Νέα εισαγγελική πρόταση για άρνηση χορήγησης άδειας που δικαιούται ο Δ. Κουφοντίνας

Να δοθεί άμεσα η άδεια που δικαιούται

Μαχητική υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών

Η εισαγγελέας του Βόλου, Μαρία-Σοφία Βαΐτση, θα προτείνει στο δικαστικό συμβούλιο τη μη χορήγηση της 7ης άδειας του Δημήτρη Κουφοντίνα, παρά τα γεγονότα πως:

1) υπάρχει απόφαση του Αρείου Πάγου που επιτρέπει τη χορήγηση άδειας και στους πολυϊσοβίτες,

2) ο νέος Ποινικός Κώδικας παρέχει τη δυνατότητα χορήγησης άδειας, ακόμα και σε όσους κρατούμενους είχε ασκηθεί κακουργηματική δίωξη όπως ο Δ. Κουφοντίνας.

Ο λόγος για τον οποίο η εισαγγελέας δεν τάσσεται υπέρ της χορήγησης της άδειας, είναι ότι η ίδια μεταφράζει πολιτικά τις φράσεις και πράξεις του Δημήτρη Κουφοντίνα σε ότι «δεν περιορίζεται μόνο στην παράθεση των πολιτικών του πεποιθήσεων αλλά προβαίνει και σε υλικές πράξεις αποστολής επιστολών στα ΜΜΕ», «καλεί σε συμπαράσταση και αλληλεγγύη», «ευχαριστεί για την συμπαράσταση συντρόφους και συντρόφισσες» – και σημειώνει ότι «προκαλεί ερεθισμό των πνευμάτων των αλληλέγγυων», στη «διέγερση» και «πρόκληση» σε τέλεση πλημμελημάτων, καθώς και τις ευχαριστίες του κρατουμένου σε όσους του στάθηκαν αλληλέγγυοι.

Είναι ξεκάθαρο πως ο αντιδημοκρατικός κατήφορος του κρατικού μηχανισμού και των υπηρετών του συνεχίζεται! Το ίδιο και η οικοδόμηση ενός κράτους εκτακτης ανάγκης: ποινικοποιούν τους αγώνες και την αλληλεγγύη (αποκαλώντας τους ανομία και παραβατικότητα), θεωρούν «επιβαρυντικό» την αποστολή επιστολών σε ΜΜΕ, αλλά το βασικότερο είναι πως ποινικοποιούν τις ίδιες τις ιδέες της αριστεράς και των αγώνων, αφού τις συνδέουν με την «διέγερση και πρόκληση» σε τέλεση πλημμελλημάτων. Ας μην ξεχνάει κανείς και την γνωστή φράση που είχε ειπωθεί παλιότερα από τον Κ. Μητσοτάκη πως «η άκρα αριστερά αποτελεί την ιδεολογική μήτρα της τρομοκρατίας στην Ελλάδα».

Παράλληλα, φέρονται εκδικητικά στους αγωνιστές και πέρα από τις εξοντωτικές ποινές που τους επιβάλλουν, τους στερούν την χορήγηση αδειών που δικαιούνται, καταπατώντας κάθε έννοια και του ίδιου του αστικού δικαίου και κάνοντας τους νόμους «λάστιχο» με βάση τις εκάστοτε «ανάγκες» του αστικού κράτους. Απαιτούν από τους αγωνιστές δηλώσεις μετανοίας και πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων, επαναφέροντας στην ελληνική πολιτική και κοινωνική ζωή τις πιο μαύρες σελίδες και καταστάσεις, από τις οποίες αυτές έχει διέλθει.

Στερείται το δικαίωμα δια παντός και στον Δ. Κουφοντίνα και σε όσους έχουν καταδικαστεί πολλές φορές σε ισόβια, δημιουργώντας έναν προθάλαμο για φυλακές τύπου Γ, μικρά ξερονήσια εξορίας και καταπάτησης κάθε στοιχειώδους δημοκρατικού δικαιώματος και ελευθερίας.

Πρέπει να παλέψουμε ενάντια στα άρθρα 187 και 187Α των Τρομονόμων, αλλά και ενάντια στον νέο Ποινικό Κώδικα, που ενισχύει τα παραπάνω άρθρα και μαλακώνει τις προβλεπόμενες ποινές για τους αρχηγούς οργανώσεων όπως η Χρυσή Αυγή. Αλλά και να καταρρίψουμε τους μύθους για μια πιο «προοδευτική» και «δημοκρατική» κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που στην πραγματικότητα αλλοσυμπληρώνεται με τη ΝΔ και τους άλλους μνημονιακούς στην οικοδόμηση ενός όλο και πιο σκληρού Κράτους Έκτακτης Ανάγκης, ανοίγοντάς της τον δρόμο για ακόμα μεγαλύτερα αντιδημοκρατικά, κατασταλτικά χτυπήματα. Αυτή είναι η αστική δικαιοσύνη στη μνημονιακή «δημοκρατία των πλουσίων», αδίστακτη στην επίθεση ενάντια και στα πιο βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, σε κάθε ιδέα που αντιμάχεται το σημερινό σάπιο σύστημα. Απαιτούμε άμεσα να σταματήσει το καθεστώς εξαίρεσης ενάντια στον Δ. Κουφοντίνα και σε κάθε αγωνιστή, εκφράζουμε την συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας.