H αστική δικαιοσύνη εξοντώνει τον Δ. Κουφοντίνα. Να δοθεί άμεσα η άδεια που διακιούται

H αστική δικαιοσύνη εξοντώνει τον Κουφοντίνα- Η ζωή του κρέμεται από μία κλωστή

Να μην περάσει το Καθεστώς Εξαίρεσης

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον Δ. Κουφοντίνα, που κάνει απεργία πείνας από τις 2 Μαΐου ενάντια στην ακύρωση της άδειας που δικαιούνταν, μετά από εισαγγελική προσφυγή την οποία έκανε δεκτή το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου. Το συμβούλιο πλημμελειοδικών Βόλου πήρε την απόφαση να μην του χορηγήσει εκ νέου άδεια την οποία δικαιούται. Πλέον βρίσκεται μετά από 18 μέρες απεργίας πείνας στην εντατική με πολυοργανική ανεπάρκεια, η υγεία του έχει υποστεί μη αναστρέψιμες βλάβες  και πλέον η ζωή του κρέμεται από μία κλωστή.

Μπροστά στον αλύγιστο αγώνα που δίνει ο Κουφοντίνας η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένια Δημητρίου αναγκάστηκε σε αναδίπλωση από τη μέχρι τώρα στάση της και κατέθεσε αίτηση αναίρεσης του βουλε του συμβουλίου πλημμελειοδικών Βόλου. Η αίτηση εκδικάζεται την Τρίτη 21 Μαΐου από το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου. Η εισαγγελέας που κατέθεσε την αίτηση, είχε ασκήσει πειθαρχική δίωξη σε όσους έδωσαν στον Δ.Κουφοντίνα τις άδειες που δικαιούταν και μάλιστα αφού του είχαν ήδη στερηθεί 2 χρόνια αδειών.

Χαρακτηριστικό της αντιδραστικότητας της απόφασης που στερεί την άδεια από τον Κουφοντίνα, είναι  η επιχειρηματολογία του εισαγγελέα που άσκησε το βέτο, λέγοντας πως δεν παίζει κανένα ρόλο η συμπεριφορά του στη φυλακή, αφού: «Οι δηλώσεις (του Κουφοντίνα) να αντισταθούμε στην κρατική τρομοκρατία και να ξαναπιάσουμε το κόκκινο νήμα αυτών των αγώνων, οι οποίες παραπέμπουν ευθέως στη βία, όχι μόνο δεν αποτελούν ένδειξη μίας πορείας σωφρονισμού και σεβασμού της έννομης τάξης, αλλά αντιθέτως καταδεικνύουν ένα πρόσωπο, που εμπράκτως και σταθερά αποτάσσεται την έννομη τάξη.» Είναι παραπάνω από φανερό ότι το συμβούλιο, σε ένα ρεσιτάλ παλιάς κοπής μακαρθισμού και αντικομμουνισμού, ή ακόμα περισσότερο ποινικοποίησης κάθε αγωνιστικής ιδέας και πολιτικής αντίληψης, θεωρεί ότι το να αγωνίζεσαι ενάντια στη κρατική τρομοκρατία είναι αιτία όχι απλά για να μπαίνεις φυλακή, αλλά και να μην θεωρηθείς «σωφρονισμένος» αρκετά ώστε να έχεις τα δικαιώματα που σου αντιστοιχούν σε άδειες!

Επιπλέον αναφέρουν την εξής καινοφανή ερμηνεία του δικονομικού κώδικα, ότι «δεν είναι δυνατή η χορήγηση τακτικής άδειας στην περίπτωση που ο κρατούμενος έχει καταδικαστεί σε πλείονες της μίας ποινών ισόβιας κάθειρξης». Δηλαδή στερεί το δικαίωμα δια παντός και στον Δ. Κουφοντίνα και σε όσους έχουν καταδικαστεί πολλές φορές σε ισόβια, δημιουργώντας έναν προθάλαμο για φυλακές τύπου Γ, μικρά ξερονήσια εξορίας και καταπάτησης κάθε στοιχειώδους δημοκρατικού δικαιώματος και ελευθερίας.Η συνολική στάση της αστικής ΄΄δικαιοσύνης΄΄ και του αστικού πολιτικού συστήματος προετοιμάζει μια άνευ προηγουμένου για τα ελληνικά δεδομένα εξόντωση πλέον ενός απεργού πείνας,επειδή είναι πολιτικός αντίπαλος του σάπιου συστήματός τους.

Πρέπει να παλέψουμε ενάντια στα άρθρα 187 και 187Α των Τρομονόμων, που κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και όλες οι μνημονιακές δυνάμεις διαιωνίζουν και ενισχύουν με τον νέο Ποινικό Κώδικα, την ίδια στιγμή που μαλακώνουν τις προβλεπόμενες ποινές για τους αρχηγούς οργανώσεων όπως η Χρυσή Αυγή. Αλλά και να καταρρίψουμε τους μύθους για μια πιο «προοδευτική» και «δημοκρατική» κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που στην πραγματικότητα αλλοσυμπληρώνεται με τη ΝΔ και τους άλλους μνημονιακούς στην οικοδόμηση ενός όλο και πιο σκληρού Κράτους Έκτακτης Ανάγκης. Αυτή είναι η αστική δικαιοσύνη στη μνημονιακή «δημοκρατία των πλουσίων», αδίστακτη στην επίθεση ενάντια και στα πιο βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, σε κάθε ιδέα που αντιμάχεται το σημερινό σάπιο σύστημα. Απαιτούμε άμεσα να σταματήσει το καθεστώς εξαίρεσης ενάντια στον Δ. Κουφοντίνα και σε κάθε αγωνιστή.        

Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας