ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ – ΟΛΟΙ στα δικαστήρια της Λάρισας Δευτέρα 26 Μάρτη – 12μμ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ
ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ – ΕΕ – ΔΝΤ

     Με απύθμενα ψέματα και ωμούς εκβιασμούς (αν βγούμε από το ευρώ και την ΕΕ «δεν θα έχουμε γάλα για τα παιδιά μας», «δεν θα έχουμε φάρμακα» κ.α.), η χούντα του Παπαδήμου (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και μέχρι πρότινος και ΛΑΟΣ) πέρασε το Μνημόνιο II και τη νέα, αποικιοκρατική Δανειακή Σύμβαση, για να πετύχουν αυτό ακριβώς που υπόσχονταν ν’ αποτρέψουν: την πλήρη, διαρκή χρεοκοπία των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.
Αυτοί οι υπεύθυνοι της χρεοκοπίας και της σημερινής άθλιας κατάστασης, εμφανίστηκαν στις παρελάσεις για την 25η Μαρτίου, περιζωσμένοι από ορδές ΜΑΤ για να τους φρουρούν από την λαϊκή οργή. Θέλοντας να στείλουν μήνυμα ότι θα κάτσουν βρέξει-χιονίσει στο σβέρκο του ελληνικού λαού, για να συνεχίσουν το έργο της οικονομικής-κοινωνικής καταστροφής του και της ταπείνωσής του.
Αυτή η αλαζονική στάση τους είναι συνέχεια της σχεδιασμένης όξυνσης που φέρνουν στην πολιτική ζωή, εξαπολύοντας μιας υστερία αντικομουνισμού και δαιμονοποίησης της αριστεράς, απειλές και εκβιασμούς αν οι αστικές δυνάμεις χάσουν την εξουσία – και προετοιμάζοντας μια ακόμα πιο σκληρή καταστολή των εργατικών και κοινωνικών αγώνων. Αυτή έγινε φανερή με τις εκατοντάδες προσαγωγές και συλλήψεις διαδηλωτών στη Λάρισα και άλλες πόλεις της Ελλάδας, με τα δακρυγόνα και το ξύλο στη Πάτρα και αλλού, ενώ στη Αθήνα επιβλήθηκε απαγόρευση συγκεντρώσεων. Όμως τίποτα δεν τους σώζει. Η κωμωδία των χθεσινών παρελάσεων αποδεικνύει την τεράστια αδυναμία τους και κοινωνική τους απομόνωση. Οι συλλήψεις των συναγωνιστών μας δεν μας τρομοκρατούν, ατσαλώνουν την θέλησή μας για να τους ανατρέψουμε.

Το Μνημόνιο II είναι μια συνειδητή, συστηματική γενοκτονία των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, τέτοια που δεν τόλμησαν ούτε οι Ναζί, ούτε η πιο αιματοβαμμένη λατινοαμερικάνικη χούντα. Πέρα από τα καταιγιστικά μέτρα (με όποια κυβέρνηση κι αν εκλεγεί), όχι μόνο τα τωρινά δάνεια (τα περίφημα 130 δις) αλλά και κρατικά έσοδα (φόροι, ξεπούλημα δημόσιου πλούτου κ.α.) θα μπαίνουν σε ειδικό λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αποπληρωμή των δανειστών. Δηλαδή, πρώτα θα ξεπληρώνονται οι ξένοι και ντόπιοι τραπεζίτες, μετά θα δίνονται χρήματα για στρατιωτικές-αστυνομικές δαπάνες και την πληρωμή των κρατικών αξιωματούχων – και στο τέλος, αν περισσέψουν, για μισθούς των εργαζομένων στο δημόσιο, συντάξεις, υγεία, παιδεία, ασφάλιση. Η χούντα του Παπαδήμου και τα κόμματα που την στηρίζουν δεσμεύτηκαν ότι θα το περάσουν αυτό και στο Σύνταγμα (στην επόμενη Βουλή, που είναι αναθεωρητική), για να εξασφαλίσουν τους ευρωπαίους και ντόπιους δανειστές-τοκογλύφους.
Έτσι καταργείται και κάθε έννοια εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας, κάθε πολιτικό, δημοκρατικό και συνδικαλιστικό δικαίωμα. Η κυβέρνηση έχει μετατραπεί σε μια χούντα–διεκπεραιωτή των ελλήνων και ευρωπαίων επιχειρηματιών και τραπεζιτών, των εκβιαστών της ΕΕ, της Κομισιόν και του Γιουρογκρούπ. Η Βουλή σ’ ένα κακόγουστο θέατρο όπου 200-250 μαριονέτες ψηφίζουν στο άψε σβήσε ό,τι τους σερβίρουν, χωρίς ούτε καν να το διαβάσουν – και όλοι μαζί καυχιούνται ότι σώζουν την πατρίδα!

Ή Αυτοί ή Εμείς ― Για μια Σοσιαλιστική διέξοδο

    Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα και η νεολαία πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά, με εμπιστοσύνη στις δικές μας δυνάμεις. Ο δρόμος των εργατών σε Χαλυβουργία, ALTER, Χατζή, GOODY’S κλπ., των απεργιών και καταλήψεων, της εξεγερσιακής, συγκρουσιακής γιγαντιαίας διαδήλωσης στις 12 Φλεβάρη, είναι ο δρόμος που οδηγεί στη νίκη και πρέπει να ακολουθήσουμε μέχρι να διώξουμε τη χουντική συγκυβέρνηση του Παπαδήμ(ι)ου.
Χρειάζεται να ενισχύσουμε παντού τη δική μας οργάνωση και αλληλεγγύη. Στους χώρους δουλειάς, τις σχολές, τις γειτονιές και τις πλατείες, ενισχύοντας τις Λαϊκές Συνελεύσεις. Να προετοιμάσουμε τη Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας, για να ρίξουμε τη μαύρη συγκυβέρνηση των αστικών κομμάτων, των τραπεζών, της τρόικας, της ΕΕ και να επιβάλλουμε τις δικές μας λύσεις.Όλοι στους δρόμους μέχρι τη Νίκη, για να δώσουμε το τελειωτικό χτύπημα στην καταρρέουσα συγκυβέρνηση!

– Άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων διαδηλωτών από τις παρελάσεις
σε όλη τη χώρα – Απόσυρση όλων των κατηγοριών
– Η αλληλεγγύη όπλο των εργατών, πόλεμο στο πόλεμο των καπιταλιστών

ΟΛΟΙ στη συγκέντρωση στα δικαστήρια της Λάρισας
Δευτέρα 26 Μάρτη – 12μμ

Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας
www.okde.gr – [email protected]