Λουκέτο στην ΕΛΒΟ: Η «ανάπτυξη» συνεχίζεται και με τον Μητσοτάκη

Λουκέτο στην ΕΛ.Β.Ο.
Η «ανάπτυξη» συνεχίζεται και με τον Μητσοτάκη
 

Στις 31/7, έκλεισε η Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων συνεχίζοντας την καταστροφική πορεία της ελληνικής οικονομίας με την περεταίρω αποβιομηχάνιση, που καλά κρατεί και στα χρόνια των μνημονίων. Η λίστα είναι μεγάλη (ΓΑΛΑ ΒΛΑΧΑΣ, FRIGOGLASS, ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΘΡΑΚΗΣ).

Παρά τα ψέματα περί ανάπτυξης, πολλών και καλών θέσεων εργασίας του Μητσοτάκη, αλλά και νωρίτερα του Τσίπρα, η πραγματικότητα για τους εργαζόμενους είναι τραγική ενώ τα κουφάρια των κλειστών εργοστασίων πληθαίνουν.

Ήδη 50 συνάδελφοι της ΕΛΒΟ βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανεργία καθώς δεν πήραν μετάταξη, όπως οι περισσότεροι συνάδελφοί τους (σε δήμους, ΟΑΣΘ κ.α.).

Όλοι οι εργαζόμενοι, η νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα θα πρέπει να καταλάβουμε ότι η «ανάπτυξη» των μνημονιακών οδηγεί τους εργαζόμενους και την παραγωγή-οικονομία στην πλήρη καταστροφή.

Δεν θα πρέπει να αφήσουμε να χαθεί άλλος χρόνος. Με τους αγώνες και την ενότητά μας να πάρουμε τις ζωές και τις τύχες μας στα χέρια μας! Το παράδειγμα των εργαζομένων της Σιδενόρ, που κινητοποιούνται για την υπογραφή σύμβασης θα πρέπει να είναι μόνο η αρχή!

Να παλέψουμε για την ανασυγκρότηση και ανασύνθεση του εργατικού κινήματος μέσα από ενωτικούς, μαχητικούς και ανυποχώρητους αγώνες. Να δώσουμε μαζική εργατική απάντηση στις 7/9, στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ.

– Εθνικοποίηση των εργοστασίων που κλείνουν, με Εργατικό Έλεγχο, χωρίς αποζημίωση και με δήμευση των περιουσιών αυτών που τις εγκαταλείπουν.

– Aπαγόρευση των απολύσεων – υποχρεωτικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ