνση των συμμαχιών με τα πιο αντιδραστικά καθεστώτα της περιοχής, αναγνώριση του αποτυχημένου πραξικοπηματία Γκουαιδό στην Βενεζουέλα. Για τα κέρδη μιας χούφτας πολυεθνικών και μεγαλοκαπιταλιστών, οξύνουν τυχοδιωκτικά τον ανταγωνισμό με την Τουρκία για ΑΟΖ και ενέργεια, προσπαθώντας να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια με την πατριδοκαπηλεία τους. Κανένας εργαζόμενος και νέος να μην πέσει στην παγίδα του εθνικισμού και των «εθνικών συμφερόντων». Δεν έχουμε κανένα συμφέρον στην τυχοδιωκτική «αναβάθμιση» του ελληνικού καπιταλισμού, στα συμφέροντα των καπιταλιστών στους αγωγούς της ενέργειας, που γι’ αυτά μας θέλουν κρέας για τα κανόνια τους

Μόνο πραγματικό συμφέρον μας η υπεράσπιση και επέκταση των εργατικών, κοινωνικών, συνδικαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων μας. Για να γίνει αυτό, πρέπει να βάλουμε τέλος στην αδράνεια και αναμονή, στην απόγνωση και ματαιότητα όπου μας θέλουν να βουλιάξουμε. Να προχωρήσουμε στην οργάνωσή μας παντού. Για ένα νέο γύρο αγώνων, που θα προωθήσει την ενότητα και ανασυγκρότηση–ανασύνθεση του εργατικού κινήματος, θα γκρεμίσει το καθεστώς των Μνημονίων και όλες τις δυνάμεις που τα εφάρμοσαν. Που θα βάλει τις βάσεις για μια Κυβέρνηση των Εργαζομένων, τη μόνη δύναμη που μπορεί να εφαρμόσει ένα «αντίστροφο μνημόνιο» σε όλους αυτούς που μας οδήγησαν στην καταστροφή. Ώστε να αρχίσουν να επουλώνονται οι πληγές, να ανοίξει ο δρόμος για μια κοινωνία χωρίς ανεργία, φτώχεια, εκμετάλλευση, οικολογικές καταστροφές, πόλεμο. Μία κοινωνία σοσιαλιστική.

Να σταματήσουμε την επίθεση της ΝΔ. Κάτω όλες οι μνημονιακές δυνάμεις (ΣΥΡΙΖΑ κ.λπ.) και κυβερνήσεις. Κάτω τα Μνημόνια Διαρκείας

Να επαναφέρουμε – διευρύνουμε όλα τα εργασιακά, κοινωνικά, συνδικαλιστικά και δημοκρατικά δικαιώματά μας.

Διαγραφή του χρέους. Έξω από Ευρώ/ΕΕ. Κοινή πάλη των εργαζόμενων στην Ευρώπη.

Εθνικοποίηση των τομέων–κλειδιά της οικονομίας, χωρίς αποζημίωση, με εργατικό έλεγχο.

Ενάντια σε πόλεμο, ιμπεριαλισμό, εθνικισμό. Διεθνισμός εργατών και λαών. Έξω ΝΑΤΟ-βάσεις. Όχι στους εξοπλισμούς. Κάτω ο αντιδραστικός άξονας με Ισραήλ–Αίγυπτο–Κύπρο.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Τηλ. επικοινωνίας για τη μετακίνηση στη διαδήλωση της ΔΕΘ: Αθήνα: 6932239468, Ιωάννινα: 6072728101