Να ικανοποιηθούν τα αιτήματα του απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα

ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ.

ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

Όσο η οικονομική κρίση βαθαίνει και η κυβέρνηση των ανίκανων νεοφιλελεύθερων αποτυγχάνει σε κάθε τομέα, τόσο επιχειρεί να μονιμοποιήσει και να διευρύνει ένα μαύρο κράτος έκτακτης ανάγκης που με αλλεπάλληλους χουντονόμους, με κάθε είδους σώματα καταστολής και με τα δικαστήρια προσπαθεί να εξοντώσει οποιονδήποτε αγωνίζεται, αγωνίστηκε ή τολμάει να σκεφτεί ότι θα αγωνιστεί. Τον Δεκέμβριο ο Χρυσοχοΐδης έφερε στην βουλή φωτογραφική διάταξη για τον Δ. Κουφοντίνα η οποία απαγορεύει την μεταγωγή σε αγροτικές φυλακές, αλλά και την παραμονή εκεί όσων είχαν ήδη μεταχθεί, για όσους έχουν καταδικαστεί σε τρομοκρατία. Η πρωτοφανής εκδικητικότητα απέναντι στον πολιτικό κρατούμενο Δ. Κουφοντίνα πηγάζει από το γεγονός ότι ποτέ δεν έκανε δήλωση μετανοίας η για να το πούμε διαφορετικά δεν «σωφρονίστηκε» από το αστικό κράτος αυτά τα 18 χρόνια κράτησης του.

   Αφού του έχουν χορηγηθεί ελάχιστες άδειες και μέσα σε κλίμα τρομοϋστερίας από ΜΜΕ, ιμπεριαλιστές και νεοφιλελεύθερους – στις 21/12/2021 ο Δ. Κουφοντίνας μεταφέρθηκε βιαίως από τις αγροτικές φυλακές  Κασσαβέτειας στις φυλακές Δομοκού. Ο Χουντοχοίδης καταργεί στην πράξη τον νόμο που ο ίδιος ψήφισε καθώς προβλέπεται ο κρατούμενος να μεταφέρεται στις φυλακές όπου εξέτιε την ποινή του πρωθύστερα, δηλαδή στις φυλακές Κορυδαλλού! Την ίδια στιγμή οι νεοναζί Παππάς και Λαγός κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι, όπως και ο δολοφόνος του Αλέξη Γρηγορόπουλου, Κορκονέας, ενώ όλο το νεοφιλελεύθερο σκυλολόι ρημάζει τα εισοδήματα και τα δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας με το γράμμα του νόμου.

   Ο Δ. Κουφοντίνας βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 8/1 με αίτημα τουλάχιστον να μεταφερθεί στις φυλακές του Κορυδαλλού όπως ορίζει ο νόμος που οι ίδιοι ψήφισαν. Η εκδικητική αντιμετώπιση του Κουφοντίνα γκρεμίζει τα μυθεύματα περί ανεξάρτητης δικαιοσύνης και κράτους δικαίου αποκαλύπτοντας τον ωμά ταξικό χαρακτήρα του κράτους των μνημονίων που γίνεται όλο και πιο ακραίο όλο και πιο λυσσασμένο. Η κατάσταση της υγείας του είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη λόγω ηλικίας και καθώς έχει επαναλάβει πολυήμερη απεργία πείνας για να ικανοποιηθούν δίκαια αιτήματα του. Η μισάνθρωπη κυβέρνηση Μητσοτάκη σε ένα ρεσιτάλ αναλγησίας μετέφερε στις 18/1 τον Δ. Κουφοντίνα σε κελί απομόνωσης την στιγμή που δεν έχει καν τη δυνατότητα λόγω της φοβερής εξάντλησης του να ζητήσει ακόμα και ένα ποτήρι νερό καθιστώντας κάθε ώρα που περνάει κρίσιμη για την επιβίωση του!

   Έχουμε καθήκον να σταθούμε αλληλέγγυοι στην απεργία πείνας του αγωνιστή πολιτικού κρατούμενου Δ. Κουφοντίνα και να υπερασπιστούμε τα δίκαια αιτήματα του. Η κυβέρνηση επιχειρεί μια βαθιά, αντιδραστική τομή στην πολιτική φύση του αστικού καθεστώτος και εκμεταλλευόμενη την κρίση του εργατικού κινήματος θέλει να πετύχει συντριπτικά χτυπήματα στα δικαιώματα και τις ελευθερίες μας. Αυτό μαρτυράνε τα προγκρόμ των συμμοριών ΜΑΤ και ΔΕΛΤΑ, η απαγόρευση της κυκλοφορίας και των συγκεντρώσεων και τα εκατοντάδες εξοντωτικά πρόστιμα στις συγκεντρώσεις στις 17/11 και στις 6/12 Το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα μπορεί και οφείλει να οργανωθεί απέναντι στις επιθέσεις. Ο αγώνας υπεράσπισης των δικαιωμάτων του Δ. Κουφοντίνα είναι αγώνας υπέρ όλων των διωκόμενων από το κράτος έκτακτης ανάγκης.

 –

  • ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ
  • ΚΑΤΩ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ – ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ