ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΑΪΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΠΟΛΕΜΟ, ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ, ΡΑΤΣΙΣΜΟ

ΚΑΤΩ ΟΙ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

Διανύουμε μια προεκλογική περίοδο που μοιάζει με έργο επιστημονικής φαντασίας. Η κυβέρνηση-υποκριτών του ΣΥΡΙΖΑ, αφού μας ρήμαξε με το 3ο Μνημόνιο και την υπερφορολόγηση, παρέδωσε όλη τη δημόσια περιουσία της χώρας στους δανειστές και ολοκλήρωσε την διάλυση των εργατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων μας. Τώρα προσπαθεί με μέτρα-πυροτεχνήματα να μας πείσει πως η «έξοδος από τα μνημόνια» είναι αληθινή κι ότι η ανάπτυξη και η «αποκατάσταση των αδικιών» είναι μπροστά μας. ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, οι υπεύθυνοι της χρεοκοπίας, της υποταγής της χώρας στα Μνημόνια, του ΕΝΦΙΑ και του τσεκουρώματος μισθών/συντάξεων, εμφανίζονται χωρίς ντροπή ως αυτοί που, με ένα άλλο «μίγμα» της ίδιας μνημονιακής πολιτικής, θα μας σώσουν!

Στην πραγματικότητα δεν ζούμε την έξοδο από τα Μνημόνια αλλά την επιδείνωση της κρίσης του ελληνικού καπιταλισμού και τη γρήγορη κατρακύλα προς μια νέα χρεοκοπία. Παλιοί και νέοι Μνημονιακοί, τα μόνα που θα προσφέρουν είναι: η υπερένταση της στυγνής εκμετάλλευσης των εργαζομένων, η ιδιωτικοποίηση όλων των δημόσιων αγαθών, η προστασία των κερδών των τραπεζιτών με κάθε τρόπο, οι φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο (που θα πληρώσουμε εμείς), η καταστολή κάθε αγώνα και αντίστασης, η ολοένα και μεγαλύτερη καταφυγή στον εθνικισμό και την ξενοφοβία. Αυτό είναι το κοινό Μνημονιακό πρόγραμμα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, με την καθοδήγηση των ιμπεριαλιστών ΕΕ/ΗΠΑ.

Οι τυχόν ψήφοι προς όλα τα μνημονιακά κόμματα και ρετάλια, σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις, θα χρησιμοποιηθούν μετεκλογικά για να υποστηρίξουν ότι αφού τους ψηφίσαμε συμφωνούμε με τα Μνημόνια Διαρκείας και την παγίωση των χιλιάδων μνημονιακών νόμων, διατάξεων, εγκυκλίων, που θα είναι σε ισχύ για πολλές δεκαετίες.

Kαι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση… μαύρο στους υπηρέτες των Μνημονίων, παλιών και νέων!

Οι Μνημονιακοί μετέτρεψαν τους Δήμους σε φορομπηχτικούς μηχανισμούς που λειτουργούν ως ιδιωτικές εισπρακτικές εταιρίες. Όλοι οι μνημονιακοί δήμαρχοι έγιναν συνεργοί της αντεργατικής-αντιλαϊκής επίθεσης. Είναι αυτοί (με μπροστάρηδες ΝΔ-ΚΙΝΑΛ) που πάλεψαν για να μην μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ και που έχουν επιβάλει τις πιο ελαστικές εργασιακές σχέσεις στις Δημοτικές Επιχειρήσεις. Έχουν ιδιωτικοποιήσει τους παιδικούς σταθμούς με τα ΕΣΠΑ. Αδιαφορούν για το περιβάλλον, που καταστρέφεται μόνο και μόνο για να εξυπηρετηθούν τα επιχειρηματικά/μαφιόζικα συμφέροντα.

Με τον «Κλεισθένη» σκοπεύουν να ιδρύσουν Δημοτικές Επιχειρήσεις σε σύμπραξη με ιδιώτες. Όλες οι κοινωφελείς λειτουργίες των Δήμων είναι στόχος ιδιωτικών συμφερόντων/εργολάβων (π.χ. καθαριότητα). Πάνω σε αυτό το σχέδιο, επιχειρούν τη σύμπλευση όλων των πολιτικών μνημονιακών δυνάμεων στην μοιρασιά της «οικονομικής πίτας».

Όλοι αυτοί πλασάρονται ως «ανεξάρτητοι» και «αυτοδιοικητικοί» ενώ αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα των μνημονιακών κομμάτων και του συστήματος.

ΟΧΙ σε πόλεμο, εθνικισμό, ρατσισμό

Οι μνημονιακοί Δήμαρχοι δεν πρωτοστάτησαν μόνο στην εφαρμογή Μνημονίων και αντεργατικών νόμων αλλά και στα εθνικιστικά συλλαλητήρια. Αυτοί που 10 χρόνια είναι συνυπεύθυνοι για τη μνημονιακή εξαθλίωσή μας, τώρα θυμήθηκαν να «αγωνιστούν» για το όνομα της Μακεδονίας, αποκρύπτοντας πως οι δικοί τους σύμμαχοι-καθοδηγητές, ΕΕ και Αμερικάνοι, έφτιαξαν τη συμφωνία των Πρεσπών. Η ΝΑΤΟδουλη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με τον ψεύτικο και υποκριτικό προοδευτισμό της, και σύσσωμη η αντιπολίτευση με τον ψεύτικο και υποκριτικό πατριωτισμό της, έθρεψαν εθνικιστικά συλλαλητήρια και προώθησαν/συγκάλυψαν τη δράση ναζιστών μέσα σε αυτά και μετέπειτα στους δρόμους και τα σχολεία.

Ο εθνικισμός είναι υπηρέτης των ΝΑΤΟϊκών σχεδίων. Θα μας οδηγήσει σε καταστροφικές πολεμικές περιπέτειες. Στο εσωτερικό θα καταργήσει κάθε δικαίωμα των εργαζομένων και κάθε διεκδίκηση, στο όνομα των εθνικών κινδύνων. Θα γίνει ο φρουρός των Μνημονίων για πάντα. Συμφέρον μας είναι να οικοδομήσουμε σχέσεις φιλίας και εμπιστοσύνης με όλους τους γειτονικούς λαούς. Όχι με τις κυβερνήσεις τους. Να ενώσουμε τους αγώνες μας τόσο για ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο όσο και για να αποτρέψουμε τον πόλεμο και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Στις γειτονιές μας οι μετανάστες να αντιμετωπίζονται με αλληλεγγύη και ανθρωπιά. Δεν είναι εχθροί μας, είναι αδέλφια μας, είναι σύμμαχοι στον αγώνα για αξιοπρέπεια και ζωή.

ΑΓΩΝΑΣ για το Δίκιο των Εργαζομένων

Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και η νεολαία στη χώρα μας και διεθνώς δεχόμαστε μία τεράστια επίθεση. Οι εργοδότες και οι κυβερνήσεις τους μας φορτώνουν την κρίση του συστήματός τους και θέλουν να μας μετατρέψουν σε εργαζόμενους – δούλους, ενώ αυτοί θα αυξάνουν τις γιγάντιες περιουσίες και τα κέρδη τους. Αυτό το Νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης, οι εργαζόμενοι/ες πρέπει να το πολεμήσουμε, βασισμένοι στην αυτοοργάνωση, την ενότητα και τον αγώνα σε όλους τους χώρους δουλειάς. Ξεπερνώντας την απογοήτευση και τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία, να υψώσουμε το ανάστημά μας. Να ακολουθήσουμε τα καλύτερα παραδείγματα εργατικής δράσης, όπως της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης, του Συντονισμού ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, της πάλης των συμβασιούχων στους ΟΤΑ, των αναπληρωτών στην εκπαίδευση κ.ά. Δεν θα γίνουμε δούλοι!

Αγώνας για την προστασία των εργατικών και λαϊκών οικογενειών

Με την δυσμενή αλλαγή του νόμου για την προστασία της πρώτης κατοικίας, χιλιάδες λαϊκά σπίτια απειλούνται άμεσα με πλειστηριασμό/κατάσχεση. Είναι καθήκον όλων μας να προστατεύσουμε με κάθε τρόπο τα σπίτια των λαϊκών οικογενειών.

Το ρεύμα, ακόμα και το νερό, τα στερούν από χιλιάδες φτωχές οικογένειες που δεν έχουν να πληρώσουν. Κανένα σπίτι να μην μένει χωρίς ρεύμα, νερό, θέρμανση αυτός πρέπει να είναι ο πρωταρχικός στόχος κάθε Δήμου. Όλες οι βασικές ανάγκες, τρόφιμα, φάρμακα κ.λπ., πρέπει να διασφαλίζονται σε όλους τους δημότες, με κοινωνικά και συνεταιριστικά παντοπωλεία, κοινωνικά φαρμακεία που να καλύπτουν τις ανάγκες όλων.

Η παιδεία, η υγεία και η προστασία των παιδιών, είναι προτεραιότητα. Κανένα παιδί χωρίς παιδικό σταθμό, χωρίς διατροφή, χωρίς μαθησιακή στήριξη. Εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής. Υποδοχή των προσφυγόπουλων στα σχολεία, με τις απαραίτητες υποδομές και στήριξη.

Το περιβάλλον υποβαθμίζεται τραγικά. Με τη λογική του «πρώτα είναι τα κέρδη του επιχειρηματία» έχουν αφεθεί ανεξέλεγκτες οι επιχειρήσεις να μολύνουν τον αέρα, τη γη και το νερό μας. Ο αγώνας των κατοίκων της Χαλκιδικής ενάντια στα μεταλλεία χρυσού είναι παράδειγμα για την αναγκαία μας δράση για την προστασία του περιβάλλοντος και για την απαίτησή μας για δημόσια έργα υπεράσπισης φύσης και ανθρώπων.

Μαύρο σε παλιούς/νέους μνημονιακούς και φασίστες.

Να μην πέσουμε στην παγίδα των ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ κ.τ.λ., που μας λένε πως δεν υπάρχει εναλλακτική, που μας ταΐζουν φρούδες ελπίδες για ανάπτυξη και αποκατάσταση της κανονικότητας, που μας οδηγούν στην καταστροφή και την υποδούλωση σε όλα τα επίπεδα. Σε αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές πρέπει απερίφραστα να μαυρίσουμε παλιούς και νέους μνημονιακούς αλλά και φασίστες/εθνικιστές.

Να μην ενισχύσουμε την ηττοπαθή και διασπαστική τακτική αριστερών δυνάμεων που αποσυντονίζουν το εργατικό κίνημα και τους αγώνες, αδιαφορώντας για την ενότητα των εργαζομένων και την αποτελεσματικότητα των αγώνων τους. Να μην στηρίξουμε ούτε την ξεχειλωμένη αριστερή «ενότητα» που αποσκοπεί μόνο σε εκλογικά οφέλη. Δύο πολιτικές που τραυμάτισαν και τραυματίζουν το ελληνικό εργατικό κίνημα.

Στηρίζουμε, αν υπάρχουν, σχήματα αγωνιστών που με συνέπεια συνδύασαν στην πράξη την αντιμνημονιακή πάλη και την ταξική υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων, με την διεθνιστική, αντιεθνικιστική, αντιπολεμική, στάση σε προσφυγικό/«μακεδονικό» και την προάσπιση της εναλλακτικής για μια εργατική/σοσιαλιστική απάντηση στην κρίση – την πάλη για την ενότητα στους αγώνες και τη δράση, με εργατική δημοκρατία.

Η διέξοδος από την κρίση απαιτεί: Δημόσιες επενδύσεις για μεγάλα κοινωφελή έργα, Βαριά φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου και ενίσχυση του λαϊκού εισοδήματος, διαγραφή του χρέους, έξοδο από ΕΕ/Ευρώ και ΝΑΤΟ, εθνικοποίηση των τραπεζών και όλων των μεγάλων επιχειρήσεων της οικονομίας κάτω από εργατικό έλεγχο. Πάλη για μια κυβέρνηση των εργαζομένων, την μόνη που μπορεί να επιβάλλει ένα τέτοιο Πρόγραμμα Σωτηρίας.

Σε αυτόν τον αγώνα θα συμβάλει με όλες της τις δυνάμεις η ΟΚΔΕ και οι δημοτικές κινήσεις που στηρίζει: η «Δημοτική Κίνηση Εργατική Αντεπίθεση» Αμπελοκήπων-Μενεμένης, με επικεφαλής και υποψήφια δήμαρχο την πρόεδρο του Ζ΄ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης, Σοφία Καρασαρλίδου, και η «Εργατική Αντεπίθεση» Γαλατσίου με υποψήφιο τον Σταύρο Σκεύο, εργαζόμενο και συνδικαλιστή στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών.