Γενικό Κρατικό Νίκαιας: άλλο ένα μνημονιακό έγκλημα ο θάνατος της αποκλειστικής νοσοκόμας

Στις 29 Ιουνίου, στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, μια 50χρονη μετανάστρια από την Αρμενία, που δούλευε ως αποκλειστική νοσοκόμα, πήδηξε από το μπαλκόνι του πρώτου ορόφου για να αποφύγει έλεγχο από το προσωπικό ασφαλείας, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Ο θάνατος της μετανάστριας εργαζόμενης, όπως τόσα άλλα εργατικά «δυστυχήματα»-δολοφονίες, που τα περισσότερα (ειδικά όταν αφορούν «ξένους») δεν καταγράφονται καν στις «στατιστικές», δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός. Οι αιτίες του είναι πολύ συγκεκριμένες και έχουν όλες να κάνουν με την αντεργατική, εγκληματική πολιτική, που εφαρμόζουν όλα τα αστικά, μνημονιακά κόμματα και κυβερνήσεις:

α) Η τρομοκρατία που βιώνουν οι «παράνομες» αποκλειστικές, κυρίως μετανάστριες, από τα αδίστακτα κυκλώματα που τις απασχολούν, από τις επιδρομές φασιστικών συμμοριών στα νοσοκομεία αλλά και από το υπουργείο Υγείας, το οποίο με εγκύκλιο του κατά τα άλλα λαλίστατου Π. Πολάκη (που επαναφέρει παλαιότερη εγκύκλιο του Αδ. Γεωργιάδη) καλεί τους εργαζόμενους να καταδίδουν τις «παράνομες αλλοδαπές».

β) Η ομηρεία εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών συναδέλφων μας, που ενώ ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα πολλά χρόνια, ακόμα και δεκαετίες, καταδικάζονται από το ρατσιστικό ελληνικό κράτος και την ΕΕ σε καθεστώς «παρανομίας», χωρίς «χαρτιά».

γ) Η διάλυση της Δημόσιας Υγείας από όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις. Δεν θα υπήρχε ανάγκη για «αποκλειστικές», αν όλα τα δημόσια νοσοκομεία ήταν στελεχωμένα με όλο το απαραίτητο νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικο. Απαιτούνται μαζικές προσλήψεις για να ανακουφιστούν οι οικογένειες των ασθενών, καθώς μάλιστα, ειδικά στις μακροχρόνιες νοσηλείες, τα έξοδα δεν καλύπτονται από τα ασφαλιστικά ταμεία. Την ίδια στιγμή, τα κυκλώματα που απασχολούν τις «παράνομες» αποκλειστικές μένουν πάντα στο απυρόβλητο, από όλες τις κυβερνήσεις.

Όλοι οι εργαζόμενοι, στην Υγεία και παντού, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και η νεολαία, που αισθανόμαστε στο πετσί μας τις συνέπειες από τη διάλυση της Δημόσιας Υγείας, πρέπει να παλέψουμε οργανωμένα, μαζικά και ανυποχώρητα ενάντια στις εγκληματικές πολιτικές των μη προσλήψεων και των περικοπών, αλλά και για να νομιμοποιηθούν όλοι οι μετανάστες, για ίσα δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους.

Η Αντεπίθεση των Εργαζομένων εκφράζει τα συλληπητήριά της στην οικογένεια και τους οικείους της άτυχης συναδέλφου.

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ