Συγκέντρωση δικαστήρια Θεσσαλονίκης – Τετάρτη 15 Μάη. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη – Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές

Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη – Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές

Το τελευταίο διάστημα εκτυλίσσεται ένα ατελείωτο μπαράζ, χουντικού τύπου, κλήσεων σε απολογία αγωνιστών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών. Έχουν κληθεί από το «Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος» (ασφαλίτικο τμήμα, έχει συσταθεί πατώντας σε νόμο της μεταξικής δικτατορίας) πολλά μέλη αριστερών οργανώσεων και κινημάτων ενάντια στους πλειστηριασμούς. Μάλιστα προσπαθούν να φορτώσουν στον καθένα πάρα πολλές κατηγορίες του ποινικού κώδικα. Συνολικά δεκάδες κλήσεις έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες και ξεκινούν και τα δικαστήρια, όπως αυτό ενάντια στο μέλος του Συντονισμού συλλογικοτήτων ενάντια στους πλειστηριασμούς Θεσσαλονίκης, Ηλία Σμήλιο, την Τετάρτη 15 Μάη.

Αυτό το πογκρόμ πολιτικών διώξεων ενορχηστρώθηκε και υποκινήθηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τις τράπεζες και τα γνωστά οικονομικά αρπακτικά–funds. Η άθλια Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και οι τοκογλύφοι προσπαθούν να τρομοκρατήσουν με κάθε τρόπο το κίνημα κατά των πλειστηριασμών, ώστε να συνεχίσουν με ταχύτερο ρυθμό τις αρπαγές πρώτης κατοικίας εφαρμόζοντας την μνημονιακή δέσμευση της 3ης αξιολόγησης. Το μήνυμα που θέλουν να περάσουν είναι σαφές: «Απαγορεύεται το απαγορεύεται για το κεφάλαιο.» Όποιος αντιστέκεται στους μνημονιακούς νόμους, την φτώχεια και την εξαθλίωση που σπέρνει ο νεοφιλευθερισμός, όποιος παλεύει για να υπερασπίσει τα αυτονόητα, δηλαδή το σπίτι του, θα διώκεται, γιατί δεν επιτρέπει στα αρπακτικά να ξεζουμίσουν μέχρι τελευταίας ρανίδας αίματος ότι έχει απομείνει στους εργαζομένους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Παρά τις τρεις ανακεφαλαιοποιήσεις που έχει πληρώσει από την τσέπη του ο ελληνικός λαός, οι τράπεζες θα χρειαστούν και νέα το επόμενο διάστημα. Γι’ αυτό έχουν λυσσάξει να επισπεύσουν τους πλειστηριασμούς, ώστε να μειώσουν τα «κόκκινα» δάνεια, χωρίς να νοιάζονται για το που θα μείνουν και πως θα ζήσουν οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Ταυτόχρονα ξεπουλάνε τα δάνεια σε funds που χρησιμοποιούν μαφιόζικες και μαυραγορίτικες πρακτικές, για να αρπάξουν ότι μπορούν από τον χρεοκοπημένο ελληνικό καπιταλισμό.

Την βιασύνη τους αποδεικνύει και η τροποποίηση του νόμου Κατσέλη, η οποία, παρά τα ψέματα της κυβέρνησης, οδηγεί δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά εκτός οποιασδήποτε ρύθμισης και γίνονται έτσι έρμαια των τραπεζιτών και των funds.

Ο ξεπεσμός και η κατρακύλα της κυβέρνησης και των Μνημονιακών δεν έχει όρια. Οι αντιδημοκρατικές ενέργειες, οι πολιτικές διώξεις, οι προσπάθεια πολιτικής φίμωσης, θυμίζουν τη μετεμφυλιακή περίοδο. Το δικαστικό σύστημα, η αστυνομία, και όπου μπορούν και οι μπράβοι-φασίστες των εργοδοτών εγγυώνται την πιστή εφαρμογή των μνημονίων, ενάντια σε όσους εργαζόμενους και νέους αγωνίζονται.

Να σταματήσουν άμεσα οι διώξεις και να αποσυρθούν οι κατηγορίες. Στον ταξικό πόλεμο που μας έχουν κηρύξει, δεν μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι. Με ανυποχώρητους ενωτικούς αγώνες, να υπερασπίσουμε τις δημοκρατικές και συνδικαλιστικές μας ελευθερίες. Να μην αφήσουμε την κυβέρνηση Τσίπρα και οποιαδήποτε άλλη μνημονιακή κυβέρνηση να επιβάλλει ένα κράτος έκτακτης ανάγκης.

Να σταματήσει άμεσα κάθε δίωξη των αγωνιστών του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς

Συγκέντρωση δικαστήρια Θεσσαλονίκης – Τετάρτη 15 Μάη – 11πμ

  • Να καταργηθούν οι πλειστηριασμοί. – Προστασία της πρώτης κατοικίας.
  • Να διαγραφούν άμεσα τα λαϊκά χρέη.
  • Έξω από Ε.Ε. και Ευρώ. Διαγραφή του χρέους. Εθνικοποίηση των τραπεζών κάτω από εργατικό έλεγχο.

 

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ